Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5557
View
473
Reply

[Pelbagai] [Vol 2] Ayat mengambarkan perasaan anda hari ini

[Copy link]

Author: johan-adx       Show all posts   Read mode

Post time 8-8-2019 09:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Setiap kali hari raya menghampiri, aku rasa mcm nak mati..  Aidil fitri baru saja berlalu, kini Aidil Adha menghampiri.. Dah 10 tahun mcm ni.. Rasa kosong, rasa sunyi, rasa sepi, rasa sedih.. Dulu ada emak abah, kini kedua-duanya dah pergi menemui Pencipta.. Ada laki mcm tak ada, disebabkan kahwin tanpa restu, setiap kali raya, dia blk rmh mak dia, aku balik rmh mak aku.. Tapi bila mak abah dh tak ada, aku di rmh sendiri bersama anak2 saja.. Adik beradik ke rmh mertua masing2.. Aku pun tak tahu bila semua kemelut ni akn berakhir.. Laki plk anak mak sgt, syurga katanya.. Blh abaikan dan tinggalkan anak bini sbb mak x suka, tak apalah, ini cuma dunia yg sementara, aku akn bertahan dan tempuh hingga ke akhirnya, sebelum dijemput pergi..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
brutbrut replied at 8-8-2019 09:16 AM
Setiap kali hari raya menghampiri, aku rasa mcm nak mati..  Aidil fitri baru saja berlalu, kini Aidi ...

Tabahnye u huhu
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Harini rasa mcm malas nk buat semua benda..mood da kelaut sbb da pk nk cuti je haha..jasad kt sini tp hati dah sampai kampung

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
brutbrut replied at 8-8-2019 09:16 AM
Setiap kali hari raya menghampiri, aku rasa mcm nak mati..  Aidil fitri baru saja berlalu, kini Aidi ...

Sedihnya. Semoga dipermudahkan segalanya untuk awak dan bertemu kebahagiaan nanti. Semoga terus tabah
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru sampai kat kampung. Flight penuh nyaaaa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Nanaku88 replied at 8-8-2019 12:17 PM
Tabahnye u huhu

Dah 10 thn sis.. Dh terbiasa, tp masih mengharap ada sinar di hujung jln..
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 02:29 PM | Show all posts
rasa nak tido je... smlm  daytrip ambik mil kat kg.. kl-durian mas-kmn-kl.. drive sorang.. now baru rasa penatttt

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Foxey replied at 8-8-2019 01:50 PM
Sedihnya. Semoga dipermudahkan segalanya untuk awak dan bertemu kebahagiaan nanti. Semoga terus ta ...

Aamiin Ya Rabbal Alamin..
Awal2 perkahwinan dulu ikut juga blk kg hubby, tp tu lah bila jd tetamu x diundang kan.. Yg jd mangsa mil ialah my hubby.. So, kita beralah lah.. Allah kan ada.. Sy tetap jlnkan tggjwb sebagai isteri.. Tetap mengharap..
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 04:24 PM | Show all posts
gembira cuti nak sambut raya aidiladha....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 04:52 PM | Show all posts
Terlebih bayar rm200, mujur dipulangkan kembali gumbira...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
because today ia my anniversary hehehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Happy sgt sbb semuanya dah berakhir
Dah blh tutup fail, x larat dah nk berulang bangi - JB, 5 tahun ulang alik dan hari ni noktah diberi
Harap  klien x gatal nak suh appeal, kowser sgt

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
brutbrut replied at 8-8-2019 09:16 AM
Setiap kali hari raya menghampiri, aku rasa mcm nak mati..  Aidil fitri baru saja berlalu, kini Aidi ...

Stay strong dan bykkan berdoa, sedekah kan fatehah buat mil supaya dilembutkan hati dia utk terima adik
Moga dipermudahkn semuanya yea dik
Kata mmg mudah, hanya yg melalui shj taw rs perit nk hadapi benda ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Jika anda dikejari
Anggaplah ia permainan duniawi
Manusia sukar pergi
Walaupun pasti ada pengganti
Bila harapan mereka menggunung tinggi
Biarlah mereka sesama sendiri
Kita semua menghitung hari
Kelak pasti akan lenyap dari bumi
Fikirlah dan hitung diri ini
Byk perbuatan jahat tidak terperi
Hanya Allah yg tahu serba serbi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Move on.. baru keguguran kandungan ke 3. Masa tahu miscarriege, setiap jam air mata menitis..minggu ni munah rsa ok sikit. Kepingin sngt nk pegang baby. Kandungan ke 2 jg miscarriege thn lps. Doakan munah ya!!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 11:54 PM | Show all posts
harini rasa frustrated



dan brokenhearted tahap ke 17 juta



sebab tak dapat jumpa dorang.. last minit bagitau tiket habis. bakpe ko janji awal2 tiket ada doh



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 12:25 AM | Show all posts
Hari ni rasa tenang, sebab tak lama lagi cuti. Nak spend holiday dengan family dan berehat sebab penat sangat. Rasa tenang jugak sebab rasa macam akan dapat berita baik tak lama lagi. Amin....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 06:34 AM | Show all posts
Hari ni perasaan agak gembira sebab last keje dan cuti sampai selasa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 08:42 AM | Show all posts
Hari ni masih bekerja.
Tapi di ofis dh ramai yg bercuti dan ramai juga amik half day.
Balik kg esok pagi2 lepas subuh sbb housemate terlibat sebagai urusetia korban.
X sabar nak balik kampung utk beraya.
Siapkan report semua then bolehla pergi bercuti raya dgn aman damai hendaknya..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 08:49 AM | Show all posts
hari ni hari jumaat.mood cuti.pg tadi mls ya amat nk bgn,ingat sabtu dah.


Selamat hari raya aidiladha in advanced semua.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086922s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list