Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
2113
View
26
Reply

"Tak Suka Pun, Korang Tengok"- Lagu Jom Raya Aliff Syukri Raih RM25,000

[Copy link]

Author: akubujang       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-7-2019 11:58 AM | Show all posts |Read mode
Siapa tak kenal Aliff Syukri, selain hebat berniaga, dia juga "berbakat" menyanyi dan berlakon.


Walaupun dikecam peminat dan rakyat Malaysia, lagu rayanya yang bertajuk "Jom Raya" sudah ditonton lebih 2 juta kali dan meraih pendapatan RM25,000!

Tekan bawah untuk sumbang kepada lagu Aliff Syukri.




Tetapi, dia kecewa kerana merasakan "bakatnya" tak dihargai disebabkan lagunya tidak disiarkan stesen radio dan televisyen negara ini.


Memetik laporan Rotikaya, dia berkata yang nyanyian adalah hobinya, dan dia tak kisah walaupun dikecam.


"Menyanyi ini hobi dan saya akan terus menyanyi kerana saya masih relevan. Walaupun orang mengecam tapi mereka masih tengok. Contohnya lagu Jom Raya hingga mendapat jumlah tontonan yang tinggi di Youtube dan menjana pendapatan RM25,000.
BEREHAT SELEPAS KENA MAKI. FOTO: INSTAGRAM



"Tapi saya sedih sebab televisyen dan radio tak nak mainkan lagu saya. Saya pun macam penyanyi lain tapi orang tak nak sokong sedangkan ketika diluar negara orang sokong dan taja makan, hotel saya," katanya.
Dia juga dalam perancangan untuk menerbitkan lagu terbaru, yang mengandungi irama dangdut pula!
LAGU SETERUSNYA....DANGDUT!. FOTO: INSTAGRAM


Tapi, rancangan itu belum kesampaian kerana dia masih mencari rakan duet yang sesuai sebab dia tak kenal penyanyi Indonesia.
"Lepas ni saya nak buat lagu lagi, secara jujurnya saya nak nyanyi lagu berunsur dangdut pula. Tapi belum jumpa lagi siapa yang sesuai untuk berduet sebab saya tak kenal penyanyi Indonesia", katanya.
Kenapa perlu Indonesia, kalau Malaysia pun ada penyanyi dangdut kan?
Begitulah kisahnya, orang tak suka pun, dia dapat duit. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
apa lagi angkut la anak bini maid dan yestana pindah negara luar yg bagi makan free tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
And that's why y mengutuk tu aiolzs cop sbg bodoh saja..tak suka tp tgk,theols dislike byk mana pun,y dikira adalah views video tu..aduhaiii...

Toklip 1 - netizen bebal 0
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 12:16 PM | Show all posts
rye thun ble lgu ni?
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 12:26 PM | Show all posts
ni yg dia terkinja2 ngn bella astilah & zizi tu kan
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 01:31 PM | Show all posts
siapa la yg tengok tu
nasib baik x tengok so xde la menyumbang kpd income dia
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
skrg dia ada prop terbaru iaitu budak bisu..muka pon iras dato alip ni.. ramai netizen memuji which is lagi la ramai org tgk.. pada aku dato ni wpon marketing bodoh tp dia bijak guna utk jana duit..

yg abag muka stim ala2 takde perasaan dlm vc dia lagu raya tu i igtkan keras.. rupanya lembut jua. hahah. ada dlm video igs dia i tertengok.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 02:01 PM | Show all posts
cicicumel replied at 22-7-2019 01:59 PM
skrg dia ada prop terbaru iaitu budak bisu..muka pon iras dato alip ni.. ramai netizen memuji which  ...

kesian kat budak tu..dah mcm badut dah ak tgk..mcm2 si tok lip ni suh buat. fam budak tu mcm x kesah ke
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 02:02 PM | Show all posts
aku pun tak tgk.. best sgt ke lagu nya?
aritu mak dia sndri ckp xyh laa dia nyanyi kan, lagi dia nyanyi lagi buat org dgr kemurungan statement mak dia sendri.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
lasagna replied at 22-7-2019 02:02 PM
aku pun tak tgk.. best sgt ke lagu nya?
aritu mak dia sndri ckp xyh laa dia nyanyi kan, lagi dia ny ...

mak dia pon props... sama2 naik.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
lasagna replied at 22-7-2019 02:02 PM
aku pun tak tgk.. best sgt ke lagu nya?
aritu mak dia sndri ckp xyh laa dia nyanyi kan, lagi dia ny ...

Semoga pendengaran anda terus dilindungi drpd lagu ni............ iols mcm kerasukan saka hr tu dgr skali je... puas nak berubat lps tu...

Hikhikhik
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 03:18 PM | Show all posts
analoginya begini yach... kalau eksiden dekat highway pun semua pakat2 slow nak tengok juga... walaupun takde sape yang suka eksiden... so jangan perasan semua yg tengok tu suka dengan nyanyian chuols yach
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
patut la ramai rajin bt youtube channel.. retis2 termasuk tokti n menantunya pun sama.  
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
sleepandream replied at 22-7-2019 03:18 PM
analoginya begini yach... kalau eksiden dekat highway pun semua pakat2 slow nak tengok juga... walau ...

Hahahah... Bagus analogi ko ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 03:38 PM | Show all posts
cicicumel replied at 22-7-2019 03:06 PM
mak dia pon props... sama2 naik.

kannnnnnnnnnn
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 03:39 PM | Show all posts
RumiMenari replied at 22-7-2019 03:16 PM
Semoga pendengaran anda terus dilindungi drpd lagu ni............ iols mcm kerasukan saka hr tu dg ...

kerasukan telinga ya uols? hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 04:59 PM | Show all posts
tu la kuasa viral..n tu la punca ramai yg membodohkan diri semata-mata nak viral
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
raya haji kah
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 05:39 PM | Show all posts
zizik i tgk seluar dia tu...wlpopn harga mesti mahal, tp still zizik
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
2 juta = 25k?
Masyuk tul.. patut la skrg retis berlumba buat vlog kat youtube..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.104667s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list