Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2199
View
49
Reply

[Makanan & Minuman] sushi paling sedap

[Copy link]

Author: cikcikebom    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 10-8-2019 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
cikcikebom replied at 10-8-2019 12:27 AM
dekat zan mai, boleh try sebab semua sushi kat sini sedap2

My favourite ni.. i pn suka sushi kat zanmai
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
lililen replied at 10-8-2019 05:45 AM
Zanmai dgn sakae mane lg sedap? Iolls selalu sushi king sajo tp dah lama nak try kedai2 lain jugak

For me zanmai..
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
lililen replied at 10-8-2019 05:45 AM
Zanmai dgn sakae mane lg sedap? Iolls selalu sushi king sajo tp dah lama nak try kedai2 lain jugak

Aku rs semua sedap.bestnya soft shell crab...yummy
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
kipas.berhabuk replied at 10-8-2019 11:05 AM
Entahlah you.. haritu dah pernah try  empire sushi tu bertiang tinggalkan nippon sushi ni

bg meols aeon sushi lg sedap dr empire and sushi king
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
saja nak tanya sushi zanmai dgn sushi king and sakae sushi tu semua halal ke ...
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka lg zanmai.. sushi king Tak brape sedap.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
diya_az replied at 10-8-2019 11:11 AM
La yeke..xpernah try pon nippon tu..nampak cam best, tu yg nak try..hehe..sorry..nnt try empire pl ...

Biasa beli empire dekat ioi city mall tu. Tempat lain taktau pulak mana lagi ada. Huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Fly_over replied at 10-8-2019 12:24 PM
bg meols aeon sushi lg sedap dr empire and sushi king

Serious laa you rasa sushi aeon tu lagi sedap???
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Sushi yg paling hauk ialah sushi King. Order salmon pucat je. Mcm dah 20 bulan merantau ke Malaysia gamaknya, baru sampai, tu yg pucat lesi! Hiris pun nipis nipis. Kuasa sangat ye. Garlic friend rice pun dah out from menu. I tak suka dah pergi sushi King except if nak makan sushi tuna dia. Tu je I hadap. Sekian luahan
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 05:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Kena cuba lah
Selalu sushi king ajo
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
dineo replied at 10-8-2019 03:04 PM
saja nak tanya sushi zanmai dgn sushi king and sakae sushi tu semua halal ke ...

Sushi king ada sijil halal...yang lain tu takdak lagi... Zanmai katanya mmg takkan dapat status halal sebab ada beverage alcohol
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak kata sedap sangat tu takdelah. Biasa aja

Level bawah
-Sushi king
-Sakae sushi
-Octopus sushi - dah takde kot

Level sederhana
-Zanmai
-Nobu

Sedap
-Rakuzen
-Hokkaido shokudo

Sedap sangat
-Oribe
-Ten japanese
-Sushi kinmedai
Sedap sebab pakai freshly grated wasabi as opposed to serbuk wasabi. Tak pakai sos sos apa. Ikan fresh selalunya advertised flown from Tsukiji
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
munchkin replied at 10-8-2019 05:29 PM
Nak kata sedap sangat tu takdelah. Biasa aja

Level bawah

I agree Rakuzen n hokkaido mmg better than zan mai! Tp category sgt sedap tu semua I tak pernah try lg. Sbb tak mampu. Haha. Teringin nak pegi oribe. Tunggu birthday la kot. Hihi
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg sdp! Iols vote zanmai. Feveret iols yg ada salmon based tu pastu boleh request nak mentah/half cooked/well tu. Urghh. Now rasa nak g zanmai plak. Tp tgh dietttttt
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
8-9 years ago zanmai ada satu je kat midvalley. Gigih beratur panjang lepas kerja nak jugak makan sbb better than sushi King. Now dah byk outlet, senang sikit.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Fav place..
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Disebabkan thread ni, i terus order sakae sushi kt grab food.  Lol.
Nak order sushi zanmai, tapi tkde sushi yg i nak.
Pengalaman i, masa first time makan
sushi zanmai, terus tak pandang yg lain dah.
Sushi king bertiang tiang jauh kena tinggal.

Kalau ada rezeki nak try kt kedai2 have2 sikit mcm nobu, gituuu curlass tak hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
RooneyMara replied at 10-8-2019 06:29 PM
I agree Rakuzen n hokkaido mmg better than zan mai! Tp category sgt sedap tu semua I tak pernah tr ...

Oribe quite expensive. Dua orang makan rm1k+++. Ada sorang waitress tunggu di sebalik tirai tu. Habis pinggan terus angkut. Omakase. Tandas takde bidet. Hahahahahha

Nak tengok japanese food tu sedap ke tidak, japanese dekat malaysia akan makan di situ.

Dari oribe lebih baik i makan kinmedai. More affordable. And japanese pun makan di situ. Sebab fresh fish. I suka rainbow roll and volcano sushi.

Nobu avoid lah. Fancy je lebih. Tak sedap mana. Bila org tanya i pasal nobu i bagi honest review. More to fusion. I baca review lain, yg pernah rasa nobu di negara lain pun find malaysia punya nobu disappointing.

Yet to try hanare, ryu dan hibiki.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedapnyaa sushi.. Kalau zanmai.. i suka sushi mentai and ais krim biskut dia..
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
munchkin replied at 10-8-2019 08:53 PM
Oribe quite expensive. Dua orang makan rm1k+++. Ada sorang waitress tunggu di sebalik tirai tu. Ha ...

kalau ada team dinner ngn boss2 mmg g mkn tmpt u ckp ni tp kalau g sendiri mkn mmg zanmai je la.. kalau team lunch or dinner or ada org bank ajak lunch ke mmg ke tmpt mcmni.. sllu kt hotel la.. n taste dia mmg sedap la... hahaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.071916s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list