Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
529
View
11
Reply

Resepi Cornflakes Madu Tak Perlu Masak Atas Api

[Copy link]

Author: katdapur       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-7-2019 02:04 PM | Show all posts |Read mode


RESEPI CORNFLAKES MADU SEKELIP MATA yang tak payah sesusah nak masak, masuk dalam microwave je. Boleh dibuat di mana-mana saja asalkan ada microwave SEKELIP MATA je siap huhu

BAHAN-BAHAN:

1/4 cawan marjerin dan 1/4 cawan madu

(Tapi korang boleh tambah atau kurangkan kuantiti marjerin dan madu, asalkan dalam kuantiti sama banyak. Maksudnya, kalau guna 3 sudu besar marjerin, guna 3 sudu besar jugak madu)

Sos cili (sis guna 2 - 3 sos paket Mcdonalds je)

Cornflakes secukupnya

Bekas tahan microwave (sis guna Tupperware)

Biji bijan (boleh tukar dengan chilli flakes kalau suka pedas, atau apa-apa jenis topping kesukaan anda)

CARA-CARANYA:

1. Masukkan madu dan marjerin dalam bekas yang sama. Microwavekan 1 minit medium power atau sehingga marjerin cair.
2. Kacau sehingga marjerin larut dalam madu. Masukkan sos cili kalau nak buat cornflakes madu pedas. Kalau tak nak, boleh skip step ni. Rasakan, kalau nak pedas haa tambah la sos cili lagi.
3. Masukkan cornflakes dalam adunan marjerin secara berperingkat. Gaul-gaulkan dan make sure semua cornflakes dapat salutan madu sama rata. Tambahkan lagi kalau baki marjerin madu banyak lagi sampai habis.
4. Gaul sebati. Kalau guna bekas, boleh goncang-goncangkan, senang!
5. Masukkan topping kesukaan saudara-saudari. Yang suka pedas boleh tambah chilli flakes. Nak letak sugar sprinkles pun boleh, kacang-kacang pun boleh. Sis tambah biji bijan.
6. Gaul rata atau goncangkan.
7. Siap! Boleh makan dah. Sebab cornflakes ni jenis ekspress, so memang tak melekat lah. Makan je dengan sudu sambil tengok cerita Korea time lunch hour kat ofis/kuliah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-7-2019 02:06 PM | Show all posts
BTW kenapa senyap je board ni? Marilah kita imarahkan board ni meh kamon gais
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 03:25 PM | Show all posts
iols suka cornflakes madu!
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 03:25 PM | Show all posts
kalau komen bukannya dapat rasa makan pun? sibuk je kat atas ni suruh komen
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-7-2019 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 22-7-2019 03:25 PM
kalau komen bukannya dapat rasa makan pun? sibuk je kat atas ni suruh komen

I ajak meriahkan board ni sis. Tak nak reply sini,  reply thread lain dalam ni pun boleh huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 03:31 PM | Show all posts
#teamcornflakesmadu
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 06:25 PM | Show all posts
saya suka makan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-7-2019 08:35 PM | Show all posts
Tapi kalau compare cornflakes madu dengan cornflakes coklat, aku suka cornflakes coklat lagi huhu pernah baca kat twitter ada orang kutuk cornflakes madu, tak sedap punn kata milenial jaman sekarang
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2019 08:50 AM | Show all posts
tq sbb memeriahkan bod nie.
maap sbb kebizian sikit lately.
tp dont worry.
ade je point utk new thread.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2019 02:35 PM | Show all posts
Hakak still suka yg bakar dlm oven kejap...rangup krup krap boleh simpan lama sikit.
Kiranya ni resepi instant la kannn...kena perabih licin
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2019 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedapnya makan cornflakes


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-7-2019 03:07 PM | Show all posts
hatikudus replied at 23-7-2019 06:35 AM
Hakak still suka yg bakar dlm oven kejap...rangup krup krap boleh simpan lama sikit.
Kiranya ni res ...

Aah instant, yang ni target nak buat kalau nak makan terus... kat opis ke contohnya hahaha dan ni resepi pemalas, sebab tu dah dimakesure kan cornflakes nya akan rangup lama sikit walaupun tak dibakar lagi dalam oven
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.091167s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list