Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
13934
View
260
Reply

Berbalas Kod Rahsia, Betul ke Luna Maya dan Faisal Nasimuddin Bakal Bernikah? TRAGEDI SOFA MERAH BAKAL BERULANG?

[Copy link]

Author: Sang_Pencinta       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-8-2019 11:04 AM | Show all posts |Read mode
Edited by Sang_Pencinta at 9-8-2019 01:56 PM

Dah tercium bau nasi minyak ke?


Hubungan di antara Luna Maya dan ahli perniagaan Faisal Nasimuddin sememangnya sudah diketahui oleh kalangan rakan rapat mereka walaupun tidak didedahkan secara umum kepada media. Mereka dikatakan bertemu selepas diperkenalkan oleh sahabat Luna dan adik Faisal sendiri.













Bagaimanapun, setelah sekian lama digosipkan bercinta dalam diam, berita kini sedang hangat bertebaran di media negara jiran yang mengatakan pasangan sejoli ini bakal melangsungkan pernikahan dalam masa terdekat.


Salah seorang artis yang dikatakan membocorkan rahsia itu adalah Millane Fernandez, kawan rapat Luna Maya sendiri. Dalam sebuah postingannya di Twitter, Millane sempat mengunggah sebuah puzzle dengan pertanyaan 'apa kata-kata milikmu'?







Kredit foto: Instagram







Setelah dijawab oleh Luna Maya dengan 'money, love connection', Millane menjawab 'Ini kerana kamu bakal bernikah!'. Perbualan dua orang rakan rapat ini mendapat respon yang positif deripada peminat Luna Maya dan ramai yang mengucapkan tahniah kerana sudah mendapat pengganti.





Kredit foto: Carian Google







Umum mengetahui Luna Maya pernah bercinta dengan ahli perniagaan kacak Rieno Barack selama beberapa tahun tetapi putus di tengah jalan selepas Rieno memilih penyanyi seksi Syahrini sebagai isterinya kerana hubungan dengan Luna dikatakan tidak direstui keluarganya.


Apa pula respon Faisal Nasimuddin?


Seakan mengiyakan gosip pernikahan tersebut, Faisal pula telah mengunggah semula sebuah posting Luna Maya dengan tulisan 'I love you', lengkap dengan tanda pagar #happiness #bliss #romania #sharewithsmf.



Kredit foto: Instagram








Kredit foto: Instagram







Sejauh manakah hubungan kedua pasangan sepadan ini akan berpanjangan selepas kontroversi mereka sebelumnya? Umum masih teringat kisah panas perceraian Faisal di mahkamah tetapi nampaknya peminat Luna Maya tidak kisah, malahan berharap mereka berdua akan disatukan secepat mungkin. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 11:23 AM | Show all posts
yindon siler claim smf, kami tak kisah. nanti naik mahkamah jangan kaitkan ngan mesia.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 11:23 AM | Show all posts
die ni kan yg ex kena pukul tu?
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 11:27 AM | Show all posts
lepasni kena pukul pulok..
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 11:28 AM | Show all posts
ok la tu kan...
sesuai sgt.... dua2 'hyper' gitu kan....
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Wow...
So kira dh dpt better dr ex lama

Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Well prefer her with Ariel again.. tapi dah jodoh.. hmmm good luck je la Luna.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 11:34 AM | Show all posts
kesian aunty leha
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 11:35 AM | Show all posts
kualibesi replied at 9-8-2019 11:23 AM
die ni kan yg ex kena pukul tu?

ye.. betul la tu..lebam2 ex wife kena pukul
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 11:37 AM | Show all posts
bambimo replied at 9-8-2019 11:31 AM
Wow...
So kira dh dpt better dr ex lama

ex lama dia pelakon Puteri aishah tu kan ?

Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 11:38 AM | Show all posts
semoga berbahagia..
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 11:39 AM | Show all posts
elokla tua sama tua
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
laksmanabentan replied at 9-8-2019 11:28 AM
ok la tu kan...
sesuai sgt.... dua2 'hyper' gitu kan....

Itu lah.. Dedua nampak wild and dangerous.. Lhu belasah ghuwe.. Ghuwe belasah lhu.. Sampai abang jamil mamposs..
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 11:42 AM | Show all posts
pasni boleh abam faisal buat bideo luar tabii dgn acik luna..
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 11:46 AM | Show all posts
natrahn replied at 9-8-2019 11:35 AM
ye.. betul la tu..lebam2 ex wife kena pukul

viral jgk kn sekejap. siap bertebaran transkript dr mahkamah yg bini die bgthu kne pukul sbb sekian2  . ehe scaryyy wild sgt
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 11:47 AM | Show all posts
Cpkay replied at 9-8-2019 11:37 AM
ex lama dia pelakon Puteri aishah tu kan ?

bukan sis. maybe tu tuk geli2 kot. or memang kawan sje ex wife die nme ntah, emylia ke apa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-8-2019 11:47 AM | Show all posts
Sepadan lah dari segi usia, sejarah silam begitu

teringat kes 'sofa merah'  
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Awww ni match made in hell. Mmg sesuai sgt
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 11:50 AM | Show all posts
gudluck luna
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 11:51 AM | Show all posts
laksmanabentan replied at 9-8-2019 11:28 AM
ok la tu kan...
sesuai sgt.... dua2 'hyper' gitu kan....

buku dan ruas
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.130744s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list