Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1485
View
64
Reply

[Pelbagai] Ape pemberian korang pada parents yang korang rasa bangga sangat..saja story je tau

[Copy link]

Author: haiku08    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 4-8-2019 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Kad birthday. Masa tu i kat kolej. Tu jer yg mampu bg masa duk jauh dari diorg. Parents i nangis lepas dpt kad tu sbb i xpenah jauh dgn diorg.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2019 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Ai kekadang segan nk bg pape kat my parents sbb they both akan appreciate (and talk bout it) like ai bagi benda termahal di dunia. And kalo ai ada perlukan pape they both akan usaha tlg even ai tanak. They both akan pujuk and ckp ai dh byk sgt bg kat they both.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2019 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Banyak jugak benda pernah bagi kat parent. Hadiah macam2. Baju, kasut, seluar, handbag, pakaian dalam, holiday every year, duit of coz bagi jugak. Buat kenduri pon support. Dengan abang adik anak buah habis sume iolls angkut pergi holiday..hehehe

Tu pon wishlist iolls nak bg pd family belum lengkap lagi. Ader lgi benda belum mampu buat. Tak terbalas jaga parent sampai bila2 pun. Iolls kerja niat mmg untuk parent.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2019 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Bestnya baca cerita korang. Keep it coming!
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Pernah beli wallet kat mak time zaman study dulu. Lama dah....beli pun sbb time tu bonia ada buat sale smpena closing store, so duit pun cukup nk beli.. Haha..

Until now after so many years later, she still using the same wallet.. mak2 ni bkn nk hadiah mahal2 pun tapi bila dia fikir yg kita utamakan hadiah dia dari beli brg2 kita sndiri tu yg buat mak rasa terharu kot.. hehe.. for me pulak, bila dpt bg hadiah tu rasa kembang kempis hidung . Bangga sgt..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 12:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Selalu iols akn belanja makan2 je & bg duit tetiap bulan..bila birthday mak, masukkn duit lebih sikit sbb x tau nk bg mak apa..dia dh ada semua..dlu time study pernah bg dia jam tgn (guna duit scholar) tp lepas tu kena curi plak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya ada mak je. Bagi duit belanja tiap-tiap bulan, sediakan pakaian raya, bagi duit raya, belikan handbag, mangkuk Corelle (mak nak merasa ), cincin emas (nak beli rantai tak mampu hihi), bawak mak jalan-jalan dekat-dekat macam Langkawi, Penang, Kundasang sebab orang tua tak suka duduk dalam flight lama. Resah gelisah dia. Kalau ada rezeki lebih nak bawak mak holiday lagi dalam masa terdekat. Semoga ada rezeki amin

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Gaji first. Guna buat beli sofa kat kampung. Berbaloi la jugak sebab mak i punya seronok pilih sofa.. yang tukang bayar ni dok diam2 depan cashier tunggu nak bayar (ofcos la bagi tau siap2 mak i berapa range harga iolls mampu. Kang takkan nak kerja part time kat kedai tu pulak buat tebus hutang)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 08:43 PM | Show all posts
rasa happy bila mampu bagi mak duit bulan2 secara konsisten. Plus blanje mak mkn, g travel, shopping..Tapi paling best dapat bawak mak datang semua tahap konvo diri sendiri. Sbb mak pasti akan serita yg sama diulang2 pada adik2 yg lain betapa dia x berharta pun anak2 boleh blajar tinggi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 10:11 PM | Show all posts
tak de bagi apa2 kat mak & arwah abah sebab kurang mampu..just kadang2 bagi duit belanja. tapi sebab saya tinggal berasingan walaupun rumah dekat, hari cuti selalu akan masak bagi mak makan, so bila dia puji sedap tu rasa bangga sangat sebab dalam bnyk2 anak perempuan mak, yang kira masak sedap bagi tekak mak, saya sorang je   kakak2 pun masak sedap tapi mak agak cerewet, so bila dia puji, bangga sgt2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 11:54 AM | Show all posts
kat arwah abah bagi duit je la sbb tak tau nak beli apa, kat mak biasa la bagi handbag , kasut, baju, tudung dan nmpk dia paling hadiah telekung siti khadijah. kuasa pengaruh iklan, dan mmg dia nak sgt2 telekung tu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhmdulillah, iols dpat bawa parents pi umrah & depa dpt sekali jalan2 ke cairo, smpai sekarang happy je bercerita psal experienced tu, just ayah meninggal early this year, so sad

Brg2 belanja & all that mcm biasa iols bagi.. and alhamdulillah siblings pn lebih krg iols jew, love them all

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan nak meriak. Tapi aku try settlekan apa yg patut. Topup sana sikit. Pon dah melegakan hati aku. Aku pakai bbw vs. Family aku pon merasa juga. Di kala family aku tgh kesusahan ni. Sobsobsob

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2019 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Pemberian untuk mak tengahari tadi. Mak suka makan ketam. Goreng ketam untuk mak. Goreng simple je letak garam dan kunyit.



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2019 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Kumpul duit utk besarkn dapur biar selesa. Dah selesai dapur kumpul lagi buat balkoni pulak biar selesa keluarga membawang.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2019 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols bayarkan semua utility bil my parent...Dan bawak kemana yg diaorang nak pegi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 06:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Pemberian bermakna bilamana mereka membayar yuran untuk saya belajar
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 06:30 PM | Show all posts
ilmu pembelajaran sangat penting jadi kena belajar
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 08:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Arwah bapak dulu suka sgt ikan terubuk. Nk beli x berduit sgt, kategori susah jgk la adik2 sekolah lg. Time gaji balik keje tu aku turun terus pasar mlm, ada org jual2 ikan tu terus aku beli sekor ikan terubuk saiz paling besar, sekor je la
Dlm hati kembang berbunga2 bila org sebelah panjang je aku beli ikan tu. Balik rumah aku tengok muka arwah mak dan bapak happy tengok aku bwk blk ikan tu. Arwah mak siang dan bakar je. Terharu aku tengok diorg mkn cukup berselera satu fmly mlm tu. Sampai skrg aku ingat. Syukur pd Allah bg aku rezeki utk buat diorg happy

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2019 06:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Yang sebenarnya diorang tu lagi banyak duit dari aiii Hadiah paling mewah akak pernah bagi masa sebelum akak kawen lah. Akak bagi satu set barang kemas kat mak and jam tangan untuk ayah.. Lepas dah kawen beranak pinak, akak hanya mampu bagi duit belanja sikit-sikit, bawa holiday dekat-dekat.. Kalau diorang holiday obersea akak hulur la sikit2.. Pastu beli groceries, supplements, bayar bil hospital, bawa shopping, bawa makan tempat best-best. Akak lebih suka bawa diorang jalan-jalan dari bagi hadiah sebab akak nak cipta memori terindah dengan diorang. Akak nak anak2 akak spend time ngan diorang.. Akak tanak suatu hari nanti akak nyesal sebab tak habis kan masa dengan diorang. Bagi akak, spending time with mak ayah ni sangat sangat2lah bernilai...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.076183s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list