Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
896
View
76
Reply

KALAU AKU KAYA...

[Copy link]

Author: adila39    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-8-2019 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
okay Mod bukak satu topik chilling... kalau u all kaya.. nak buat apa dengan duit tu..... siapa berangan paling best or mana tau jadi kenyataan.

8-3.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-8-2019 10:39 PM | Show all posts
@rayriff start dulu...meh kumpul kedit. Kalau awak kaya..nak buat hape?
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2019 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 7-8-2019 10:39 PM
@rayriff start dulu...meh kumpul kedit. Kalau awak kaya..nak buat hape?

Mula2 settlekan MARA dulu. Pastu beli rumah. Nak rumah landed sebab suka gardening. I minat deko rumah jugak so bila ada rumah sendiri, boleh deko sukahati. The rest g invest

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-8-2019 12:00 AM From the mobile phone | Show all posts
@KIM.K

kalau awak kaya watpe?
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 12:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau i kaya...harus jalan2 keliling dunia...taknak shopping banyak pun..lebih kepada nak jalan2...makan2...syoknyaaaa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 01:03 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 8-8-2019 12:00 AM
@KIM.K

kalau awak kaya watpe?

Hai Kak Dila sweetie..<3

Kalau Kim kaya..Kim nak Hummer and Maybatch. Nak Michelin chefs. Nak Tibetian Mastiffs and leopards. Nak yatch, tower dan skybus
Dan iols akan funded mujahidin

Yihhh..nak jumpa dalam mimpi salah satu benda pon nan hado

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 01:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku nak rumah besar.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 04:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by asteruk2 at 8-8-2019 04:10 AM

Kalau saya kaya.. saya taknak org tau saya kaya.. supaya dpt berkawan dgn org yg betul2 ikhlas bukan sbb duit.. lpstu nak jalani kehidupan mcm biasa.. masih bekerja makan gaji sbb nak jumpa macam2 org.. nak tempuh pengalaman hidup mcm org biasa.. sedekah tetap ada..
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 04:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau aku kayaa
-Nak belikan rumah dan kereta best kat parent dan diri sendiri
-Beli barang keperluan best2 kat parent dan diri sendiri dan keluarga
-lebihkan sedeqohh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 06:05 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 7-8-2019 10:39 PM
@rayriff start dulu...meh kumpul kedit. Kalau awak kaya..nak buat hape?

hihi sayang mod.. kalau kaya:-
1. diri sendiri (setelkan hutang, rumah selesa)
2. orang lain yg dekat(buat biz, bantu selesaikan masalah diorang)
3. naikkan ekonomi orang islam /melayu.
maybe target m40 & b40 bagi education pasal kesedaran & pengetahuan pasal kewangan.
err tinggi kan impian?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 06:13 AM From the mobile phone | Show all posts
naz.wani replied at 8-8-2019 12:56 AM
Kalau i kaya...harus jalan2 keliling dunia...taknak shopping banyak pun..lebih kepada nak jalan2...m ...

nanti tampal peta dekat rumah, tandakan mana yang dah pergi mana yang belum pergi
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 06:14 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 7-8-2019 10:39 PM
@rayriff start dulu...meh kumpul kedit. Kalau awak kaya..nak buat hape?

momod pon share la jugak. nak tau
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 07:37 AM From the mobile phone | Show all posts
rayriff replied at 8-8-2019 06:13 AM
nanti tampal peta dekat rumah, tandakan mana yang dah pergi mana yang belum pergi

Haa menarik jugak tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-8-2019 07:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by adila39 at 8-8-2019 02:10 AM
rayriff replied at 7-8-2019 10:14 PM
momod pon share la jugak. nak tau


klu kita kayaaa...
berhenti kerja immediately
clear all debts for sure
semua family kaya
tolong yg susah bayarkan semua hutang, yg xd rumah belikan
parents cuti dubai every yr
driver for mummy
hantar anak sekolah paling top di dunia
invest
jadi funder those nak niaga
buat rumah tepi pantai
last sekali... travel d world
and.... pinang anak raja... huhuhuhu

good day all


Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 08:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku beli tanah banyak2 kat area kl, buat rumah kos rendah mampu milik bukan mampu tgk. Aku xkn jual pad golongan atas B40.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 08:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga dapat kahwin neelofa selepas 3 bulan berkawin dgn mira filzah..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-8-2019 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 8-8-2019 12:35 AM
Semoga dapat kahwin neelofa selepas 3 bulan berkawin dgn mira filzah..

amboi awakkk
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 09:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak setelkan hutang pstu prgi Mekah bawak family semua pstu nk bagi kt family utk dorg laburkn ke arah minat dorg y boleh mberi mereka keuntungan..

Pastu nak beli rumah utk my own family..n nak sambung study sama..kalau duit byk lagi,sponsor mana2 underprivileged children utk dorg dpt education..aminnnnnn

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 09:29 AM | Show all posts
Kalau aku kaya.

1) Bayar Hutang
2) Saving anak2 / belikan rumah utk dorg
3) Buat investment / sekarang yang aku nampak invest money market or fix deposit
4) Mak aku duduk kat rumah pondok so aku nak renovate semua rumah pondok kat situ kasi semua org2 tua kat sana selesa nak beribadah.
5) Bagi token dekat adik beradik dan mak aku
6) Aku nak bawak family aku semua dengan in law aku pergi umrah
7) Aku nak buka foundation utk tolong org susah.
8) Aku nak goyang kaki lepak masjid, g holiday buat pedi medi, buat activity y aku suka

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau kaya banyak benda nam buat antaranya :

- zero hutang dulu
- bina empayar perniagaan ( duit xboleh out je, in pun kene ada sekali)
- tolong adik beradik. Make sure mereka pun kaya sekali
- buat rumah besar dekat kampung bagi mak ayah duduk senang nak gathering adik beradik
- bawa mak ayah pergi travel seluruh dunia
- enjoy life

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.089531s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list