Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
2404
View
32
Reply

[Tempatan] Rakyat Msia vote for Geely berbanding kereta Nasional Perodua

[Copy link]

Author: harizs    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-8-2019 08:38 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Tahniah.....kononnya proton kena gadai kpd China. Rakyat Msia x percaya kencing pakatoon. Rakyat Msia tetap memilih Proton yg berjaya buat usahasama dgn Geely.
Screenshot_2019-08-10-08-34-28-587_com.facebook.katana.png
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Mahathir kenanterima...rakyat Malaysia suka kereta luar Negara...berbanding Aura Mahathir YG loser
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 09:10 AM | Show all posts
sbb harga saga tgh murah kot . ujung2 myvi jugak ramai pilih kan
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Tapi dari segi kualiti, bezza lagi bagus
Tapi rupa paras, saga cantik
Tapi aku jatuh cinta dengan x70
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
saga lebih sedap bawak dri bezza  sama la dengn iriz. iriz lagik sedap dri myvi.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 10:37 AM | Show all posts

design bezza belakang tema punggung naik, design saga belakang tema punggung jatuh
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 10:59 AM | Show all posts
lain machiam sentuhan Geely sejak buat usahasama dgn proton.   klu harapkan management zaman Tun Mahathir memang hauk la.  design yg keluar mcm Juara & Tiara.   jadi bahan gelak org jer.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 11:06 AM | Show all posts

saya rasa .... proton degan perodua cukup  lah utk kita nobatkan as kereta nasional .. takyah la nak kereta ke3 bagai .. what for? may  tak another 20 years utk matang .... and for the mean time .. kerajaan kena injek modal ... udah macam penagih pulak .. tak dak injecton .. tak bernadi .....

cantik si x70 tu .... tapi my hubby tak kenan lah pulak .....
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 11:07 AM | Show all posts
orang pedulik apa kereta nasional ker tak.
orang nak kereta murah, jadi tak payah berhutang 9 tahun.

ape kejadah nak beli kereta nasional pun kena loan 9 tahun.
orang korea n jepang bayar kereta mereka 3 -5 tahun dah habis
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-8-2019 11:22 AM | Show all posts
capiloton replied at 10-8-2019 11:07 AM
orang pedulik apa kereta nasional ker tak.
orang nak kereta murah, jadi tak payah berhutang 9 tahun ...

kereta2 di australia murah berkali ganda dari Msia.  sbb tu klu kita sewa kereta di australia rental rate cuma dlm rm180 saja sehari, walaupun currency mrk tinggi 3 kali ganda. dpt kereta baru pulak tu.  

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Iriz.. Hahaha.. Aku mmg berkenan gila2 kat iriz sebelum geely beli saham proton
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka saga berbanding bezza..
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia mmg mahal kan kereta. Kat arab sana kereta ni buat sondol myondol je. Kemek2 calar2 kereta dorang pakai, takde nak kisah. Tak de rasa sayang kat kereta sbb kat sana kereta murah kot
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
TuntungReturn replied at 10-8-2019 10:33 AM
saga lebih sedap bawak dri bezza  sama la dengn iriz. iriz lagik sedap dri myvi.

Ride and handling proton memang bagus. Tapi x70 katanya china belum bagi engineer proton tune handling dia. So kurang sikit.
Maybe akan tune bila full production sini kot? So far x70 import dari China kan
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
tobby replied at 10-8-2019 10:59 AM
lain machiam sentuhan Geely sejak buat usahasama dgn proton.   klu harapkan management zaman Tun Mah ...

Bimbo nya kau dek  Juara tu rebadge kereta jepun je pun. Kat sini mmg orang tak boleh terima kereta kotak lagu tu.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 06:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Zaman akan datang kereta bentuk 3 segi plak
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Saga baru ni cantik
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 07:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Atata replied at 10-8-2019 03:57 PM
Malaysia mmg mahal kan kereta. Kat arab sana kereta ni buat sondol myondol je. Kemek2 calar2 kereta  ...

Kat arab sana aku tgk semua kete kebanyakannya mmg calar balar n kemek...basuh kete jauh sekali
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Iris. replied at 10-8-2019 10:29 AM
Tapi dari segi kualiti, bezza lagi bagus
Tapi rupa paras, saga cantik
Tapi aku jatuh cinta dengan  ...

haha sama la! dari belakang nmpk mcm range rover sikit.. tapi toyota CHR yang baru pun cantik juga.. i suka kereta design mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
tobby replied at 10-8-2019 10:59 AM
lain machiam sentuhan Geely sejak buat usahasama dgn proton.   klu harapkan management zaman Tun Mah ...

Juara dengan tiara tu bukan ke design kebangga mitsubishi jepun. Sampai sekarang orang jepun suka kereta kotak. Kereta kotak kecil dan besar lagi banyak dan popular dari sedan biasa di jepun. Lori pon bentuk kotak.
Geely ni pun design macam ambil volvo je. Lawa design mat saleh.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.084471s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list