Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
7173
View
109
Reply

Rihana Oksana Alami Tekanan Sampai Tengku Ismail Leon Petra Jatuh Sakit

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-8-2019 12:29 PM | Show all posts |Read mode
Foto: IG




Rihana Oksana meluahkan rasa kecewa kerana sejak beberapa minggu lepas adalah yang paling menyedihkan dalam hidupnya.


Tekanan tersebut memberi kesan kepada anak lelakinya, Tengku Ismail Leon Petra sampai jatuh sakit.


Di Instagram, bekas isteri Sultan Kelantan ini menyatakan Leon mengalami otitis atau radang dalam telinga disebabkan oleh kecuaiannya sendiri.




  



Tulisnya di Instagram, "Buat pertama kali, anak saya Leon jatuh sakit. Leon mengalami otitis atau radang dalam telinga kerana saya tidak menyelimutkannya dengan selimut tebal selepas mandi.

"Cuaca pada waktu itu sungguh sejuk iaitu 6 darjah celcius lebih-lebih lagi kami tinggal di luar bandar Moscow."




  



Bukan itu saja, Rihana terpaksa memberikan antibiotik dalam dos yang tinggi kepada Leon.

"Saya terpaksa memberikannya antibiotik dengan dos yang kuat walaupun usianya baru sepuluh minggu kerana masalah telinga yang dihadapinya boleh menyebabkannya hilang daya pendengaran.

"Leon juga mengalami masalah tidur dan hilang selera makan. Bagi setiap ibu bapa, perkara paling ngeri yang dihadapi adalah apabila insan tersayang jatuh sakit.

"Insya-Allah dengan izinnya, kesihatan Leon akan bertambah baik. Terima kasih atas sokongan semua. Allah mendengar setiap doa kamu kepada Leon," tulisnya.




  



Untuk Rekod, Rihana dan Sultan Muhammad V berkahwin pada 2018 dan bercerai talak tiga pda 22 Jun lepas. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 12:32 PM | Show all posts
cian..cantik2 kena buang ..kih kih kih...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Kata oks tunggu anaknya umur 6 bulan baru blh tunjuk muka
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KIM.K at 13-8-2019 12:59 PM

Ini ig posting minggu lepas
Anak sape sekalipun aku rasa kesian. Kalau anak orang lain, sudah dipinjamkan nama kerabat melayu
Kenapa tak pilih perempuan shishaani yang warak2
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 13-8-2019 12:35 PM
Ini ig posting minggu lepas
Anak sape sekalipun aku rasa kesian. Kalau anak orang lain, sudah dipin ...

Anak tu tak bersalah. Harap2 emaknya ni betul2 sayangkan dia, bkn dipergunakan utk tuntut apa2. Dan dididik cara Islam walaupun i ada was2 disitu. Anak ni mgkin,  tak senasib baik anak AMH, yg dibesarkan dlm istana penuh kemewahan dan didikan agama walaupun mak pak dah tak bersama
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
LemakPetai replied at 13-8-2019 12:40 PM
Anak tu tak bersalah. Harap2 emaknya ni betul2 sayangkan dia, bkn dipergunakan utk tuntut apa2. Da ...

Ya harap dia bukan perangkap untuk child support. Ikut wedding video diorang memang nak anak. Rancang jauh tu

Suka tengok anak AMH tabah dan sopan santun. Kecik2 dah matang
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
so kalo dh cerai, sheols masih Islam or udah kembali ke agama asal?
sis tanya sbb serius nk tahu..kang ada lak babi2 acik kopam kata iols sentuh soal agama bagai
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 01:22 PM | Show all posts
kesian baby. semua emak akan merasa sedih, lg lg anak sakit.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 01:23 PM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 13-8-2019 12:18 PM
so kalo dh cerai, sheols masih Islam or udah kembali ke agama asal?
sis tanya sbb serius nk tahu..k ...

masih islam la nok..

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
beta_carotene replied at 13-8-2019 01:23 PM
masih islam la nok..

mekasih sis
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 01:23 PM | Show all posts
kenapa ditalaktigakan? iol ketingggalan boat. sape2 yang baik, sila bagi kesimpulan jap ttg diorang ni...huhu..amponnn
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 13-8-2019 01:18 PM
so kalo dh cerai, sheols masih Islam or udah kembali ke agama asal?
sis tanya sbb serius nk tahu..k ...

Gaya tulisan mcm masih islam ..siap ada Alhamdulillah, inshaaAllah lg. Tp xtau la...dia nun jauh di luar moscow ..lg pun kahwin nya kejap sgt..udah le berjauhan. Bila masa dibimbing. Tp mgkin gak ex hubby dia ada hire guru agama ajar dia secara private. Harap2 la masih kekal
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannya dengan tengku mahkota Kelantan. Tengku leon
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada kat Daily mail kata....mak abe dah carikan bini untuk Abe, and family abe memang tentang habis2 dengan marriage ni, pestu lawyer Russian tanya Oks...jawapan Oks Shes not ready for this and there is NO divorce!  Boleh ke camtu? Kalau ikut Shariah kalau lelaki dah jatuh talak siap sijil dah keluar tetap la kan. Aku rasa dia ni selagi tak dapat million2 selagi tu dia taknak accept divorce.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Dlm kes ni kenapa si anak tu x dijaga oleh istana?

Kenapa kerajaan Islam Kelantan x minta anak tu dipelihara dgn ajaran Islam oleh keluarga di Malaysia?

Adakah terjamin keislaman sang bayi andai si ibu yg baru beberapa hari memeluk Islam, dan kita tahu bagaimana riwayat hidup dia sblom tu, utk kita letakkan amanah utk dia besarkan sang bayi dgn penuh didikan agama yg syumul?
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 02:23 PM | Show all posts
slavehunter replied at 13-8-2019 01:48 PM
Ada kat Daily mail kata....mak abe dah carikan bini untuk Abe, and family abe memang tentang habis2  ...

Mak Abe tu kerabat thai. Kalau boleh memang mak abe nak thai dominasi susur galur kerabat kelate. Sebab tu dulu Abe terpaksa hantar FRU elakkan ayah lumpuh dia dilarikan Mak dan adik dia, sebab Mak Abe dulu nak adik dia yang naik jadi Soltan. Dalam keluarga kelate sekarang ni, Abe naik takhta dalam kesunyian, ditentang ibu dan keluarga sendiri, sementara ayahnya lumpuh strok tak mampu buat ape2. Mungkin sekarang ni, Abe nak buat ape dia buat je, tiada siapa yang perlu Abe hormati lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag: so kalo dh cerai, sheols masih Islam or udah kembali ke agama asal?sis tanya sbb serius nk tahu..kang ada lak babi2 acik kopam kata iols sentuh soal a ...


Pd pendapat iols, sukati dia la nk xjd kekal ugama islam
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
axl_bach replied at 13-8-2019 01:52 PM
Dlm kes ni kenapa si anak tu x dijaga oleh istana?

Kenapa kerajaan Islam Kelantan x minta anak tu ...

Sbb begong kata xde sebab yng kukuh yakin kan abegong bahawa tu anak dia. Katanya dia nk buat dna test tp oks xnk.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 13-8-2019 01:48 PM
Ada kat Daily mail kata....mak abe dah carikan bini untuk Abe, and family abe memang tentang habis2  ...

Oks xleh buat apa la melainkan dia lawan kt mahkamah syariah sini tp takat hak penjagaan, nafkah leon dn mutaah je la.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Mengundang simpati netizen sgt oks ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.117266s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list