Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6093
View
109
Reply

Gadis Comel Ini Harapkan Bantuan, Netizen Bengang Aliff Syukri Panggil "Budak Gemuk"

[Copy link]

Author: Sarirsa       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-8-2019 10:21 AM | Show all posts |Read mode
Cerita Dato' Aliff Syukri ini memang tak pernah hilang sehari pun daripada pendengaran kita. Pasti ada sahaja kisah atau kontroversi yang menjadi buah mulut netizen di Malaysia ini.


Terbaru, usahawan kosmetik berjaya ini telah memuat naik beberapa keping foto di laman Instagramnya dan mempersoalkan kenapa ramai benar yang tag dia di sebuah posting di Facebook.



Kredit foto: Instagram



Entri di Facebook itu menunjukkan gambar seorang gadis comel dan ada yang menjelaskan mungkin ramai yang tag Aliff Syukri supaya membuktikan kehebatan ubat kurusnya dengan membantu gadis itu.


Pun begitu, ramai netizen yang marah apabila Aliff Syukri seperti tidak menjaga sensitiviti dan beradab dengan memanggil gadis itu sebagai budak gemuk.



Kredit foto: Instagram


Setelah mendapat perhatian orang ramai, gadis yang mempunyai berat 220kg ini telah mengirim video kepada pihak Media Hiburan dan meminta bantuan Dato' Aliif Syukri agar dapat membantunya sekiranya mampu.


Gadis ini juga menambah yang dia ingin berjaya seperti Dato' Aliff Syukri suatu hari nanti.


  



Kebanyakan netizen bagaimanapun memberikan reaksi negatif terhadap video gadis itu kerana mengharapkan agar dia mengubah dirinya sendiri. Tak kurang juga yang kesian melihat Dato' Aliff yang seperti di'paksa' memberikan bantuan.



Kredit foto: Instagram




Apa pula pendapat anda? -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 10:25 AM | Show all posts
iols husnuzon, maybe adik ni dah give up dalam usaha dia utk dptkan bentuk badan slim. tp akak musykil dik, instead tag toklep (ni akak kenot brain nape kamu tag dia), kamu tag lah leader Jom Kurus tu. aiyo! nak sihat and kurus serta fit, bukan kurus semata2. aduh dik, geram akak tgk kamu!
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Yang penting viral.... Cakap elok tak viral.
Dah haji kan tok alip ini??

Celebrity... Public figure... Retis... Yang dah haji.
Haji Lip
Haji Bil
Haji fizO
Lagi sapa??
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 10:33 AM | Show all posts
Please la org2 melayu especially...
Berjaya =/= Kaya
Tolong la faham. Org kaya tu x semestinye berjaya. And ramai je yang berjaya and hidup sederhana.
Sakit hati bile motivasi tunjuk gmbr org dgn rumah besar, kete besar. Nmpknye duit aje
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 10:35 AM | Show all posts
BoongaKertas replied at 14-8-2019 10:25 AM
iols husnuzon, maybe adik ni dah give up dalam usaha dia utk dptkan bentuk badan slim. tp akak musyk ...

maybe dia berharap untuk dapat sponsor buat bariatic surgery tu kot...kalu tag geng2 kurus secara sihat tu, dia nak kena bersenam..control makan bagai
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 10:37 AM | Show all posts
Tak boleh minta bantuan kerajaan utk refer kat pakar health and nutrition or dietician di hospital ke?? Iolls pun husnuzon, maybe dgn berjumpa Tok Lip, boleh serba sikit bagi dia semangat.  Jgn give-up dik,  you can do it.  Semangat mesti kental.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
MatDeghem: Yang penting viral.... Cakap elok tak viral. Dah haji kan tok alip ini?? Celebrity... Public figure... Retis... Yang dah haji. Haji Lip Haji BilHaji f ...

Dah ke? Bila dia pegi haji
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 10:45 AM | Show all posts
Mana produk kurus Toklip tu? Bizibody? Buktikan la kehebatan Bizibody chuols tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah dik.. dari dok tag dato aliff, baik ko g hospital kerajaan unit dietetik ke apa tu.. jumpa dietician.. kes ko ni maybe dietician akan bagi perhatian lebih. Tapi biasanya dietician akan suggest tukar kepada pemakanan sihat & control portion makan sekali ngan bersenam. Persoalannya ko mampu ke nak commit? Makan ubat kurus tapi makan x control, bersenam pun x, x jadi apa.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 10:53 AM | Show all posts
nama juga usaha... ok la kalau toklip tu nak membantu...
sesekali buktikan ler produk2 toklip tu superb mujarab kan....

dari posisi satu lagi... kenapa ko jadi camni dik...
tekanan hidup? tekanan perasaan?
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:00 AM | Show all posts
kalau aku jadi si alip aku pun naik hangin

aku tengok asal orang susah je tag  orang sana sini

apa ko ingat orang kaya nak habiskan duit dia untuk derma ke

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:15 AM | Show all posts
nak kurus 80% kena jaga pemakananan, exercise hanya 20% je boleh bantu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni poket penuh tapi otak kosong eh {:cryrun
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
fushimi replied at 14-8-2019 11:00 AM
kalau aku jadi si alip aku pun naik hangin

aku tengok asal orang susah je tag  orang sana sini

sbb budak tu gemuk..toklip kan jual produk kurus..ape kejadah amek pasha yg sedia kurus as model/duta..buktikan produk dia tu kalau bkn sampah
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
diggerr replied at 14-8-2019 11:19 AM
Dia ni poket penuh tapi otak kosong eh {:cryrun

Plus suka meroyan merempan x tentu pasal...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Da tau gemuk, bukan mintak tlg org supply ubat kurus. Diet, exercise, jaga makan... Ape punye org da...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:33 AM | Show all posts
org obes ni semasa otw diorg nk menjadi obes tu, xde rasa ke nak kawal pemakanan supaya x jadi lagu tu..ye la nk menjadi obes tu takes time jgk kan, bukannya hari ni makan byk esok bangun terus obes. kalau ada kesedaran dr awal mgkn boleh kawal sikit, walau x kurus langsing pun at least kalau berisi sikit2 tu boleh urus diri sendiri lg. dh jadi mcm ni nk bergerak pun susah
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:35 AM | Show all posts
kenapa lah netizen nie sibuk nak tag tok lip
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:40 AM | Show all posts
Edited by kaklong32 at 14-8-2019 11:52 AM

sokong komen akak tu miskin bukan alasan jd pengotor
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:44 AM | Show all posts
Ferr_Remy replied at 14-8-2019 11:31 AM
Da tau gemuk, bukan mintak tlg org supply ubat kurus. Diet, exercise, jaga makan... Ape punye org da ...

short cut uols ....jaga makan blm tentu dia bole buat ...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.115458s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list