Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
2190
View
49
Reply

[Makanan & Minuman] sushi paling sedap

[Copy link]

Author: cikcikebom       Show all posts   Read mode

Post time 10-8-2019 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
oh nk tmbh bg i sushi king tu sesuai utk org br nk belajar mkn japanese food
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
munchkin replied at 10-8-2019 08:53 PM
Oribe quite expensive. Dua orang makan rm1k+++. Ada sorang waitress tunggu di sebalik tirai tu. Ha ...

Kat bangi ada this one place called miyagi. The place dah belas belas tahun kot kat situ maybe longer. Situ ramai Japanese makan. Boss boss kilang Sony n Hitachi area bangi tu suka makan situ. Harga OK je. Lunch around rm 80 per person mcm tu. Cuma I rasa it used to be better.

U pernah try Japanese restaurant yg dekat Hilton  pj? I heard its pretty good
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 01:41 AM From the mobile phone | Show all posts
RooneyMara replied at 10-8-2019 11:32 PM
Kat bangi ada this one place called miyagi. The place dah belas belas tahun kot kat situ maybe lon ...

Oh ye ke? Nice nice. Nanti kalau ke area bangi akan drop by.

Iketeru? Di kl sentral. Hmmm forgettable lah taste. Tak sedap mana pun.

Kampachi pun sudah. Itu pun biasa aja. Price aja mahal.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 01:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by munchkin at 11-8-2019 02:03 AM
idakamaruddin replied at 10-8-2019 09:41 PM
kalau ada team dinner ngn boss2 mmg g mkn tmpt u ckp ni tp kalau g sendiri mkn mmg zanmai je la..  ...


Sedap..i suka makan udang mentah fresh tu. Gila fresh.

Tapi tak puas lah. Macam celah gigi jah. Oribe.

Kampaci omakase tak habis habis datang mcm nak meletup pulak perut. Tersandar. Tapi tak sebest oribe.

Ten dah tukar jadi hanaya grand millenium. Ni semua waiter japanese. Imagine tuna steak lagi sedap dari wagyu steak. Gila sedap. This was at ten's

Usually japanese yg fine dining ni makan masa birthday or anniversary. Once in a blue moon.

Dont try nobu. sakit jugak hati utk taste yg sangat plain and biasa.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 05:35 PM | Show all posts
Wahhh bestnya tengok korang makan tempat2 mahal. Good for you! I adore people yang tak lokek belanja diri sendiri with good food hehe.

Sebagai seorang marhaen, sushi yang paling sedap penah try was Sushi Zanmai. Lainlah rasanya berbanding Sushi King.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 05:39 PM | Show all posts
munchkin replied at 10-8-2019 05:29 PM
Nak kata sedap sangat tu takdelah. Biasa aja

Level bawah

Kalau Rakuzen, dalam berapa eh budget untuk 2 orang? Teringin nak try tapi takut huhu.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Claire96 replied at 13-8-2019 05:39 PM
Kalau Rakuzen, dalam berapa eh budget untuk 2 orang? Teringin nak try tapi takut huhu.

Semalam baru makan. Dalam rm186++ for 2 pax.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 05:55 PM | Show all posts
munchkin replied at 13-8-2019 05:40 PM
Semalam baru makan. Dalam rm186++ for 2 pax.

Ohh nak cakap mahal sangat tu taklah juga kan. Murah sangat pun tidak. Sesuai dengan kesedapanlah kan.

Tetiba teringat matcha ice cream waffle tapi tak ingat makan kat kedai yang mana satu.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Claire96 replied at 13-8-2019 05:55 PM
Ohh nak cakap mahal sangat tu taklah juga kan. Murah sangat pun tidak. Sesuai dengan kesedapanlah  ...

Lebih kurang begitulah Claire.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 04:54 PM | Show all posts
Inarisushi_Japanese_Recipe.jpg


empire sushi 12.JPG

Semua jenis Inari sushi - Empire sushi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
3.701849s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list