Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234
Return to list New
1614
View
65
Reply

[Pelbagai] Ape pemberian korang pada parents yang korang rasa bangga sangat..saja story je tau

[Copy link]

Author: haiku08    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 3-11-2019 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Biabetik replied at 15-10-2019 08:27 AM
Arwah bapak dulu suka sgt ikan terubuk. Nk beli x berduit sgt, kategori susah jgk la adik2 sekolah l ...

Uih ikan mahal tu kan skang ni

Mak pak i pon suka buat bkr
Dulu la
Skang ni depa pon tak lalu beli mahai naw

Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Donutfilling at 3-11-2019 09:49 PM

Share sbb nk tacang je ni
Bkn nk riak ahahaaa

Mak pak org dulu
Pernah rasa zmn jepun, british
Belajo pun tak tinggi
Ikutkan zmn skangdepa dr golongan b40, keje pun taraf PAR

Zmn sek rendah tak de kwn
Jiran yg bff apaknye tentera so pindah
Bila bff pindah, dok je la kt rumah sorang2
Baca buku sekolah aje yg ad
Tu jd pandai mula darjah 4
So hadiah masa sek ren adalah naik pentas no 1-3 tu hihi
Depa dua bangga la sbb anak2 bos depa pun kalah
Berterusan lah episod naik pentas sempena
UPSR, PMR SPM & grad

Bila kerja asal kerajaan bg bonus
Mesti tanya mak nk berapa
Mak pun sbnrnya dah kira siap2 nk berapa bila PM bentang bajet
Bln2 pon mmg bagi siap ikut naik bila gaji ak btambah

Kereta dah 3 buah bertukar
Installment monthly 60-40/70-30
Duit bulanan ak bg tu depa top up byr ikut kereta yg depa berkenan
Yg baru ni siap g rumah sedara lg 200km jauhnya
Tak taw la nk test drive ke nk menunjuk mak ak tu

Mak pak ak org susah
Nak sekolahkan kami pun kdg2 g pinjam sedara mara, gadai emas mak ak la

Ak pon bkn pandai tp masa kecik takde tv
Buku yg ad pun buku sekolah so terpandai plak di situ
Bila tgk depa happy ak naik pentas rs motivate plak nak naik pentas lg

Tu je sumbagan ak
Yg lain2 adik beradik lain yg handle
G holiday ke reno rumah ke

Semoga mak & ayah bahagia dunia akhirat dgn kami sbg anak2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Nk bagi parents barang atau sponsor holiday pun tak termampu lagi. Sebab parents lagi byk duit dari kami adik beradik and jenis pakai branded items. Yg mampu buat surprise birthday atau belanja makan serta ingatan dalam setiap doa utk kesejahteraan dan kesihatan mereka.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 01:04 PM | Show all posts

Belikan katil & tilam baru. design baru mcm kat hotel. katil my parent dah hampir 20 tahun tak pernah tukar. tahan dgn batu bata kat bawah katil. tilam pon dah lari springnya

Bayar ansur2 kat kedai, bulan 4 haritu buat suprise hantar ngan lori kat umah. parent masa tu takde. suprise

seminggu lepas tu abah i whatsapp bgtau badan dia tak sakit2 lagi tido tilam baru. terharunyaaaa




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 10:11 AM | Show all posts
boredomla replied at 4-11-2019 11:44 AM
Nk bagi parents barang atau sponsor holiday pun tak termampu lagi. Sebab parents lagi byk duit dari  ...

Aah sama...jenis mak pak yg lg berduit dr anak nya yg bekerja. Kdg2, rasa sedih gak, tengok anak2 lain bg mcm2 kat mak pak dia...n rasa happy sbb sblum ni parents dia tak merasa. I smpai taktau nak bg ape.


I nak bg handbag ...tgok mak pak i dah beli utk diri sendiri dah beli Bonia. I nak beli Bonia pon tak mmpu...

Tp i bg jugak, my mom jenis accept ape je i bg. Yg i paling bangga, Coway....sbb 1 rumah pakai. Rasa happy je tengok semua boleh pakai. Takyah tgok my mom ssh2 buat ais...masak air letak dlm peti ais...

Tp ade 2 brg ni, before kahwin i bg sejadah naelofar... n 1 lg quran yg dia ade pecahan ikut juzuk. so ade 30 buku...nipis2. My parents pergi haji tahun ni. N my mom cerita dia pakai sejadah i bg...n quran i tu dia khatam 2x, siap ade kwn dia yg pinjam...sbb senang bawak kan...nipis je. I time tu dia cerita....i happy giler...n bangga sgt...rasa terharu tau my mom pakai hadiah i yg tak seberapa tu..yg tak smpai rm100 tu. Sampai ke tanah makkah dia bawak. N she still remembered i yg bg hadiah tu. Terharu sgt time tu....


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols hadiahkan jam rm500 dekat abah iols tu ja paling mahal takat ni..tu pun dia cukup sayang nak pakai siap simpan dalam kotak lg
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078160s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list