Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
2849
View
60
Reply

[Tempatan] Polis siasat aksi budak lelaki menirap atas atap keret?

[Copy link]

Author: FOTHER-MUCKER       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-7-2019 02:10 AM | Show all posts |Read mode
Edited by FOTHER-MUCKER at 21-7-2019 10:12 AM

Polis siasat aksi budak lelaki meniarap atas atap keretaFMT Reporters -

July 21, 2019 8:35 PM


374Shares



Gambar media sosial menujukkan aksi 2 budak lelaki meniarap di atas cermin belakang sebuah kereta yang sedang bergerak. (Gambar Facebook)



PETALING JAYA: Polis Johor mengesahkan menerima laporan berkenaan 2 budak lelaki yang dilihat meniarap di atas atap kereta yang sedang bergerak di Pasir Gudang.


Ketua Polis Seri Alam Ismail Dollah berkata, satu laporan dibuat selepas seorang pengguna media sosial membuat aduan hari ini mengenai kejadian itu, yang dipaparkan dalam satu klip video di laman Facebook milik Komuniti Taman Scientex.


Perbuatan mereka dan pemandu adalah berbahaya kepada diri sendiri dan juga pengguna jalan raya lain, kata Ismail, seperti dilaporkan Star Online.

Bukan itu sahaja, kereta itu dilihat memecut melanggar satu lampu merah katanya.


Polis meminta saksi kejadian memberikan maklumat bagi menentukan identiti pemilik atau pemandu kereta terbabit serta 2 budak itu.


Dua budak lelaki tersebut dilihat duduk di atas but, selain meniarap di atas cermin belakang kereta yang bergerak di sebatang jalan yang sibuk, dipercayai di Taman Scientex, Pasir Gudang.

FMT sedang berusaha mendapatkan maklumat lanjut daripada pengguna yang membuat hantaran kejadian itu di laman sosial.

Ismail berkata, polis telah memulakan siasatan bagi mengenal pasti pemilik atau pemandu kereta terbabit serta 2 budak berkenaan.


Beliau menggesa orang ramai yang mempunyai maklumat kejadian supaya menghubungi talian telefon polis negeri di 07-2212999 atau membuat laporan di balai polis berdekatan.




https://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/2019/07/21/polis-siasat-aksi-budak-lelaki-meniarap-atas-atap-kereta/
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 02:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Menggesa? Plate number tak boleh trace ke?????
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 08:25 AM | Show all posts
bodoh bangang betul mak ayah depa ni. taktau ke bahaya
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 08:47 AM | Show all posts
cari nahas n cari pasal..kang jd apa2 mula la masing meroyan
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Sakainya perangai
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 08:52 AM From the mobile phone | Show all posts
munchkin replied at 22-7-2019 02:59 AM
Menggesa? Plate number tak boleh trace ke?????

Yang buat report mungkin boleh bagi sebab video tu tak censor pun plate number.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 08:52 AM | Show all posts
Edited by haryatie at 22-7-2019 08:59 AM

da lama hidup kut..bosan sgt
tu buat yg pelik2
jgn nnti menyusahkan org
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 08:53 AM | Show all posts
bahayanya.. ni semua nak menyusahkan aje..
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 08:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Adakah budak2 ni join geng basikal lajak gak?nmpk berani semcm je..jln raya mcm tmpt mainan biasa.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Biar la dorang celebrate skit..jdt kan juara lg thn ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 09:03 AM | Show all posts
patut buat persatuan sarkis malaysia.. biar proper sikit at least dapat gak duit saku n insurans...
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 09:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Cara org2 bangang berseronok mmg lain macam
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 09:53 AM | Show all posts
sukacactus replied at 22-7-2019 09:49 AM
Cara org2 bangang berseronok mmg lain macam

& menyusahkan org lainni jenis2 yg bila jadi sesuatu
nak jgk kata dia tak salah
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 09:57 AM | Show all posts
bodoh sangat makpak gini..

Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 09:57 AM From the mobile phone | Show all posts
chandrahusin replied at 22-7-2019 09:53 AM
& menyusahkan org lainni jenis2 yg bila jadi sesuatu
nak jgk kata dia tak salah

Kannn...
Nak bertekak pun xguna dah diaorg mmg sedia bangang
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 09:57 AM | Show all posts
testing2 kat jln besar... mmg mintak sgt kena saman or masuk jel..
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
gila kan ...yang ambil video boleh tengok saja kereta memecut kerja lampu traffic .... tidak ada tanggungjawab betul biar kan saja ... kalau i akan kejar untuk stop kereta lahanat ini .... mahu gaduh i call polis ! ....
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Keret ke karpet terbang;..jgn ditegur bangsa ni nanti ketulahan
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 10:02 AM | Show all posts
Jayyyyyyyyy


Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 10:05 AM | Show all posts
akai tadak kaaaa.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.085586s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list