Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
3441
View
45
Reply

Elyana Ambil Anak Angkat, Peminat Bimbang Tahap Kesihatannya

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-8-2019 02:19 PM | Show all posts |Read mode
Sebelum ini, Elyana ada mengambil anak angkat lelaki bernama Tulus.



Namun, disebabkan beberapa faktor, terpaksa dengan berat hati penyanyi ini memulangkan semula bayi tersebut ke pangkuan keluarganya.




  



Baru-baru ini, Elyana katanya ada mengambil anak angkat lagi, seorang bayi perempuan.


Di Instagram, kapsyennya, "Anak perempuanku yang kedua."




  



Di Insta Story juga ada beberapa video menyaksikan gelagat anak kecil itu.










Di ruangan komen ramai yang bertanya betul ke Elyana ambil anak angkat lagi?


Tapi, tiada pula balasan daripadanya. Ada juga pihak yang risau memandangkan Elyana menghidap barah limfoma tahap empat.




  



  



Ajal maut di tangan Tuhan. Apa salahnya Elyana nak ambil anak angkat baru. Kan mulia tu? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Makin lawa si el ni
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 02:32 PM | Show all posts
usaha murni elyana..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 02:35 PM | Show all posts
cantik je walaupun tgh sakit..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Cpkay replied at 13-8-2019 02:32 PM
usaha murni elyana..

Mmglaa mulia tp elyana kan sakit. Baby selalu sakit..nanti siapa nak jaga elyana dan baby
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 02:39 PM | Show all posts
hari tu ada ambik tapi pulang balik

kira ni yang paling baru ke
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 02:52 PM | Show all posts
jaga baby penat, tidur x cukup..sedangkan elyana sakit perlukan rht yg cukup..klu dia ade helper ok la
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantik nya sheol. I demam pon rupa mak lampir, sheol kanser thp 4 tp cuns sgt.

Btw, jgn la selfish. Fikir la masa dpn ank tu kalau dia dah xde
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 02:56 PM | Show all posts
doa yg baik2 je..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 03:01 PM | Show all posts
Ai paham dia ade niat baik... since dia pun xleh ngandung lg.... but sorry ai bukan kejam tapi just curious mcm mana JKM blh luluskan permohonan anak angkat pd family yang tak fit?

Bkn ade kisah yang rakyat marhaen kemain payah nak amik anak angkat secara legal ke? Mcm2 dokumentasi nak kena disediakan...

Ke sebab dia retis makanyer segala SOP blh disimpan dalam laci?
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 03:02 PM | Show all posts
Laa ingatkan berita lama, rupanya sheols ambil anak angkat baru lepas dah pulang yang haritu.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantiknya dia. Mcm x sakit pun
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 03:05 PM | Show all posts
kenapa dia tak amik balik baby yg dia pulang kan tu.
ni amik baru lg ..bukan nak ckp apa dia septtnya jaga
kesihatan dia skrg ni.baby kan kene tumpukan perhatian
byk..kesianlah nnt bila tak mampu jaga sbb kesihatan tak
kan nak bg balik jg baby girl tu..kesiankan diri sendiri tu dl
dah sihat btl2 baru lah amik anak angkat.tumpukan lah kat
anak perempuan sendiri tu dl..seposen dua dr akk yg menyibuk..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 03:19 PM | Show all posts
meouls faham naluri keibuan meenjerit2 nak baby baru tapi please put your health as priority. macam forumer lain cakap, baby kecik ni mudah dijangkiti penyakit. maka sekali gus boleh menjangkiti orang lain yang ada imuniti lemah. lagi satu baby kan ada kebergantungan yang tinggi, elok la elyana dapatkan rehat yang cukup & spend time dengan husband & anak yang sedia ada.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 03:19 PM | Show all posts
maharani_gebu replied at 13-8-2019 03:01 PM
Ai paham dia ade niat baik... since dia pun xleh ngandung lg.... but sorry ai bukan kejam tapi just  ...

amik without legal document kot..
direct dari mak baby or orang tengah..
tu pasal agaknya senang je pulang balik bila tak nak bela..
ataupun mak kandung mintak balik..
nak fight takde document so terpaksa la bagi semula..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 03:25 PM | Show all posts
cantiknya sheols. semoga semuanya baik2 je
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Haih makin kurus plak die ni. Smpai nampak pnjg da muka
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 03:30 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 13-8-2019 03:19 PM
amik without legal document kot..
direct dari mak baby or orang tengah..
tu pasal agaknya senang ...

ai pun rase rase camtu...
buat MoU sukahati dgn biological family...

esok lusa kalau terjadi sesuatu (tak kisahlah pihak ellyana atau family kandung) anak tu bakalan jadi bola

pliss lar.. yang mak kandungnyer pun... kot terdesak sgt, byk lg family lain yg lebih dr mampu jaga anak tu... and Ellyana..
tak perlu kot nak amik anak angkat bagai... datang ajerlah melawat budak tu selalu...

awak sendiri hidup perlukan bantuan... bak kata forumer atas... janganlah selfish sgt.... budak tu deserve better life kot...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Better dia jaga diri dia sendiri... Sian la anak tu jd mangsa nanti
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantik elyana ni...
Mungkin elyana dah fikir n bincang baik2 ngan husband dia kot..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.098025s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list