Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
2279
View
30
Reply

[Jenayah] buli terkini : jangan sebar nanti semarakkan isu perkauman

[Copy link]

Author: sitiwong       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-7-2019 02:12 PM | Show all posts |Read mode

video apa ni???

tak best la kalau tak leh tgk video viral isu semasa




KENYATAAN MEDIA: PENYEBARAN MAKLUMAT MELALUI LAMAN SOSIAL ADALAH TANGGUNGJAWAB BERSAMA
Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) memberi amaran keras kepada orang ramai supaya tidak menyebarkan rakaman video seorang pelajar dibuli oleh sekumpulan pelajar lain yang sedang tular di laman sosial.
Perbuatan tersebut dikhuatiri mampu menyemarakkan sentimen perkauman dalam kalangan masyarakat.
Orang ramai diminta untuk segera melaporkan kewujudan rakaman video itu kepada pihak berkuasa bagi membolehkan siasatan lanjut dibuat.










Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-7-2019 02:15 PM | Show all posts
Edited by sitiwong at 20-7-2019 02:17 PM

kena tempeling ramai ramai

kesian

Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2019 02:17 PM | Show all posts
[youtube]QHfp9MRMoL0[/youtube]

[youtube]rXFyJD0lTpo[/youtube]
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2019 02:22 PM | Show all posts
sitiwong replied at 20-7-2019 06:15 AM
kena tempeling ramai ramai

kesian

mne videonye?
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2019 02:22 PM | Show all posts
Kalau video yg seorang budak perempuan ditampar berulang kali oleh beberapa budak perempuan lain berusia early teens, di youtube pun ada.
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2019 02:23 PM | Show all posts
cmf_almondpecan replied at 20-7-2019 06:22 AM
Kalau video yg seorang budak perempuan ditampar berulang kali oleh beberapa budak perempuan lain ber ...

nk tngok..mne link
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2019 02:27 PM | Show all posts
da tngk..ank pndtng mmbuli
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-7-2019 02:50 PM | Show all posts
Bersotong replied at 20-7-2019 02:27 PM
da tngk..ank pndtng mmbuli

kau tgk yg mana??
chongcheng chongcheng pakai tshirt putih kat asrama tu ke???
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2019 02:51 PM | Show all posts
sitiwong replied at 20-7-2019 06:50 AM
kau tgk yg mana??
chongcheng chongcheng pakai tshirt putih kat asrama tu ke???

bkn yg tu ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-7-2019 02:53 PM | Show all posts



yg tu kut

dah viral 2 3 hari lepas

ini geng kerandut versi pompuan ni

gangster taik kuching


Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2019 02:56 PM | Show all posts
sitiwong replied at 20-7-2019 06:53 AM
yg tu kut

dah viral 2 3 hari lepas

xsdr diri tok nenek die ngemis nk ic
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-7-2019 03:01 PM | Show all posts
Bersotong replied at 20-7-2019 02:56 PM
xsdr diri tok nenek die ngemis nk ic

video tu tulin, tapi muka pelaku mungkin tak dapat dikenalpasti 100%

Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2019 04:16 PM | Show all posts
oo larangan viral supaya boleh tunjuk negara dlm aman
walhal byk kes buli sebenarnya
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2019 05:03 PM | Show all posts
ni ke videonya yang pasal perkauman tuh. tapi cam boring jah dia punya bullying routine tuh asyik tampar jah. cam gini kot eh kalau budak2 pompuan sekarang membuli



video tak censored kat sini
https://sabahkini2.com/public/data/files/FAIL_2019/07/Kes_pelajar_cina_buli_pelajar_di_Miri.mp4




Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2019 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
kaum suci murni leluhur tanah besar
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-7-2019 05:57 PM | Show all posts
sepet ni memang ada can kalu..............level yahudi

Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2019 06:42 PM | Show all posts
Pendatang bangsa babu membuli....cina kaum babu membuli....lepas ni apa pulak
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2019 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Pelajar + buli selamanya
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2019 11:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Pailang gak diorg ni ek
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2019 12:50 AM From the mobile phone | Show all posts
crazybeach replied at 20-7-2019 05:03 PM
ni ke videonya yang pasal perkauman tuh. tapi cam boring jah dia punya bullying routine tuh asyik ta ...

Diharapkan sepet yqng membuli ni bile dewasa jadi pekerja mengurut goldish lily kat miri tu

Kalau yang dilempang tu bumiputera, sila buat ape yang patut. Kite je yang asik disuruh jgn racist tapi bangsa lain melantun racisnya xpe pulak

Kau start racist, kiteorg akan jadi double racist
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.100556s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list