Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1888
View
52
Reply

KAWAN JENIS APA KORANG NI?

[Copy link]

Author: Kurex    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 30-7-2019 12:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Biasa la kurex.. Manusia.. Sbb tu aku x ramai kwn.. Sbb aku x dilatih utk baik hati sgt tlg org lain dan biarkan diri aku susah.
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2019 02:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Sy penah kena time study dlu..puncanya kwn tikam blakang ler..ada something y dia tak puas hati dgn sy,which sy tak ingat kenapa dah sbb that one was quite a harsh time for me..and pmpuan y tak puashati dgn sy ni reka cerita kat all my classmates y sy aniaya dia..

Time tu kitorg kat library..all my classmates terpengaruh dgn cerita dia,semua pulaukan sy..kecuali 3org sahaja y tahu kisah sebenar...dorg suruh sy sabar..mmg nangis jugak ler kt dlm library tu bila tgk semua org pulaukn kita and tgk kita dgn pndgn jijik dan marah...

Dan paling bt sy sakit hati ialah sy terpaksa buat kerja berkumpulan dgn geng2 pmpuan y aniaya sy tu (ni semua lecturer y atur..huhu..nasib..)..mmg teruk ler kena,anything dorg taknak tlg langsung..mmg sy buat sendiri sahaja..bila ditanya dorg jawab acuh tak acuh je..

Tapi Alhamdulillah..sy mmg fokus dgn keje sy and lecturer puji the presentation..baru laa org terhegeh2 nak dekat kembali..tp ntah ler..sbb kejadian tu,mmg sy akn berhati2 nak berkawan dgn semua org,sy xkan share deep secret kecuali dgn y betul2 sy taw in-out dia...kalau teringt balik perasaan dipulaukan tu,mmg rasa sebak sbb kita takde salah apa2,tp sbb org dengki ngn kita,kita dianiaya..

Pd tt,tt just be nice but do not trust ur friend easily..jgn share secret apa2..treat kwn tu sekadar kenalan sahaja..it's safer that way..
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2019 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Relak ah kurex. Tu bukan kawan.. Eh, tetibe aku pla yang emo.
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2019 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah lalui..
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2019 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Wehh apa sedih benor cerita ko nih. Tapi kk dah buktikan pada diorang, ko boleh hidup walaupun diorang tak kawan dengan ko.

Kengkawan kawan ko tu, diorang pun akan rasa juga apa yg ko rasa. Cepat atau lambat. Dah drpd spesis sama je kengkawannya pun.

Aku pula, kalau ko kerja dgn aku, ko kena siapkan kerja ko. Tak siapkan kerja ko, mendapatlah. Aku mulut laser sikit. Aku ngamuk je sape yang tak siap kerja dia sendiri. Dedepan dia aku cakap.

Jadi, orang agak takut dengan aku. Belakang aku, ko nak kutuk ke, ko nak ngumpat ke, ko nk maki ke aku tak kisah. Janji kerja kau siap dan aku tak payah berjawab dengan orang atasan bila kerja tak siap.

I have done my part gittew.
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 09:14 AM | Show all posts
my bro pnh alami kena pulau masa 2nd year di University. Di pulau sebab ada senior hati tissue sbb ex-gf suka kat my bro...dia nak gain simpati org ramai, jd tabur fitnah kat my bro mcm2, jd most geng Msian pulau kan my bro....

I nasihatkan my bro, ignore jer diorg...lagipun kejap jer kat Uni, after Uni mungkin takkan jumpa lagi dah diorg tu...my bro jenis friendly and helpful, jd dia byk rapat dgn org2 dari middle east, Africa dan local kat sana....diorg pun suka my bro sebab tak kedekut ilmu.

masa graduation my bro baru2 nie, ramai org2 bkn Msian tegur my bro....siap ajak amik gambar sama2...my bro ckp beza kawan dgn student M'sian dan Negara lain ialah, student M'sia suka ckp psl org, tapi student negara lain suka ckp psl diri diorg sendiri, apa activity diorg buat, benda2 yg diorg suka etc...nie pengalaman my bro lah, maybe org lain, lain plak...






Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2019 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
midori888 replied at 31-7-2019 09:14 AM
my bro pnh alami kena pulau masa 2nd year di University. Di pulau sebab ada senior hati tissue sbb e ...

Hensem tak abg kau tu?
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 09:42 AM | Show all posts


adik ku itu, bkn stakat ensem, caring dan gentleman lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 10:08 AM | Show all posts
tu bukan kawan2 kot.. itu cetan2.. gunakan org utk kepentingan sendiri.

btw, sedih cerita u kurex. walaupun mulut kata tak kisah tp hati mesti sedih jugak kan..
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 12:59 PM | Show all posts
friends with benefit ni mmg pernah jadi dekat aku , kawan kat opis je pun.
dan aku ialah seorang yg tak boleh tolerate dgn makhluk yg suka bermuka2 , bila aku punya hal sibuk nk tahu..kalau dorang punya hal pergi mana2 tak de pun nak bagi tahu aku
lepas tu kalau balik nak tumpang aku...seminggu awal ayat manis , ajak keluar ..taktik ni mmg aku dapat bau
entah la ..dgn perangai mcm tu tuduh aku cepat sentap pulak ooomak aiii
mcm mana aku tak terasa dgn member mcm ni ...samapai ada budak tegur aku tak yah nak in try masuk sgt dgn group dorang tu ...
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 01:05 PM | Show all posts
KIM.K replied at 29-7-2019 09:14 PM
Nowadays iols cakap straight to the face je. Lu punya propa jangan panjang  

Iols belum perna ...

apa kau buat kalau dah dapat hidu niat org yg tak baik, aku pun sejenis dapat tahu .kita cakap benda yg benar  dan tak sokong cara dia pun dia kata kita tak paham situasi
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 03:00 PM | Show all posts
aku pun pernah kene masa kat universiti n sekolah menengah.. mesti ada sorg yg mulut puake suka laga2 kan org.. tp biar jelah sbb kebanyakan org mcm ni hidup dia below than us yg didengkikan... skarang ade lah group of best friend.. tp still learn from lesson, ko berkawan utk suka2.. so jgn nak close sgt cerita pasal cerita sedih kau, ceria pasal org... dorg bukan nak tau sgt pun...

tp aku dah kawen.. semua masalah cerita kat husband.. kawan tu utk ber'me' time ke... buat girlish2 things... jgn expect kawan nak beriye tolong masa susah.. bila buat mcm ni, relationship dengan kawan tu berkekalan.. x de lah dorg ignore kan ko bila ada apa2 event or occassion

Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
nad014 replied at 31-7-2019 01:05 PM
apa kau buat kalau dah dapat hidu niat org yg tak baik, aku pun sejenis dapat tahu .kita cakap ben ...

Sama kita. Biasanya reaksi negatif yang diberikan. Orang biasanya tak boleh terima dan rasa kita invade personal space mereka
Jadi sekarang kaka dah tak beritahu orang, Nad. Dah tua kaka ni..malas dah nak tunjuk tau. Sedangkan pencuri pun Kaka kenal..apatah lagi anak dara
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Puaka dalam forum ni pon ramai. Elok I let my guard down menggila pasang pagar tinggi2. Nampak lah muka hipokrit tu

All yall bitches, I'm letting my guard down because I said so. Takde lagi dah the rational Kim. Kim.K is alter ego, doesnt have to fit any subjects
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 07:51 PM From the mobile phone | Show all posts
kuroblack replied at 30-7-2019 07:21 PM
Wehh apa sedih benor cerita ko nih. Tapi kk dah buktikan pada diorang, ko boleh hidup walaupun diora ...

Weh sikap ko sama la ngn aku. Aku kalo bab keje mmg mulut laser. Orang suka atau tak, aku x kesah. Yg penting keje siap. Diorg dah tau aku cene. Diorg pun tak brani nak macam macam ngn aku. Mmg depan2 aku cakap. Kalo diorg nk kutuk2 aku kt blakang pun aku x kesah. Asal jgn smpai dgr kt telinga aku. Kalo aku dgr, mmg aku g tanya apa yg dia x puas hati.

Kpd tt..pedulikan je org nk pulau atau nk benua. Hidup je mcm biasa. Wat lek lek je. Buktikan ko tak terjejas pun ngn pulauan tu.

Lg satu, kte jangan hidup dlm persepsi orang.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 31-7-2019 09:37 AM
Hensem tak abg kau tu?

Kurex dan hensem berpisah tiada. Hihi
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
cekgihani replied at 31-7-2019 07:51 PM
Weh sikap ko sama la ngn aku. Aku kalo bab keje mmg mulut laser. Orang suka atau tak, aku x kesah. ...

Ya, nak nak pulak suara aku macam tarzan. Cakap biasa pun orang igt aku marah. Haha sampaikan ada yang terasa dengan aku.

Tapi aku buat tetau je. Aku bukan marah hang, yg hang nk terasa tu kenapa. Kerja hang dah siap, aku tak bising. Selagi hang tak siap kerja mendapatlah.

Aku lak sllu je jd ketua, haha lagilah orang taknak jadi org bawahan aku. Ko suka ke idok, kerja tak siap kena, kerja siap, aku tak kacau.

Ko nak kawan je idok ke terpulang la. Aku orang baik, aku baik la.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 31-7-2019 08:59 AM
Puaka dalam forum ni pon ramai. Elok I let my guard down menggila pasang pagar tinggi2. Nampak lah m ...

hehehehe.. takut.. garang rupanya awak ni..
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
makan biar berkawan2
jangan makan kawan..

itu dulu....skrg ni dah takde dah


Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 03:03 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 1-8-2019 08:16 PM
hehehehe.. takut.. garang rupanya awak ni..

Actually iols di 2 bulan dalam forum ni terus nampak mentaliti PPRT geng forum. membaca kurang, effort kurang tapi bila henyak orka.. laju betul. Kerja apa agaknya deme ni

Iols baru2 masuk sini diwarning geng berkarier profesional bagai tapi sebijik acik kedesaan time membawang. Asal je cerita orka lalu, dihencap tak hingat. Melayu memang camtu, dia suka kita berjaya..tapi tak lebih dari dia
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.102755s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list