Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
287
View
2
Reply

Saman Hakcipta Lagu Artis Ternama

[Copy link]

Author: diya_az    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-8-2019 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
2-3 hari lepas dalam berita kecoh lagu tema A Star is born, "Shallow" ciptaan sepenuhnya & nyanyian Lady Gaga yang memenangi anugerah Academy Award telah di saman jutaan dolar.

Steve Rosen yang menyaman Lady Gaga adalah seorang penulis lagu yang tidak dikenali hingga kini. Dia telah menuduh Lady Gaga menciplak lagunya bertajuk 'Almost' yang dikeluarkan pada 2012.

Lady Gaga bersama peguamnya mengumumkan akan melawan tuduhan saman berkenaan

Dulu lagu Pharrel Williams - Blurred Lines juga telah dituduh tiru hakcipta lagu "Got to Give it Up" oleh Marvin Gaye.

Kat malaysia ada ke issue yang pernah korang dengar? Senang buat duit tiru lagu orang ya..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 12:42 PM | Show all posts
Yang saman menyaman tak tau ler.. tapi yang aku ingat

Lagu Prof Klon Aznil - Ciplak Katanya
Lagu Lagu DSCT Dairi Hati ku ada indon ciplak tapi tak tau sapa ciplak sapa
KRU punya lagu banyak ciplak katanya
Tap yang paling gila babun yang pernah aku tgk Idola Kecil bila ntah aku tak ingat lagu Final penyanyi perempuan tu lagu Hetty Sarlene dia ubah lirik bagi budak tu nyanyi.. lagu asal RIndu Aku Rindu-Hetty Sapa ingat...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-8-2019 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagi kes2 plagiat Artis antarabangsa

1) Ed Sheeran "Photograph" vs Matt Cardle "Amazing"





2) Coldplay "Viva La Vida" vs Joe Satriani "If I could Fly"





3) Sam Smith "Stay with Me" vs The Heartbreakers "I Won't Back Down"



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.090989s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list