Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2271
View
97
Reply

[Pelbagai] Kematian yang mengesankan hati

[Copy link]

Author: fahdramli    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-8-2019 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Kawan i baru meninggal tadi. Kematian yang mengesan kan perasaan. Jom kongsi, pengalaman kematian yang korang ingat sampai sekarang  
Screenshot_20190801_174308.jpg
Screenshot_20190801_174147.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Ofkos kematian mak ayah yg plg terkesan dlm hidup..hilang mak dan ayah tak sama mcm hilang org lain..
Dan kehilangan sahabat hujung thn lps sewaktu dimadinah sgt terkesan jgk dlm jiwa..dlm sihat dan bergurau senda di grup whtaps..tiba2 dpt khabar sedang nazak di hosp..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru je bergenang air mata teringat arwah aki..
Mengenang sat ni pon buat iols rindu. Arwah aki meninggal di hospital.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 06:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Hujung tahun lepas ayah meninggal, awal tahun ni abang sulung meninggal...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Hilang seorang abah yg garang tapi sweet 6 tahun yg lalu...seumpama rasa gembira...seronok..happy tu arwah bawa pergi...sampai hari ini kalau balik kg lalu dpn rmh baru abah di Taman alam barzakh aku akn jerit...abahhhhh...orang balik ni..


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
mei 2012
hilang adik. 7hr terlantar. masa hr kedua, doc sahkan kanser hati tahap 4. dah merebak ke organ terdekat.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Sangat terkesan bila ayah, tokwan n opah meninggal.
Ayah - setiap hari akan phone call dgn ayah. Tapi hari ayah meninggal, tak call ayah, ayah pun tak call aku. Pukul 12 dpt call dari mak, ayah meninggal. Masa tu aku di kl, ayah di pga bakri.

Tokwan- hari yg tokwan meninggal tu, sempat bersembang dgn dia. Masa tu study kt kl, ada cuti akan balik semenyih melawat wan. Sebelum masuk tido, wan pegang tgn aku lama sambil senyum. Pkl 3 pg paksu kejutkan kata wan semput, nak bawa pi hosp. Masa tinggal berdua dgn wan dlm keta, wan sempat cakap wan dh nak pi dah ni. tak berapa lama, wan meninggal dalam perjalanan.

Opah- seminggu sebelum opah meninggal, sempat duduk dgn opah kt kg dlm 2/3 hari. Macam2 opah cerita opah mengadu. Mcm ayah jugak, selalu phone call ngan opah.

Selalu juga terpikir, kalu sampailah masaku nanti macamana pula dengan anak3ku yg bertiga tu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Arwah tok sy... Lbih kurang 2 jam sebelum arwah tak ada.. Arwah tgk dan senyum kat sy.. Senyum yg paling indah pernah sy tgk.. Selepas selesai sy bersihkan arwah.. Arwah menghembuskan nafas terakhir.. Sy satu waris yg ada dgn arwah masa tu..dan sy juga satunya waris arwah yg mandikan jenazah arwah..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
arwah tok, rasa ralat sbb marah masa nk tukar kan pampers. N x sempat gurau and nyanyi lagu saloma macam dia request. Hmmm Al fatihah tok. I love U.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Arwah ayah. Baru pergi 25/6/19. Sgt terkesan. Dr asalnya kudis2 dekat kaki. jaga sendiri ayah kt umah. Selalu marah2 dia bila dia merapu. Taknak makan. Cakap bukan2.

Pagi terakhir ayah kt rumah, pukul 4am. Dia jatuh dr katil bila cuba nk tidur dgn ktowg semua dekat bwh. Pun kena marah. Ayah mintak picit sbb dia sakit, pun sy marah.

Sebenarnya dr kudis dkt kaki, ayah dpt jangkitan kuman. Attack semua organ dlm bdn termasuk hati. Hati gagal berfubgsi buang toksin. Toksin attack ke otak yg buatkan ayah selalu lupa, merapu & disoriented. 9 hari lepas tu ayah meninggal. Menyesal sampai ke sudah. Malangnya, xberguna lg. . Terbayang2. Rasa mcm anak tak berguna.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts
jerukkedondong replied at 1-8-2019 06:54 PM
Hilang seorang abah yg garang tapi sweet 6 tahun yg lalu...seumpama rasa gembira...seronok..happy tu ...

betul... tiap kali lalu kat Rumah Baru Abah... mst akan jerit kuat2 dlm kete. abahhhh,akak balik niee.. ptg jap lagi akak datang g tgk abah.. tunggu tau!!
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
15/5/2019 - i celebrate anniversary ke4 dengan my husband.buka puasa kat luar je sbb Ramadhan so mood nak celebrate tu kurang sikit... kitorg hidup bedua je, masih belum dikurniakan zuriat tp kami cukup bahagia n macam belangkas..

20/6/2019 - i tido sebelah jasad suami i,mandikan arwah buat kali terakhir,peluk dan cium buat kali terakhir n tatap muka yg i pandang bertahun setiap hari buat kali terakhir jugak.dia jatuh sakit tiba2,terus tak sedar diri dan xsampai 2hari dia pergi mngejut tanpa sempat titip pesan atau tatap muka i..

Skrg i meniti hari dengan kosong sekosongnya.. semangat hilang, hidup terasa tiada makna.i muda lg,27 dan arwah 30.sihat tubuh badan n langsung xde tanda org sakit tp syukur dia pergi dengan mudah n xsusahkan sapa2.dijemput pd syawal ke16,malam jumaat jam 10.28pm dan tiada derita n kesakitan yg ditanggung.dikelilingi org2 tersayang dari awal hingga akhir..selasa lepas genap 40hari,semoga Allah ampunkan segala dosa arwah n temptkan arwah diklngan org2 beriman...sungguh,tiada rasa lebih sakit dari merindu yg telah tiada...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
My bff meninggal dalam tidur.. Baru  jer borak2   dalam group whatsapp malam tu , pagi esok dapat berita arwah dah tak ada..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
sofyayra replied at 1-8-2019 07:11 PM
Sangat terkesan bila ayah, tokwan n opah meninggal.
Ayah - setiap hari akan phone call dgn ayah. T ...

Allah perancang yg terbaik..
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 11:12 PM From the mobile phone | Show all posts
miss_wawa replied at 1-8-2019 08:55 PM
Arwah ayah. Baru pergi 25/6/19. Sgt terkesan. Dr asalnya kudis2 dekat kaki. jaga sendiri ayah kt uma ...

Semoga  rohnya tenang di sana...
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
nishikido replied at 1-8-2019 10:33 PM
15/5/2019 - i celebrate anniversary ke4 dengan my husband.buka puasa kat luar je sbb Ramadhan so moo ...

Allah sedih nya .. semoga u tabah  dan alfatihah utk arwah hubby u!
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 11:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Dari bulan 10 tahun lepas hingga hari semalam aku melihat dan mendengar berita kematian rakan-rakan seperjuangan anak aku iaitu pesakit-pesakit kanser..malah ada yang meninggal dihadapan katil anak aku..Allah sahaja yang tahu perasaan aku setiap kali berhadapan dengan kematian anak-anak ini..melihat wajah ibu2 mereka yang seakan jiwa mereka melayang sekali mengikuti anaknya..sungguh aku terkesan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 12:03 AM | Show all posts
innalillah semua takziah. sabar ye kawan2.. doakan baik2 untuk arwah di sana.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 12:15 AM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 1-8-2019 06:51 PM
Hujung tahun lepas ayah meninggal, awal tahun ni abang sulung meninggal...

Macam saya. Arwah abang meninggal 1997, hampir genap setahun ayah pula meninggalkan kami semua. Ini memang sangat2 terkesan buat kami sekeluarga. Ya ALLAH rindu yang teramat. Rindu yang tiada penghujung. Tak dapat diluahkan rasa rindu kepada orang yang sudah tiada....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 12:22 AM From the mobile phone | Show all posts
nishikido replied at 1-8-2019 10:33 PM
15/5/2019 - i celebrate anniversary ke4 dengan my husband.buka puasa kat luar je sbb Ramadhan so moo ...

Allahuakhbar.... bacanya pun sedih apatah lagi melaluinya... semoga u tabah menghadapi perjalanan hidup ini....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.112311s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list