Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
2210
View
39
Reply

Ippo Hafiz Berguru Dan Jumpa Ustaz Sebelum Kahwin, Nak Buat 3 Majlis Resepsi

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-8-2019 11:47 AM | Show all posts |Read mode
Dua minggu lagi, Ippo Hafiz berdebar menunggu hari pernikahannya dengan Fara Roslan.


Katanya, bukan mudah nak menjadi ketua keluarga dan sebagai persediaan, penyanyi lagu Saat Bahagia ini berusaha mendekatkan diri dengan Tuhan.




Foto: IG




"erkahwinan ini satu amanah dan tanggungjawab. Saya bakal menjadi suami dan imam kepada isteri dan Insya-Allah anak-anak nanti.

"Saya ada bertanya dengan bapa, jumpa ustaz, berguru sebelum bergelar suami," katanya kepada mStar Online.




  



  



Ippo atau nama sebenarnya Muhammad Hafiz Yaziz, 31, juga menyatakan yang dia bakal mengadakan tiga majlis resepsi.


24 Ogos belah pihak perempuan, 31 Ogos pihak lelaki, manakala satu majlis resepsi khas untuk rakan-rakan artis akan diadakan pada awal bulan Disember nanti.




  



  


"Nampak macam banyak, orang ingat majlis mesti besar, tapi sebenarnya kami buat kecil-kecilan dan sederhana sahaja," jelasnya.


Tambahnya, ketika majlis nikah nanti, Ippo akan menyanyikan lagu tema perkahwinan yang dicipta olehnya sendiri.


Semoga semuanya dipermudahkan buat Ippo dan bakal isteri. - CARI

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
nampak sweet sopan cenggituh kapel ni.. semoga bahagia till jannah
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Takminat beliau...tapi aku tetap doakan agar semuanya ok2 sahajah
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:04 PM | Show all posts
Chop... Sapekah ini ye
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:14 PM | Show all posts
pagi tadi aku tanya laki aku lepas dengar berita ippo nak kawen kat radio, "B, siapa si ippo ni?"

kali aku dengan  tenang jawab "DJ radio"

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah ippo..suka lagu2 ciptaan & nyanyian dia.walau orgnya x berapa pemes.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:39 PM | Show all posts
azimodin replied at 14-8-2019 02:14 PM
pagi tadi aku tanya laki aku lepas dengar berita ippo nak kawen kat radio, "B, siapa si ippo ni?"

...

yakinnya laki kamu sis!



Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah ippo..cntik bakal bini
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya ampunnnn...sapekah hippo ni. Pestime dgr nama...kahkahkah. pon boleh jadi berita {:give
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:28 PM | Show all posts
ippo is raja ost kot mostly lagu dia best2 tapi dengar lagu je la hahaha

bakal isteri dia cantik, sweet je muka
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:38 PM | Show all posts
lagu ipo mmg tahap ost..seswaii sgt utk drama2
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:41 PM | Show all posts
suiskipas replied at 14-8-2019 03:17 PM
Ya ampunnnn...sapekah hippo ni. Pestime dgr nama...kahkahkah. pon boleh jadi berita {:give

tu lah.... pertama kali juga ni . siapakah dia..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:51 PM | Show all posts
ippo ni kalau tgk bawak lagu tegak jek.padahal kita dengar meruntun di hati..tapi lagu2 dia mmg best
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah ippo
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Rengsa dgn suara heols mcm suara band2 indo yg lama2 dolu
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka lagu ippo especially ost teman wanita upahan
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
August replied at 14-8-2019 04:08 PM
Suka lagu ippo especially ost teman wanita upahan

Teman lelaki upahan la u hhihihi
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu mcm berisi sikit skrg Dh kurus dah...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 04:23 PM | Show all posts
walau yg ramai yang mewhoareyuskan ippo, iols tetaplah pemenat dia
semoga majlis berjalan lancar & bahagia hingga ke jannah
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
q@2a replied at 14-8-2019 04:19 PM
Teman lelaki upahan la u hhihihi

Haha patut rasa pelikpun
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.102086s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list