Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234
View
12
Reply

Tempat Tidur

[Copy link]

Author: Kakasinci    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-7-2019 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hi..Kaka nk tanya sikit. Utk korg yg dah ada anak kecik sorg atau lebih. Tidur suami isteri sekali ke atau asing? Kalau ikot pembacaan xelok suami isteri pisah tempt tidur. Buat masa sekarang ni kaka tidur dengan anak dkt hall. Sbb ank kcik lg.. Husb pon sama tp dia atas tilam lain. Mcm xberapa harmoni lh..haha. Ada suggestion x? Korg tidur macamna? Ceciter.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 02:13 PM | Show all posts
Ye, memang tak elok tido asing2 dengan suami. Nak settle senang je, yg kecik tidor atas katil bersama suami, yg besar sikit tuh taruk katil asing. Katil king size muat untuk 2 org dewasa, 1 kanak2. Kalau anak besar sikit tuh x boleh tido asing, taruk satu katil single kat tepi katil king tuh, dia tido atas tuh.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 02:04 PM | Show all posts
selalu asing kan anak2 tdo dari kecik.. kami tido atas katil.. anak2 tdo atas tilam.. bila dah umur 5tahun asing bilik.. seminggu sekali tdo sama2 dengan anak kat hall... kira macam reward to them.. susu ibu sepenuhnya.. tp xde masalah tdo asing
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Inilah masalah pasangan melayu kita....main tau, buat anak tau.....sleeping arrangement selepas anak tuh lahir tetiba jadi bongok....

Malas berfikir org org kita nee..mentang mentang ada platform cari forum ne3 kan???

Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 03:35 PM | Show all posts
Since lepas lahir lagi, i dah biasakan anak tido dalam baby cot. So now anak dah nak masuk 4 tahun, dia dah ade katil sendiri tapi still dalam bilik kitorang.

Next year baru letak dalam bilik sendiri sebab nye anak i nie penakut sikit.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 10:42 AM | Show all posts
Better asing awal2 time anak masih kecil. Sbb bila dh besar susah. Bila dia dh ade perasan 'takut'. lagi susah nak suruh diorg tido bilik sendiri. Mcm anak iols... pening nk pujuk tido bilik sendiri..
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Awak dengan anak tidur kat hall?

Katil bayi kan ada ...yang mahal ada yang murah ada.  Tapi kalau dah tak muat carilah single bed atau tilam.  Letak dalam bilik tidur.

Bila dah besar skit galakkan anak tidur bilik sendiri.

Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
menakkautau replied at 1-8-2019 02:56 PM
Inilah masalah pasangan melayu kita....main tau, buat anak tau.....sleeping arrangement selepas anak ...

Kan...

Sama macam carseat pun tak boleh fikir kepentingannya...sanggup biasakan anak duduk atas riba.  Lagi haru duduk atas riba mak/pak sedang memandu.

Budak kecik ni kalau kita dah biasakan awaaaaal lagi takde masalah pun penerimaan diorang sebab diorang ingat macamtulah kejadiannya.

Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Asing je dik..org putih Tu baby DH asing tempat tidur...senang sikit kalau nk on je terus jalan..
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
meya replied at 2-8-2019 07:59 PM
Awak dengan anak tidur kat hall?

Katil bayi kan ada ...yang mahal ada yang murah ada.  Tapi kala ...

Kwn Aku ade MCM ni..drive kereta sambil pangku anak tgh mengamuk...Aku dok sebelah dh asyik break angin je...masa Tu Aku Rasa DH nak lempang budak tu bertubi2..hahhaha....Aku mmg tk tahan tgk budak ngamuk berguling2....
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 09:04 AM | Show all posts
sementara anak sorang ni baiklah ajar anak tu tidor asing, nti jd cam kami

silap... ingat kebajikan anak je, kebajikan laki lupa....

Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 06:21 PM | Show all posts
tido asing dr kecik...kami atas katil, baby kat tilam tepi katil/ atau dlm baby cot...

fully breastfeed, n mmg bgn n duduk bersila dibwh sambil breastfeed baby tu...

lps dah besar 2/3 tahun, tido bilik asing, tapi bilik sebelah2 n pintu x kunci..

Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2019 07:22 AM | Show all posts
Edited by faraway1 at 12-8-2019 06:22 AM


My daughter dari lahir tidur dalam crib sendiri, kemudian bilik sendiri, tapi asyik terjaga aje nyerit mak.. Last mak susah nak tidur.. Masa ni dia dah 2 tahun lebih.

So me bawa tidur sama.. Nyenyak sampai pagi..

So sekarang 3 years plus, balik dari summer home, memang ingat nak ajar anak balik tidur dalam bilik dia, sebab me buat bilik dia ce antik siap spcial order bed, siap buat painting kat wall tu semua.. Sayang terbiar kosong
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.081834s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list