Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
999
View
42
Reply

[Pelbagai] Pengorbanan terbesar anda

[Copy link]

Author: fahdramli    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-8-2019 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Salam aidiladha semua. Sempena aidil adha yamg ketiga esok, kongsikan pengorbanan terbesar anda dalam hidup. Dan pengertian serta kesan yamg meresap dalam jiwa sampai ke la ni.
Screenshot_20190812_230900.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 12:23 AM | Show all posts
Berkorban untuk keluarga masa, wang dll

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 12:54 AM From the mobile phone | Show all posts
i would say family. I remember when i have to choose between a blue shoe for my little sister and a pair of baju raya for myself. i sacrifice my baju raya and buy the shoe for my sister. Alhamdulillah now she is one of the lead corporate comm leader and me still a big sister to all my siblings. we had tough times, back then. Those were d days

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 02:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Berkorban untuk parents

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 08:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Pengorbanan x besar mana..beli rumah untuk family duduk guna nama iolss...tapi bapak yg  bayar..cuma ssh sikit nk beli rumah untuk diri sendiri lps ni..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 09:16 AM | Show all posts
berkorban utk family. tp family pun byk berkorban utk i. may we have a everlasting happiness
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Berkorban rasa nak bekerja dengan sambung belajar sebab umitu yang parents impikan
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 10:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinggalkan kerjaya impian demi kerjaya pilihan orang tua. Kalau itu satu pengorbanan, saya tidak menyesal.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Melepaskan seorang wanita yang sangat disayangi suatu ketika dahulu demi keluarga dia yang xberkenan ngan saya ni..
Pengorbanan saya berbaloi bila jumpa org yang lebih baik yakni jodoh saya sekarang dan mudah2 an berkekalan sehingga ke syurga nanti..aamiin

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Berkorban utk family. Sanggup lepaskan kerjaya idaman sbb i nak byk masa utk anak-anak dan keluarga
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 12:18 PM | Show all posts
aku buat loan utk byr hutang manusia... so yg tinggal hutang aku dgn bank jer
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 01:42 PM | Show all posts
berkorban utk family iaitu suami, anak2, ayah dan adik beradik
pengorbanan paling besar rsnya lbh utk ayah dan adik2 namun pengorbanan yg ayah dan arwah ibu buat berlipat ganda lagi besar dlm membesar dan mendidik diri ini
moga ayah akan diberi kesihatan yg baik, harta yg xde ganti dan x ternilai harganya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 13-8-2019 12:54 AM
i would say family. I remember when i have to choose between a blue shoe for my little sister and a  ...

Baiknya hang.. aku dulu pun berkorban tppp rase nyesal buat baik pd adik beradik..kalo aku tahu jd mcm ni.. aku cume nak buat baik pd mak ayah aku aje..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 02:49 PM | Show all posts
Buritan replied at 13-8-2019 06:31 AM
Baiknya hang.. aku dulu pun berkorban tppp rase nyesal buat baik pd adik beradik..kalo aku tahu jd ...

dulula...now dah ada yg selalu pesan jgn baik sgt even adik badik..now pape claim balik
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 13-8-2019 02:49 PM
dulula...now dah ada yg selalu pesan jgn baik sgt even adik badik..now pape claim balik

Kannn.. aku laaaaa nii aku sedekah kat sedara mara jauh dan jrg jumpe dan takde contact.. adik beradik big big big no
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
nsagb replied at 13-8-2019 08:42 AM
Pengorbanan x besar mana..beli rumah untuk family duduk guna nama iolss...tapi bapak yg  bayar..cuma ...

Bukan nak apikan u.. rumah tuu nanti mesti beri masalah u pd adik beradik.. i hate my sibling
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 13-8-2019 07:03 AM
Kannn.. aku laaaaa nii aku sedekah kat sedara mara jauh dan jrg jumpe dan takde contact.. adik ber ...

ishhj jgnla gitu... esok xke klu kita ninggal depa yg mandi kan kita?
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 13-8-2019 03:14 PM
ishhj jgnla gitu... esok xke klu kita ninggal depa yg mandi kan kita?

Tak kot.. hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 03:26 PM | Show all posts
berkorban perasaan demi menjaga hati yang tersayang
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 03:53 PM | Show all posts
setakat ni sy rasa xde byk lg pengorbanan yg sy buat...plg besar pun bagi sebahagian duit KWSP sy ke parent tuk dorg buat renovate rumah... xde la byk mne pun... huhuhu...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.103186s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list