Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8766
View
114
Reply

"Setiap kali saya berdoa soal jodoh, setiap kali itu saya pasti menangis- NEELOFA

[Copy link]

Author: rotijohanz       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-7-2019 11:55 AM | Show all posts |Read mode
Edited by rotijohanz at 22-7-2019 12:02 PM

  



PELAKON, pengacara dan usahawan terkenal, Neelofa, 30, mendedahkan dirinya pasti menangis setiap kali menitipkan doa berkenaan jodoh.

Pengacara MeleTOP ini berkongsi perkara terbabit di sesi rakaman Naura Shares edisi haji di MmCineplex, e@Curve, Mutiara Damansara baru-baru ini.


Ketika disoal oleh moderator, Lin Ariffin mengenai doa yang sering membuatkan dia menangis, Neelofa gagal menahan sebak dan matanya terus berkaca.                                                

"Setiap kali saya berdoa soal jodoh, setiap kali itu saya pasti menangis. Sejujurnya, saya memang rasa sedih. Saya akan menangis setiap kali menitipkan doa mengenai perkara itu, tidak kira masa dan di mana-mana saja.

"Saya memohon Allah mengurniakan saya pasangan yang baik, bukan sahaja boleh membahagiakan saya, tetapi membahagiakan orang sekeliling saya. Termasuklah keluarga, pihak pengurusan, peminat, rakan media, malah semua orang," jawab Neelofa.

Ketika ditemui selepas usai rakaman program terbabit, pemilik nama Noor Neelofa Mohd Noor ini sendiri tidak tahu sebab spesifik apa yang membuatkan dia berasa sedih ketika berdoa soal jodoh.

"Saya sendiri pun tak tahu mengapa doa terbabit sangat mengusik hati saya. Tetapi, sebab saya sering berdoa mengenai perkara itu adalah kerana saya mahu membuatkan semua orang senang dan bahagia.

"Bakal pasangan saya juga bakal menjadi perhatian semua pihak. Sehinggakan siapa pasangan saya juga bakal menjadi perhatian semua orang," katanya yang bakal berlepas menunaikan ibadah haji pada 4 Ogos ini.

Selain Neelofa, tetamu lain yang turut membuat perkongsian Naura Shares edisi haji ialah dua selebriti lain iaitu Atu Zero, Adam Corrie serta pasangan yang mencatat rekod berbasikal ke Makkah, Ahmad dan Adilah.
                                                                       
                                                

Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok  dah baca dah
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 11:59 AM | Show all posts
InnsyaAllah...yg terbaik selalu nya lambat
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 12:17 PM | Show all posts
rzeki ke nasib? nasib je tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 12:22 PM | Show all posts
Kenapa doa ini, sebab saya banyak mata memandang. Contohnya, orang meletakkan saya sebagai orang dicontohi dan ikon. Sehinggakan siapa pasangan hidup saya pun akan memberi impak sangat besar pada orang ramai.

    Memang saya akan sedih dan menangis setiap kali berdoa mengenai jodoh. Tidak kira masa dan di mana saja.

    Saya banyak berdoa mengenai jodoh.  Ada satu hari, saya duduk berdoa dan tulis doa. Saya suka tulis doa. Saya cakap, nak bersama seseorang yang bukan saja boleh gembira dan bahagiakan saya, tapi juga orang sekeliling. Ia termasuk yang mengenali, menyokong, media, peminat, pasukan dan semua. Jadi, ini yang akan membuatkan saya gembira dan bahagia.





kenapa perlu memikirkan orang lain?cari lah kebahagiaan untuk diri sendiri dulu lofa..takkan pasal jodoh pn lofa nak pikirkan pandangan orang.awk pun ada hak nak cinta sayang siapa..tak perlu restu dari fans pun.cukuplah restu ibu ayah family. bila lofa cakap mcm ni lagi ramai lelaki takut nak masuk dekat tau.sebab expectation sangat tinggi.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 12:27 PM | Show all posts
ni la karma kot. hari tu die hard fans die kutuk2 fazura andartu die ni buat bodo je. ha skrang ni merempan nk kawen.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Untungv lopak buat haji lagi. Harapnya balik haji kali ni, pakaian lebih sopan. Dan kurang kan lah kontroversi ye jah
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 12:43 PM | Show all posts
haryatie replied at 22-7-2019 11:59 AM
InnsyaAllah...yg terbaik selalu nya lambat

yup.. setuju..

hopefully.

Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Berbunga bunga doa dia hanya menjurus kepada rezeki kekayaan..doa nk selamat Kan diri kat dalam Dan kat Sana takde plak...ni mesti ramai lah netz doa yg Sama tp niat nak jadi Kaya Dan terkenal MCM nelofa...
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 01:02 PM | Show all posts
sedih ke xde anak raja / raja masuk meminang
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 02:03 PM | Show all posts
prizadane replied at 22-7-2019 12:33 PM
Untungv lopak buat haji lagi. Harapnya balik haji kali ni, pakaian lebih sopan. Dan kurang kan lah k ...

haji lagi? dia nak pi lagi this year ke?
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak malu ke nk citer psl jodoh gini kt public..mcm desperate sgt. Put your trust in God.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 02:12 PM | Show all posts
hidup almost perfect pun berat jodoh ye.

lelaki kiriman tuhan hajjah otw. sabajap.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 02:21 PM | Show all posts
Well, x semua mende kita dapat. Baru la kita tunduk menadah tgn ke hadrat Allah untuk doa bg hidup kita lengkap. kalau betul lofa cari keredoan Tuhan, x perlu kot sapu job job yang menganiaya pihak lain contohnya produk OEM dan swaroski yang guna khidmat buruh paksa. Dia tak perlu kot sapu job cenggitu dengan level dia skrg.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
airisa replied at 22-7-2019 02:03 PM
haji lagi? dia nak pi lagi this year ke?

Dalam artikel atas tu ada tulis dia nak berlepas haji lagi 4 ogos ni...

"Bakal pasangan saya juga bakal menjadi perhatian semua pihak. Sehinggakan siapa pasangan saya juga bakal menjadi perhatian semua orang," katanya yang bakal berlepas menunaikan ibadah haji pada 4 Ogos ini.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 02:32 PM | Show all posts
prizadane replied at 22-7-2019 02:23 PM
Dalam artikel atas tu ada tulis dia nak berlepas haji lagi 4 ogos ni...

"Bakal pasangan saya ju ...

pi guna visa furada rasanya ..bestnyaaa ... ada duit, insya Allah, dipermudahkan segala urusan
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 02:36 PM | Show all posts
org2 biasa payah nak handle ni...lopa kaya kot...

anak sultan selangor last time kiranya bungkus terus ke mcm mana..?
dato hans..?

ni SK dah duda ni...boleh try masuk line tak agak2...sekapal kan...

Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
So kalau kau menangis aku nak kena gelabah ke camne ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
seri_mawr replied at 22-7-2019 02:36 PM
org2 biasa payah nak handle ni...lopa kaya kot...

anak sultan selangor last time kiranya bungkus  ...

You beauty and wealth will impress people but only your attitude can make people stay, betulkan kalau saya salah.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 03:00 PM | Show all posts
MenteriWanita replied at 22-7-2019 02:57 PM
You beauty and wealth will impress people but only your attitude can make people stay, betulkan ka ...

betul jugak tu...

biar ruper buruk jgn perangai tak elok org kata...


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.083278s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list