Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
904
View
42
Reply

[Pelbagai] Instastory sebagai tempat luahan rasa

[Copy link]

Author: Deeva    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-8-2019 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hai semua. Ig story ni quite interesting actually. Tapi korang sejujurnya ok ke kalau orang selalu jadikan ig story ni as a platform utk marah/sindir/merempan? Or korang sejenis tak amik port sangat like "alah biar jela dia nak melepaskan perasaan".. Hmm what do you guys think?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
I selalu suka baca org merempan kat ig story...pastu cepat2 cari info kat forum..hahaha...forum rangers buat kerja laju. I like!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Banyak untuk diss orang je
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-8-2019 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
naz.wani replied at 9-8-2019 10:26 PM
I selalu suka baca org merempan kat ig story...pastu cepat2 cari info kat forum..hahaha...forum rang ...

Eh sama laa sepp sikit! Hahaha. Rasanya bukan kita dua je gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
yaa...xmungkin kita je mcm tu...mesti ramai yg mcm tu jugekk
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok la.. kalau public ig, banyak batu api ada la.. menyemarakkan lagi masalah tu.semua cucuk2.. padahal benda simple boleh settle sendiri..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 02:40 AM From the mobile phone | Show all posts
nk tau jugak.. dr segi psikologi org y selalu marah/sindir/merempan kt ig/fb/wsap ni seorang y jenis bagaimana ye? penakut ke @ tak matang ke @ bijak ke?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 03:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Aik tak habis lagi kisah ni
Yang merempan ni attention seekers

Tak kisahlah sebab apa. Nak perhatian, viral etc. Nak cakap depan2 takleh, jadi buat sindiran. Lagi satu, cemburu. Lalu sindir2

Melayu ada satu traits, masa kau buat duit sipi2 dia tak kisah. Once buat duit rancak mulalah ada tak kena, tak waras dan tak berkualiti.  Cemburu gigih orang lain

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 04:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by munchkin at 10-8-2019 04:49 AM

Sabarlah. Diam je. Dont leave traces. Especially di social media. Tengok org bergaduh gaduh ngeri wei.

I perati ramai netizen jadi batu api penyampai, lain maksud kita, lain dia faham, lain dia sampaikan. Batu batu api ni yg kena watch out. Depa yang simbah minyak merata. Kadang org tu marah sikit2. Tapi si batu api ni yg kasi marakkan lagi api kemarahan. Bahaya si batu api. Merata rata i tengok komen netizen jadi batu api. Tak rasa bersalah ke porak perandakan life orang?

People speculate, inteprete it wrongly then spread rumours.

So best jangan buat status..kalau dibuat juga kita jangan masuk campur and kalau udah benda tu "panas" toksahlah gatal nak like nak drop komen or even bagi emoticon pun. Baca boleh tapi buat tak tahu sudah.

Tak pasal pasal korang dapat surat cinta nanti.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 08:50 AM | Show all posts
Sis suka ja tengok ig story masing2.
Tapi just sekadar tengok.

Yang positif kita sebarkan, yang negatif...diam2 suda.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 10:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak pernah merempan & akan skip je story orang yang merempan. Bagi i mereka mmg pengecut sebab mampu luah dekat media sosial jeh? Keyboard warrior. Thank god i dah delete ig sebab i rasa ig ni toxic pulak lama2.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 11:59 AM | Show all posts
Takkan merempan dekat igstory. Kalau ada masalah baik share dgn org terdekat yang memahami je.
Kalau duk meratap pilu dekat igstory ni org lain belakang kita bukan nak bersimpati sama pun.
Ntah2 dorang duk bersorak bertepuk tangan lagi suka tengok kita dalam masalah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 02:25 PM | Show all posts
Bila merempan di IG lepas tu melarat-larat sampai jadi kes tak elok macam menyalahgunakan socmed aje..
Saya suka tengok dan baca cerita/ gambar di IG yang tak begitu personal, gambar masa morning walk di Lake Garden ka, masa pergi Zoo ka, atau pergi kenduri rumah tokwan kat kampung seberang ka. Kalau gambar berdua PDA sweet-sweet tu, saya skip aje

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak pernah merempan kat social media tak kira la ig ke, fb ke, whatsapp status ke, twitter ke. Tapi selalu je baca rempanan org lain. Kdng2 tu kalau terlbh merempan, iolls ckp dlm hati ' eh bataknya dia ni'.. ya ampun suku kaum batak...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 05:03 PM | Show all posts
ada org buat ig private with no followerss...psth rempan puas2 kat situh...best sbb takda sapa tahu dan takde batu api.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
X kesah pon sapa nk rempan kt ig story cuma ada sorg kwn aku ni suka nau Ber ig story.. kdg rempan perli2 org (padahal org lain pnya problem tp dia yg sebok), kdg berstory ayat2 agama, motibasi (pon ada unsur perli gak) (tp aku rsa mcm dia ckp dpn cermin jarh)

.. Stakat ni aku lom prnh Ber ig story

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Uolsss ada idea tak nak follow ig story kt ig.. yg best2 n genuine girtuhh?? Kalo retis i mmg x follow
Xkisah lah sape.. haha
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
I dah tak tengok sangat igs. Paling2 pun tgk mak dgn adik punya je. Sampai kat ofis tu kadang2 ofismate tanya, eh tak tgk ke story si polan dia beli tu pergi sana buat ini

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
In real life xpernah ada sebab nk perli atau merempan
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
I Suka tengok if story orang lain.. hiburan dikala bosan.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
5.282179s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list