Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
1458
View
64
Reply

[Pelbagai] Ape pemberian korang pada parents yang korang rasa bangga sangat..saja story je tau

[Copy link]

Author: haiku08       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-7-2019 12:53 PM | Show all posts |Read mode
Ni thread borak sesaja tau bukan unsur riak ke bangga diri.Harap semua komen positif and i haraf semua orang dapat bahagiakan parents dengan kemampuan masing2. Mcm i pernah belanja parents g Pangkor whole family dudok resort.Rasa happy sgt masa tu dpt appreciate diarg and happy gilos sbb i mmg tak pandai nak zahir rasa sayang melalui cara percakapan. Just mampu belanja sikit2 jela..nak belanja ke Mekah belum mampu lagi hihi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 01:33 PM | Show all posts
I bagi mcm2..IPad, Iphone, beg Kate spade,Michael Kor, Swarovski, Pandora, Camera, smart watch samsung S3 gear and byk la lagi.. Happy tgk dyeorg ni melawa pakai smart2 &  cantik2..Sbb mse kita kecik diaorg korban kn segala kesenangan & keinginan diaorg utk kita..they bought us baju lawa2, kasut and grooming kita cantik2..So now I pun buat benda yg sama..Walaupun diaorg ckp xpyah simpan duit tu jgn bazir but when I saw them pakai pun I feel so happy.. and I xpernah miss balik tgk my parent sebulan sekali even I duduk jauh..Penang-Pahang everymonth. ada org bg alasan jauh.. But for me kegembiraan parent tu kita xkan dpat kalau diorg dah xde..Duit boleh cari tpi ibu bapa xde ganti.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 01:40 PM | Show all posts
Dulu masa derang ada bagi duit belanja bulan-bulan, beli baju jika travel @ outstation luar. Kadang beli songkok, tongkat @ pisau lipat untuk ayah. Mak dia dapat duit senang hati dia beli perhiasan emas
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy x beli barang fizikal la utk arwah tok.. Just belanja makan minum, bil air dan elektrik... Lps tu keperluan utk kegunaan arwah tok.. Yg tu saja.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 02:14 PM | Show all posts
aku x sempat bagi ape2 untuk arwah ayah aku sebab beliau meninggal masa aku masih kat u. tp benda paling best aku bg kat dia masa tu result exam aku je la. aku tau dia senyum sampai telinga n bangga nak bagi tau bila orang kampung tanya. tu je la kot. huhuhu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
i fresh graduate so tak berapa nak berduit sangat cuma untuk hidup bulan2 tu cukup la...i cuma pernah belanja mak ke spa ada la dalam 2 kali sbb dia tak pernah gi spa sepanjang dia hidup and i boleh nampak muka dia happy sgt dapat pergi spa...untuk ayah pulak i tak pandai nak bagi hadiah jadi i bagi duit je hehe sbb dia suka duit macam i jugak...orang2 jb yang nak ke spa tu boleh la gi Spa Manja or Rebung spa dekat angsana (owner melayu) ..mak iols suka yg angsana tu sbb lagi sedap urutan nya dia ckp.. Ha gitew tiberr promote spa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 02:18 PM | Show all posts
aku banggakan kan parents aku sejak aku lahir. setelah lama dorang tunggu anak gegirl

so far aku hanya mampu banggakan dgn life achievement aku je la. ngan hadiah2 sikit. doakan aku murah rezeki dpt bawak g Mekah pulakk..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 02:25 PM | Show all posts
bagi duit bonus tetiap tahun...sukati lah depa nak beli apa..baju, hp, travel, handbag, skincare tu ada juga.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2019 02:49 PM | Show all posts
Tarragon replied at 24-7-2019 01:33 PM
I bagi mcm2..IPad, Iphone, beg Kate spade,Michael Kor, Swarovski, Pandora, Camera, smart watch samsu ...

Kan...mesti rasa hepi bila nampak hadiah yg kita bg diarg guna...mesti rasa lg semangat nak bahagiakan diarg

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2019 02:50 PM | Show all posts
awanysss replied at 24-7-2019 02:18 PM
aku banggakan kan parents aku sejak aku lahir. setelah lama dorang tunggu anak gegirl

so far a ...

Hihi...wah best la sis jadi anak yg ditunggu2 hihi

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 02:54 PM | Show all posts
haiku08 replied at 24-7-2019 02:50 PM
Hihi...wah best la sis jadi anak yg ditunggu2 hihi

masa kecik je la ditunggu-tunggu.. dah besar ditangan-tangankan hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 03:12 PM | Show all posts
Aku hari tu sebab Parent duduk Felda so air paip selalu kotor so dioarang terpaksa beli air kat mesin 1ltr 20sen so berlambak lah botol2 mineral kat dapur so raya hari tu aku masuk kan Cuckoo bulan aku bayar.. tahun sebelum aku belikan dapur Gas Zanussi sebab yang lama dah rosak yang ader siap oven tu & 2 tahun lepas aku masukkan aircond kat ruang tamu sebab nak tido malam panas berdengkang.. termasuk bil utility, Alhamdulillah bila kita dah pandai manage duit dapat la bagi tapi nak bagi yang lebih memang tak mampu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Mampu bg kusi urut cap gentel je..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 03:39 PM | Show all posts
Alhamdulillah... da berkerja sejak 10 tahun lepas so da mcm2 bagi sejak setat bekerja... mcm Hp, barang kemas, peralatan dapur, bil2 utiliti tiap bulan, duit belanja, bwk p bercuti tiap tahun... tp antara byk2 yang plg membanggakan ialah dapat bagi duit untuk renovate umah parents dan beli kereta kegemaran mak... Alhamdulillah semoga dimurahkan lagi rezeki ku untuk terus memberi kepada parents dan adik beradik...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 03:48 PM | Show all posts
masa aku sekolah rendah, time bday ma dgn bapak aku pnh lah bagi hadiah yg murah2 bawah rm5..duit tu aku dapat buat keja part time basuh pinggan orang

then maybe dgn result sekolah aku kut...dapat masuk sekolah yg berprestij..asal hujung thn aku balik naik kapal terbang..aku rasa makpak aku banggalah kut sbb aku jer yg pegi sekolah dgn cara naik kapal terbang.. mak aku time tu mmg tak pnh naik kapal terbang kut seumur hidup dia..

then bila aku habis U dapat keja kat kl la pulak..bawak mak aku jenjalan naik kapal terbang for the 1st time..bawak dia naik LRT semua...

masa keja nie byk la benda aku bagi..beg, baju..kain..duit kat makpak...tlg bayarkan keta bapak aku...dan belikan mak aku rumah sebuah..mak aku cuma duduk kemas rumah je...yg lain2 aku tlg byr...isi rumah pun aku yg sediakan..

skrg aku tgh menabung utk bawak dia pegi umrah dan haji pulak...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 04:02 PM | Show all posts
nak kata pemberian tu xpasti..tapi pada thn 2017 ada bawak mak pegi Australia iaitu Melbourne & adelaide selama sebulan sb ada abg n keluarganya tinggal sana..iAllah hujung tahun ni nak bawa lagi..maklumlah satu2nya ank yg masih bujang..hihi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 05:05 PM | Show all posts
akk sll bagi baju batik sbb tu fav arwah bapa akk..
mak akk sll bg duit atau mak akk sll bgt dia nak apa
sbb sll akk tanya mama nak apa.brg kemas alhamdulillah
ada lah dpt belikan jg..arwah bapa akk tak reti nak minta2
tp sll kalau dtg dr sabah akk bawa jejln diaorg arwah bapa akk
bila pgg sesuatu tu 2-3x maknanya dia berkenan sungguhlah..sbb
kalau tanya arwah bapa akk akan ckp takde lah saja jer pgg.pastu
akk ckp pak amik jer lah..berubah ceria muka arwah yg akan akk kenang
sampai bila .bila teringat raut wajah arwah bapa akk ..akk sebak dan terharu
sbb akk ingat sampai bila2 ada akk belikan jam tangan .arwah bapa akk pakai
sampai lah arwah bapa akk meninggal jam tgn tu lah mak akk ckp arwah bapa
akk bawa merata.masa kat hospital kemas brg2 arwah jam tgn tu lah yg sentiasa
ada disisi arwah bapa akk..takde lah mahal mana pun tp arwah bapa akk punya
hepi tu mak akk ckp sampai kat sabah jam tu lah yg arwah bapa akk pakai..kenangan
sungguh mak akk bg balik kat akk sbb tu jer lah kenangan akk dgn arwah bapa akk..bila
akk rindu akk akan tgk jam tu dan baju batik arwah bapa akk.kalau mkn2 tu alhamdulillah
sll arwah bapa akk akan ckp sama ada srh akk mskkan fav makanan dia atau mkn kat luar
dapatlah akk tunaikan..sori terpanjang pl..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 05:14 PM | Show all posts
Saya bagi ikut kemampuan je. Pernah belikan washing machine. Settlekn saman JPJ abah. Belikn brg dapur.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 01:44 PM | Show all posts
penah belikan gelang emas kt mak.
masa tu dapat backdated biasiswa 2 semester.
masih belajar lagi masa tu, tu hadiah first aku bagi mak aku.
bangga betul dia.
gelang yg dia beli sendiri dia pun tak pakai sgt.
cuma pakai bila raya or nk pegi kenduri kendara je.
tapi gelang yg aku bagi tu, dia pakai hari2.
rasa bangga sangat masa tu, mcm dia appreciate sgt gelang kita bagi tu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 02:49 PM | Show all posts
Boomibulat replied at 24-7-2019 03:35 PM
Mampu bg kusi urut cap gentel je..

lain mcm jenama kusi urut ko ye kak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090627s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list