Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
1918
View
52
Reply

KAWAN JENIS APA KORANG NI?

[Copy link]

Author: Kurex    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 3-8-2019 09:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by adila39 at 3-8-2019 01:07 AM
KIM.K replied at 2-8-2019 07:03 PM
Actually iols di 2 bulan dalam forum ni terus nampak mentaliti PPRT geng forum. membaca kurang, ef ...


Hi Kim...

Morning, today is a calm morning. Alhamdulillah a little bit here and there.. but yeah none is perfect

To make u feel better, just let it be. Some will say poyola kau... but be kind even to those unkind... not to make u look like angel ke apa... but it will reflects to urself in and out. Afterall, bukan di forum je.. it is the attitude as it is online or offline. Those yg tegur tu jawab je. This forum does not belong to u. u invest ke on forum or u the funder? if not mind ur own business. Hehehe kalau free nak melayan la... so silence is always best way.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 3-8-2019 09:04 AM
Hi Kim...

Morning, today is a calm morning. Alhamdulillah a little bit here and there.. but y ...

Terima kasih mod. You said it better. Maaf juga andai terkasar bahasa dengan mod

Kalau saya iney tegur forumer memang filter kurang Biasanya orang meniaga minat duit dan idea.. Gaduh2 di forum buat release stress segarkan mata

Memang pelik pun mentaliti diorg neh, explain pasal ganja mekanisme pun kena cop mat pet. Momod ajar memancing ikan di FB takde pulak dia nak belajar high profilers pun tak dikenalnya

Takpelah saya dah ok momod <3<3<3
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 3-8-2019 01:46 AM
Terima kasih mod. You said it better. Maaf juga andai terkasar bahasa dengan mod

Kalau saya ine ...

hehehehe... alaa manade...ok je la. Kita xmasuk bod yg kita x reti nak komen apa. So kita suka bod yg santai je... dah offline pun havoc.. better la disini soft and settle je.. gaduh gaduh tu ok je... exercise minda... and yeahhhh will be an exciting day to debate and being sarcastic pun ok je. For now i rajin komen sbb i need to boost my energy and mood. So its a twisting mind concept je
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 3-8-2019 10:03 AM
hehehehe... alaa manade...ok je la. Kita xmasuk bod yg kita x reti nak komen apa. So kita suka bod ...

Same! Saya segan nak cakap I need adrenaline boost from it so I can keep working late at night especially without coffee and music ^^

It's so demanding sometimes we work long hours for days. Need quick fix!!

Ok bai momod
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
kuroblack replied at 1-8-2019 07:26 PM
Ya, nak nak pulak suara aku macam tarzan. Cakap biasa pun orang igt aku marah. Haha sampaikan ada  ...

Sama la aku pun slalu kne jd ketua. Pastu kalo keje2 kutip duit mst aku jgk. Bos da tau dh, kalo aku kutip diorg x banyak bunyi.
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2019 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
cekgihani replied at 3-8-2019 08:35 PM
Sama la aku pun slalu kne jd ketua. Pastu kalo keje2 kutip duit mst aku jgk. Bos da tau dh, kalo a ...

Aku de sorang kwn sekerja mcm ko. Dia bedal je kalau orang x bayar. Mulut dia lg laser drpd aki tp sbb dia tua byk so org tak byk bunyi la. Hihi.

Aku kes lain, sllu jd ketua sbbnya bos tgok aku ni blh hrp kut pdhl aku muda byk drpd org kt situ. Tiap thn ade je jd ketua besar. Smpikan akunckp aku taknak dah jd ketua, aku x pandai nk handle org. Alih, thn ni ada jugek.

Hr tu ada sorang org kerja bawah aku, sound aku, siap dia ckp kt aku, "Sy ni ketua bhgian sy, biar sy buat kerja sy."

Tp itu jam gak aku tny, sebenarnya apa masalah  yg x puas hati dgn aku. Dr dlm miting aku tny soalan direct kt dia beberapa x jawab. Smpi ke program kut aku tny x jawab. Sabar je lah.

Eh, dah aku ni lg ketua drpd ko kut, aku nk tau flow bhgian dia lepas tu, terus aku jmpa bos, aku ckp apa-apa hal direct dia terus ya kak, sy mls nk msk cmpur.

Lepas tu, dia yg lari lari drpd aku, x duduk kt meja dia. Aku buat kerja mcm biasa. Setia di meja. Haha.
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2019 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Mahap ya kurex. Byk lak ot. Padahal kurexnya tanah.
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2019 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
kuroblack replied at 4-8-2019 11:01 AM
Aku de sorang kwn sekerja mcm ko. Dia bedal je kalau orang x bayar. Mulut dia lg laser drpd aki tp ...

Hihihii. Aku blum tua banyak lg.
Aku br ni ada kne handle program. Ada yg meleret leretkan isu yg tak penting. Aku bg stepek. Aku tanya apa yg dia x puas hati lg. Aku setelkan masa tu jgk. Pastu aku tanya dia, ok dah setel ye. Dia ckp setel. Pastu xde bunyi lg dh. Penat tau ngn manusia ceni.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 02:03 AM | Show all posts
manusia toksik ni kita kena buang jauh-jauh yach..semakin kita meningkat usia, kita akan sedar circle kita makin mengecil, sebab hanya kawan yang betul2 baik je akan kekal. Kawan yang kekal lama ni biasanya kita kekal berhubung lebih daripada 8 tahun. Yang ni memang akan jadi bff forever gichew.

makanya, cash jua lah kat kawan chuols tu sebab heshe dah dapat balasan sebab pulaukan chuols dulu2 agittew. Tak payah pening2 fikirkan pasal orang fikir apa pasal kita. Jangan buang masa yach sebab banyak lagi benda yang berfaedah kita boleh buat seperti cikcur di forum cari
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2019 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
lately rasa i bukan kawan yg baik sbb i malas nak join depa or amek tau. i suka buat hal sendiri.. klu depa share stories yg masalah ke.. i cepat je melenting and terus kata depa x syukur.. so i rasa i xlg understanding.. sbb i rasa malas nk dgr citer yg pening... hahahha i think i yg masalah hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 11:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Kawan2 ni tak ke mana. Keluarga yang akan sambut kita bila jatuh. Kahwin la cepat kurex. Semoga dapat suami atau isteri yang sekepala. Susah senang bersama. Tak mati pon kalau takde kawan.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Meh kawan dgn aku rex.. ko jntn ke pompuan.  Kalo pompuan mai.. aku pompuan..
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2019 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak payah jadi barua. Tak payah bodek, jangan jadi hamba abdi. Aktiviti membodek bos ngan kengkawan tu aktiviti yang memenatkan and will drain all your positive energy. Stop thinking how other judge you. The reason you keja pon nak cari makan, bukan jadi pembodek. Pepon, sesekali kena juga lah khennn tolong kawan sikit2. Tak salah.. Mana tau sok lusa ko susah ada jugak nak tolong. Tp pls, jangan jadi barua. Ikhlas tak ikhlas, kena tolong bila ada keperluan. Bukan atas kehendak. Nanti orang tu jadi parasite pula asik2 nak minta tolong.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080315s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list