Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4022
View
143
Reply

Divakah aku?

[Copy link]

Author: ixora87    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 5-8-2019 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi iols sokong je kalu u kuar duit sdri.. tak diva sbb xnyusah org.. sbb laki me jenis xdahulukan aurat bini.. sibuk nk bg org lain bilik.. bini terkontang kanting... kalu deme asingkan ppuan-laki xpe gak.. ni ade lakibini dpt blk ade xdpt..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-8-2019 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
rayriff replied at 3-8-2019 01:59 PM
bagi iols sis tak diva.alaa kalau diva pon what do you care? u ada hak untuk ada bilik sendiri tak ...

Betul sis! Kat luar pun blh sembang2. Bukan kita memerap dlm bilik 24jam kan...
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 12:09 PM | Show all posts
MenteriWanita replied at 5-8-2019 12:24 AM
Yang paling saya tak suka pada orang melayu ialah anak ramai tapi makpak kerja biasa, kemudian nak ...

hihiii yg ni akk dan suami dah merasa tp buat tak tau jer..
mula2 makcik pakcik suami bising gak.apasal nak sewa hotel
semua .ddk lah ramai2 kan seronok..seronok apa berhimpit2 tak
selesa dgn anak2 bujang lg tidur bergelimpangan merata..suami akk
ckp simple jer aurat bini dgn anak perempuan kene jaga jg lg pun fhm
rumah tak muat kan..tandas kalau 2 jer..apa slh nya sewa hotel just utk tidur..pastu pg lah
pagi2 tgh mlm msk hotel balik berehat..lama2 sedara mara sebelah suami fhm kalau suami
akk bgt ..buat keras hati jer.mak abah suami pun fhm.benda2 ni kene kuat hati
jg nak buat..mulut org mana bole ttp kan.lama2 diam lah diaorg..seposen dua dr akk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-8-2019 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
ceri_pink replied at 3-8-2019 03:00 PM
Tak diva pun awak. Dah sah sah la nak sebilik dengan suamI isteri dan anak anak. Dah tu kalau family ...

TQ sis memahami..
Selalunya ank sedara yg kecik tido dgn mak dia.. yg besar sikit tido kat hall ramai2. So bayangkn betapa padatnya bilik org prmpuan. Dgn beg2 nk kena asingkn. Jadi kerja plak kan...
Ipar sy pun xselesa rasanya. Tp dia nampak mcm redha saja. Mcm sy ni xblh cover.. klau xsuka sesuatu perkara tu mmg nmpak kat muka.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-8-2019 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
eedoraa replied at 3-8-2019 09:20 PM
i pernah tidur kg family in law i, tidur lambak sebab bilik ada 3 je, pukul 5.30pagi i dah terbangun ...

Samalah kita..
Mandi tukar baju dlm toilet xbest kan. Xbtl2 kering. Ya sy pun mmg jns segan dgn ipar wlaupun prmpuan.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 12:13 PM | Show all posts
Edited by ikanmasin at 5-8-2019 03:22 PM
ixora87 replied at 5-8-2019 11:56 AM
Itu lah.. ada bilik masing2 kan lebih selesa. Nak eratkan hbungan pun blh ja borak2 , buat aktivit ...

betul alhamdulillah suami akk mmg bab2 gini dah awal2
bgt sbb suami akk tgk arwah bapa akk buat gitu kat ipar2
akk kan..lg pun aurat bini dgn anak perempuan kan..kita
pun mst tak selesa kalau ada bilik sendiri tak kisah lah kan...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-8-2019 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
besties replied at 4-8-2019 09:46 AM
Apa yang divanya dah tentu dah kahwin kan, buat apa nak tidur lambak asing lelaki perempuan? Masa cu ...

Betulllll
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-8-2019 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 4-8-2019 02:51 PM
Kelakar la....
Cuti sama2 tapi bilik asing2 lelaki perempuan...
Kan leceh nak bahagi dua beg suami ...

Betulll... Leceh nk bhagi beg asing2. Nak jimat xkena gaya. Tp bila bercakap bab jimat nnt ada yg xpuas hati. Ckp i xbersyukur pulak..
Bercuti klau xsenang hati, baik i dok rumah ja..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Lain kali x pyh pegi ikut trip tu klu in laws mcm ni. Sbb tt x boleh adapt dgn flow mcm tu.

Lain org lain ragam.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 12:21 PM | Show all posts
kalau dah berkahwin, setiap pasangan kena ada bilik masing2...apehal share dgn ipar duai, adik beradik, pak menakan ni?

sharing is caring ni amalan kampung
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-8-2019 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
cekgihani replied at 4-8-2019 08:46 PM
Tadi nk tolak tt masuk kolam. Ni sis vokuro plk masuk reban. Hang mmg klaka. Berdekah dekah aku.
...

Sis CiliPadiSedap tu mmg lawak kn.. kita yg tengah marah pun blh happy blk.
Setiap kali nk brcuti mmg i akan survey homestay hotel.. tunjuk gmbar, harga yg bajet tp bilik byk. tp diorang still dgn stail tu. Konsep jimat xkena gaya.
Setakat ni dh byk trip yg i boleh sabar,i sabar.. stay dlm keadaan terpaksa. Tp ada time xtahan, baru i cari bilik lain.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
ixora87 replied at 5-8-2019 03:40 AM
Entah2 u ni ipar i x? Hehe.. sbb i dah selalu bagi cadangan ambik tmpat bercuti yg ada bilik banya ...

ni mmg masalah dunia.. yg xkan settle.. muga TT tough and kena sempoi. klu layan nnt TT yg stress... buat la apa yg TT rasa betul so long respect mertua k... gud luck
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-8-2019 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ixora87 at 5-8-2019 12:45 PM
311gurl replied at 4-8-2019 11:16 PM
sis, i nak tanya ni... abih tu selama kawin bertahun ni mmg makan hati je la bila deols dok planni ...


TQ memahami i..
Seriously.. setiap kali dgr ada trip fmly ke mana2.. i mesti susah hati. Wlaupun nk p tempat yg i teringin nk p sangat2... Percutian tu bagi tekanan pd i. I tolong survey bilik pun bukan in law nk tengok. Sbb xsama citarasa katanya.. i cadangkn ambik yg konsep aprtment/homestay.. parents & bujang stay situ.pastu yg berkahwin ni xcukup bilik, sewa bilik berdekatan. Nnt dtg berkumpul saja kat situ. Tetap xmau dengar.. nk jgk sumbat ramai2.
Itu blum kira nak masak2 sendiri. Dah buang masa.. kita p tmpat org, nk try makan mknan kat situ. P jln2.. bukan nk mengadap muka yg sama, buat aktiviti yg sama. Baik masak ramai2 kat rmh ja.. pastu gigih nk bwk periuk pinggan mgkuk. Bahan masak. Time bercuti kat pulau, jenuh berangkut barang naik bot.


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-8-2019 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
supermum replied at 5-8-2019 10:11 AM
Nak g hanimun diam-diam je u. Takyah gtau family sendiri mahupun in law. Tau-tau u laki bini dah u ...

Pernah jgk buat mcm tu.. pastu nnt ramai lah yg komen.. "tak ajakkk.. "
I plak geram sgt waktu tu. I reply " dah nama pun hnymoon, mmg la xajak.. klau ramai2 bukan hnymoon namanya. Familyday. "

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-8-2019 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
cikbawang237 replied at 5-8-2019 10:49 AM
so pd kes u ni,,, i rasa up to u jela,, dr u stress, baikla u asing bilik.. tp apa2 aktivity u join  ...

I mmg join aktiviti semua..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-8-2019 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 5-8-2019 12:27 PM
ni mmg masalah dunia.. yg xkan settle.. muga TT tough and kena sempoi. klu layan nnt TT yg stress. ...

TQ sis !!!
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 12:58 PM | Show all posts
supermum replied at 5-8-2019 10:11 AM
Nak g hanimun diam-diam je u. Takyah gtau family sendiri mahupun in law. Tau-tau u laki bini dah u ...

yes.... bila dah kawin kan, esp anak pmpn i tak rasa u ada obligation kena bagitau ur parents mana laki u nak bawak.. terutama kalau parents u jenis suka mengekor..

ada ya family pmpn mcm ni.. x segan menempel kt rumah anak, ikut berjalan walaupun x diajak...semua makan dibayar..FOC semuanya

kalau laki bini nak gi holiday, xyah la gitau sape2... tau2 dh kt sana  

ada kenalan nak gi honeymoon lagi, pastu kaum kerabat dia pun eh jom la buat family holiday..dorang jnji x kacau... terus kenalan i batal plan, diam2 gi cari tmpt lain...

family melayu ni mmg x reti boundaries..semua benda dia nak join dgn alasan merapatkan silaturahim


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-8-2019 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
MenteriWanita replied at 5-8-2019 12:24 AM
Yang paling saya tak suka pada orang melayu ialah anak ramai tapi makpak kerja biasa, kemudian nak ...

Setuju !!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-8-2019 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Btw.. i dari fmly yg sederhana. Adik bradik 4org. I ank bongsu.. masa i membesar, kakak i dh kawin, dh smbg blajar. So kbanyakkn masa mmg i berdua dgn mak shj. Sbb tu i xselesa ramai2.. persekitaran & didikkan byk mempengaruhi sikap i

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-8-2019 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Btw.. i dari fmly yg sederhana. Adik bradik 4org. I ank bongsu.. masa i membesar, kakak i dh kawin, dh smbg blajar. So kbanyakkn masa mmg i berdua dgn mak shj. Sbb tu i xselesa ramai2.. persekitaran & didikkan byk mempengaruhi sikap i
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.076136s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list