Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
828
View
56
Reply

PEMAKAIAN JEANS BAGI WANITA 40AN

[Copy link]

Author: julia5094       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-8-2019 12:42 PM | Show all posts |Read mode
Semalam me adalah sembang dengan kawan2 kat whasapp. Kami adalah bersembang pasal statement permaisuri agong yang mengatakan orang yang pakai jeans diusia 50-an adalah tak siuman. Permaisuri agong ada cakap diusia 40an bonda permaisuri dah tak pakai jeans. Tapi me tak pasti pulak statement tu palsu atau tidak.

Bagi me yang mencecah usia 40an, me masih lagi pakai jeans...tapi kebanyakan member whatsapp memang diorang dah tak pakai jeans samaada anggap jeans dah tak bersesuaian atau dah tak muat saiz.

So me nak tanya la chuols semua kat sini...chuols rasa..ok lagi ke nak pakai jeans diusia 40an ni..ada sapa2 kat sini yang dah berumo 40an...me harap sgt komen2 membina dari chuols semua. Sekian harap mak long...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2019 12:51 PM | Show all posts
Jeans pd umor 40 ke..50 ke..bgi aku ok je..cuma jgn la ketat. Tngok gak la pd size badan..klu besar elok la pkai suar biasa..klu comey2 ok je pkai jeans.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-8-2019 01:40 PM | Show all posts
bemyself replied at 7-8-2019 12:51 PM
Jeans pd umor 40 ke..50 ke..bgi aku ok je..cuma jgn la ketat. Tngok gak la pd size badan..klu besar  ...

Thats why la.. iols pun cakap macam tu la kat diorang..Tak perlu la pakai skinny jeans semua. Pakai yang loose sikit. Kalau umo 40an tapi masih lagi nampak muda, why not kan?? Lagi pun jeans ni sekarang ni kalau di kenakan betul2 boleh dikategorikan sebagai proper attire jugak.

Me masih lagi jiwa muda..macam tak boleh je nak tinggalkan jeans lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2019 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
For me, xde limit umur pun utk pkai jeans..i mmg pakai jeans je mmg xske suar slack ke palazzo ke apa kembang2 sume tu..dr umur belasan tahun smpailah dah 30an ni pun mmg pakai jeans je..g keje pun pkai jeans hari2 except bile ada formal event yg memerlukan iolls pakai corporate attire so nak xnak mmg terpaksa la pakai suar slack..so iolls rasa kalo panjang umur,dah masuk umur 80 pun iolls nak pakai jeans jugak..voleyy gitu??
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2019 02:49 PM | Show all posts
mama daku umoq 58 elok jek pakai jeans.. dan mama masih siuman serta cantik beribu ganda dari org yg keluarkan statemnt hal jeans ni..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-8-2019 03:02 PM | Show all posts
LostStar replied at 7-8-2019 02:49 PM
mama daku umoq 58 elok jek pakai jeans.. dan mama masih siuman serta cantik beribu ganda dari org yg ...

Kan..kat opis iols ni..acik2 50an pun selamba je pakai jeans...ok je di mata iols ni.. Apa yang penting, selesa dan tak menjolok mata kan??
Bagi iols, jeans ni sesuai untuk pakai time nak kluar jalan2. Senang nak bergerak kesana ke mari.

Ok..lepas ni boleh kumpul lagi koleksi jeans.


Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2019 03:10 PM | Show all posts
julia5094 replied at 7-8-2019 03:02 PM
Kan..kat opis iols ni..acik2 50an pun selamba je pakai jeans...ok je di mata iols ni.. Apa yang pe ...

betul tu.. org tua bukannya pakai yang skinny jeans apa semua tu, elok ja pakai yg longgar.. Lagipon nampak lebih ringkas jek bila dia p jalan2.. tak kan laaaa nak p ronda mall mama nak pakai baju kurung.. p mengajar boleh la pakai baju kurung.. ini bukan zaman P.Ramlee madu 3 tu, tengok wayang pon pakai kebaya..

Sila la ngumpul jeans bebanyak.. masih relevan untuk di pakai..
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2019 04:15 PM | Show all posts
aku xpenah bli palazzo ke slack ke..xminat..klu ade pon org bg..tu pon bole kire la bape kali pkai..
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2019 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
meols mmg berjeans orgnya..
sgt sempoi..tak perlu rasa nk tepek makeup ke apa ke..lipgloss je.
pkai jeans ni senang gerak..
fefeling muda..tu confirm dah.
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2019 09:20 PM | Show all posts
Edited by ikanmasin at 7-8-2019 09:23 PM

akk pun umur dah 40 an msh gak pakai  sbb selesa pakai yg longgar2
my mom yg 64thn pun msh pakai sbb dah terbiasa ..takde pelik pun kan
my mom dgn akk sama stail kalau g kenduri baru pakai baju kurung.setkt
g jln2 ke msh pakai jg.berbeza dgn my mil mmg baju kurung dgn tudung
labuh tp mil ok jer.dia kata suka tgk sbb akk pakai takde lah ketat2 pun..
nampak kemas pakai dgn blouse .jgn pakai ketat2 mmg buang tebiat lah kot
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-8-2019 10:13 AM | Show all posts
yuki812 replied at 7-8-2019 07:18 PM
meols mmg berjeans orgnya..
sgt sempoi..tak perlu rasa nk tepek makeup ke apa ke..lipgloss je.
pka ...

Yes..ayat fefeeling muda ni lah yang iols dok cari... Kenapa mau nampak tua, bila boleh nampak muda kan?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-8-2019 10:17 AM | Show all posts
ikanmasin replied at 7-8-2019 09:20 PM
akk pun umur dah 40 an msh gak pakai  sbb selesa pakai yg longgar2
my mom yg 64thn pun msh pakai sb ...

Kan..kita pun masih tau lagi etika pemakaian untuk golongan macam kita ni. Iols rasa zaman sekarang ni bukan macam zaman dulu2. Orang muda je dok pakai jeans. Sekarang ni, kalau kena gaya...pakai jeans pun boleh nampak sopan dan classy lagi kan?
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 11:53 AM | Show all posts
julia5094 replied at 8-8-2019 10:17 AM
Kan..kita pun masih tau lagi etika pemakaian untuk golongan macam kita ni. Iols rasa zaman sekaran ...

betul sis..semua org berbeza cara pemakaian ..cuma carilah yg
bersesuaian dgn kita..asal bukan menjolok mata sbb yg pakai tu
kita bukan org lain..masing2 lah tp jeans ni mmg selesa utk dipakai
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-8-2019 02:13 PM | Show all posts
ikanmasin replied at 8-8-2019 11:53 AM
betul sis..semua org berbeza cara pemakaian ..cuma carilah yg
bersesuaian dgn kita..asal bukan me ...

Glad to hear mostly of us berfikiran sama macam iols. Tapi memang my circle of friends kebanyakannya pemakaian ala2 perempuan melyu terakhir. cannot blame them...
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 03:06 PM | Show all posts
acik nie yg dah 45 still pakai skinny jeans...tapi tgk badan la kan
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 03:16 PM | Show all posts
julia5094 replied at 8-8-2019 02:13 PM
Glad to hear mostly of us berfikiran sama macam iols. Tapi memang my circle of friends kebanyakann ...

oh really oklah tu sambil2 cuci mata jg mcm2 fesyen sis bole tgk..mcm akk ni sbb my side mmg semua jenis sempoi simple2 mcm my
mama..laki akk pun sama ok jer lg ok sbb mudah hahaha..mcm akk ckp lah
ikutlah pd org..
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 03:18 PM | Show all posts
Anggun05 replied at 8-8-2019 03:06 PM
acik nie yg dah 45 still pakai skinny jeans...tapi tgk badan la kan

betul sebenarnya kalau pakai ikut lah mcm mana
tp kene tgk lah kesesuaian kan..jgn lah yg comel
loteh tu pakai yg ketat2 baju pun terjojol segala lemak
manis..pitam2 tau mata akk memandang
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-8-2019 04:12 PM | Show all posts
Anggun05 replied at 8-8-2019 03:06 PM
acik nie yg dah 45 still pakai skinny jeans...tapi tgk badan la kan

Mesti aumm ni...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-8-2019 04:20 PM | Show all posts
ikanmasin replied at 8-8-2019 03:18 PM
betul sebenarnya kalau pakai ikut lah mcm mana
tp kene tgk lah kesesuaian kan..jgn lah yg comel
...

Exactly...ni la yang iols cuba sampaikan kat kawan2. Tapi takut diorang terasa pulak cakap iols perasan slim..ha..ha..tak bermaksud macam tu pulak. Sampai ada one of my friend buat komen ni " jangan sampai kita hilang malu...nauzubillah"...Iols terasa jugak...tapi senyap je la malas nak balas komen dia tu...
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
I vote - tiada had umur utk pemakaian jeans.  Muktamad
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
6.759250s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list