Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
928
View
10
Reply

Tips atasi masalah insecure

[Copy link]

Author: angella81       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-8-2019 02:40 PM | Show all posts |Read mode
Edited by angella81 at 1-8-2019 02:53 PM

Salam kawan Cariforum.
Aku perlukan tips untuk atasi masalah insecure dengan kawan baik sendiri. Al kisah begini, aku dan kawan aku 1 kolej.. kat kolej, aku ada minat sorg ni .. tapi tak cakap, simpan. Then one day, aku ternampak orang yang aku minat ni berbual dengan kawan aku.. aku rasa tak senang hati, cemburu dan takut.. aku tau, aku takde hak nak rasa macam tu.. tapi perasaan ni tetap hadir, buat aku murung seharian..

Kawan2 kat sini yang lebih berpengalaman.. boleh ke bantu aku? Kenapa aku rasa macam ni? Penat rasa macam ni sebab dah 2x berlaku..


Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian kau. Tapi cuba kau tanya kawan kau dulu, dia ada apa2 ke dgan crush kau tu. Kot2 xde apa2..kau je rasa insecure
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 04:05 PM | Show all posts
kau suka diam2 kan, mesti la insecure. tp rasanya takde ape2 pun. relax je.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 04:11 PM | Show all posts
u tanya je kawan u.
tapi tanya nada gurau2 la.
kang ketara sgt u punya insecure tu.
tanya terus, tak perlu pening2 kepala.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 05:12 PM | Show all posts
bertindak pantas...lambat melepas
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-8-2019 08:39 AM From the mobile phone | Show all posts
actually budak yang aku suka tu tau aku suka dia.. tapi mungkin dia anggap aku kawan je kot. baik ke kalau dia dah tau aku suka dia, tetiba dia suka kat kawan baik aku.. dia tau kan menda tu boleh menyakitkan aku?
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau mcm tu, mungkin kau bole anggap dia xde perasaan kat kau la kot.
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2019 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Baik awak cuba move on lah. Hidup ni bukan mcm yg kat drama. Bertahun-tahun crush lepas tu laki tu akan suka kat kita balik. Kemungkinan besar scene itu takkan berlaku. Baik awak jauhkan diri dari laki tu yg dah confirm pun kan, tak suka kat awak? Kalau awak maintain rapat, awak bagi harapan kat sendiri yg mungkin akan buat awak sendiri terluka. Ni saya cakap based from my own personal experience lah. Susah dan makan masa untuk lupakan org yg kita suka tapi time will heals.
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2019 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Baik awak cuba move on lah. Hidup ni bukan mcm yg kat drama. Bertahun-tahun crush lepas tu laki tu akan suka kat kita balik. Kemungkinan besar scene itu takkan berlaku. Baik awak jauhkan diri dari laki tu yg dah confirm pun kan, tak suka kat awak? Kalau awak maintain rapat, awak bagi harapan kat sendiri yg mungkin akan buat awak sendiri terluka. Ni saya cakap based from my own personal experience lah. Susah dan makan masa untuk lupakan org yg kita suka tapi time will heals.
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2019 02:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Orang lain tengok aku as a happy person tapi sebenarnya aku tak,  aku rasa insecurity aku lagi teruk dari, sebab aku sampaikan rasa penat nak hidup dah ni,  tapi aku cuma mampu bertahan,  cuba berlakon hidup mcm orang biasa. Walaupun dalam otak aku ni kalau boleh nak buat macam macam tapi aku still consider benda tu  salah. Jadi aku cuba ignored kan walaupun sebenarnya susah orang lain yg tak pernah rasa takkan tahu apa perasaan nya
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2019 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Adik, jangan buang masa kalau setakat adik crush dia je. Groom yourself, luar dan dalam. Nanti bila dah ada keja and financially stable, orang yang kejar adik. Adik jadi idola ramai. Buat masa ni, take your time untuk cantik kan diri termasuk hati tu dan mana2 la yang patut. Wish you luck
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.104175s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list