Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1340
View
34
Reply

Dipersimpangan dilemma......help

[Copy link]

Author: menakkautau    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-8-2019 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode


Segala jenis solat sunnat yg terkandung dalam buku solat dah buat ....segala bentuk doa dari buku doa dah direndam pagesnya lalu diminum....

Tapi  setiap kali nak menghirup sup fishball dari mangkuk le crueset.....wajah keduanya terpacul......setiap kali lihat cermin...dua dua tersenyjm pada ku......

Helppppppppp

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 04:07 PM | Show all posts
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Pilihlah yg paling elok akhlaknya.  Kalau dua2 pun tinggi akhlaknya dan kau mampu zahir batin, nikah je dua2.  
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 04:38 PM | Show all posts
gedik manak nih kan.....nyampah plak....

nk type ayat jahat, tp x smpai hati


walapon dia slalu kutuk aku tp still kita x smpai ati nk lahar dia....betapa hati kiyu di jaga oleh Dia



rgds,

kiyu , sentiasa dlm peliharaan Allah...



Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 04:41 PM | Show all posts
persimpangan2 pelbagai plak..........dh bijak sgt buat la pilihan sendri

kan semua ummah forem ni buruk di mata hang.....mengemis perhatian kt sini plak...ngada




rgds,
kiyu, ish x selesa plak jari ni kalo x type ayat jht, walau sedikit..... sikittt je...

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 09:05 AM | Show all posts
kiyudi replied at 5-8-2019 04:41 PM
persimpangan2 pelbagai plak..........dh bijak sgt buat la pilihan sendri

kan semua ummah forem ni ...

Eh betul ke dia tu dipersimpangan dilema...fakta ke auta
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 10:39 AM | Show all posts
singlemum_4 replied at 8-8-2019 09:05 AM
Eh betul ke dia tu dipersimpangan dilema...fakta ke auta

ala2 hati keras batu.....tp ada taman.....



Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 11:40 AM | Show all posts
Dalam hati dia ada gak taman ye
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Seram pulak bila aku terbayang nampak 2 wajah dalam cermin...adoiii
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
kiyudi replied at 5-8-2019 04:41 PM
persimpangan2 pelbagai plak..........dh bijak sgt buat la pilihan sendri

kan semua ummah forem ni ...

Aku rase bodolaa dua dua nak manak.. lugii
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 09:57 AM | Show all posts
singlemum_4 replied at 8-8-2019 11:40 AM
Dalam hati dia ada gak taman ye

dia pn manusia biasa...ada hati & perasaan,,,yg lebih nye perasan....

hahaa...

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
amboi manak... in love juga rupanyaa
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 08:26 AM | Show all posts
terhibur saya ..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-8-2019 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Genkidesuka replied at 5-8-2019 04:07 PM
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Pilihlah yg paling elok akhlaknya.  Kalau dua2 pun tinggi  ...

Salam...

Yang nak memimpin keluarga kelak sang suami.....nak pilih akhlak bakal isteri yang paling elok antara yang elok...ummi ingat macam pi pasar tani boleh belek ikan sampai lunyai sebelum beli kah???

Kita tak payah pi jauh..kita lihat aja antara kita dalam nee...si robin, myakaninaya, singlemum........ummi ingat derang nee dari golongan buruk akhlak kah sampai kena cerai???atau bekas bekas derang tak pandai pilih pompuan dari kalangan yg baik akhlak s3belum kawen???

Nak manak sambung lagik???



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-8-2019 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
kiyudi replied at 5-8-2019 04:38 PM
gedik manak nih kan.....nyampah plak....

nk type ayat jahat, tp x smpai hati

Apa yang gediknya???

Just because hang tak pernah atau belum lalui persimpangan seperti ini, jgn nak m3nggedikkan semua org......kan????

Nak manak sambung lagik???







Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-8-2019 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
kiyudi replied at 5-8-2019 04:41 PM
persimpangan2 pelbagai plak..........dh bijak sgt buat la pilihan sendri

kan semua ummah forem ni ...

Nee memang nak kena bash dgn manak kah atau apa???

Dah melalut merepek meraban tahi apek dalam jamban hang nee apa kehal???

Manak kasi scenario secara umum....yang hang melalut macam pompuan keruan ditinggal laki yang mati kenapa eh???

Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 05:45 PM | Show all posts
menakkautau replied at 15-8-2019 05:40 PM
Apa yang gediknya???

Just because hang tak pernah atau belum lalui persimpangan seperti ini, jg ...

hahaha...

so cmana manak? dh decide simpang mana nk pilih??

harap manak x amik sokkat terjun gaung yer......kiyu nasihat jerr....

Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 05:48 PM | Show all posts
menakkautau replied at 15-8-2019 05:44 PM
Nee memang nak kena bash dgn manak kah atau apa???

Dah melalut merepek meraban tahi apek dala ...

ololooloh manak..sikit je kiyu tnya.....

dh sentap smpai ke jamban bagai....relaks la manak...tahu la dalam persimpangan dilema tu

hrp manak buat pilihan yg tepat....kalo x tepat pon x per...

kiyu tunggu manak bukak topik kt FD nanti.....

see u...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-8-2019 05:48 PM From the mobile phone | Show all posts
singlemum_4 replied at 8-8-2019 09:05 AM
Eh betul ke dia tu dipersimpangan dilema...fakta ke auta

Hellooooooooo...lama menghilang??? Macam deindraff jugak kah edah belum habis???atau camna???



Ironi kan hang yang hobbynya kawen cerai kawen cerai..boleh tanya samada scenario macamni fakta atau auta???



Psssttt...anak hang yang satu tim dgn hapsez jantan dah dapat beat hussain bolt in 100m dash???



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-8-2019 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
kiyudi replied at 15-8-2019 05:45 PM
hahaha...

so cmana manak? dh decide simpang mana nk pilih??

Eleh tanya tanya nee hang kalau nak isi borang..isi jerk ler.....make sure setiap ruang dipenuhkan...pastuh emel pada ummi gendasukasuka....

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-8-2019 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
kiyudi replied at 15-8-2019 05:48 PM
ololooloh manak..sikit je kiyu tnya.....

dh sentap smpai ke jamban bagai....relaks la manak...t ...

Doa kan ler....semoga tak buat silap macam hang.......

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.091816s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list