Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1291
View
14
Reply

Gradun Fizik

[Copy link]

Author: aisyah99    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-7-2019 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Adakah ada peluang pekerjaan untuk graduan bidang fizik?
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 10:13 PM | Show all posts
ade..klo ade cable lg la bnyk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2019 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Ooh ye ke... Tapi memang sikit je la kan peluang untuk kerja dalam bidang ni.. Sebab dengar kate kebanyakannya kerja luar dari bidang.. Ade jugak eh guna cable? Susah macam ni...
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 10:28 PM | Show all posts
aisyah99 replied at 19-7-2019 02:18 PM
Ooh ye ke... Tapi memang sikit je la kan peluang untuk kerja dalam bidang ni.. Sebab dengar kate keb ...

x ssh..ssh tu klau x snggup rse ssh
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Mostly xkerja..atau masuk ppstgrad dan mereput
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 10:37 PM | Show all posts
famri7 replied at 19-7-2019 02:30 PM
Mostly xkerja..atau masuk ppstgrad dan mereput

cm ko ke?
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
aisyah99 replied at 19-7-2019 10:18 PM
Ooh ye ke... Tapi memang sikit je la kan peluang untuk kerja dalam bidang ni.. Sebab dengar kate keb ...

iols ambik pure maths
ok jer ada jer keje
jgn risau

dunia pekerjaan ni best
jgn memilih ..

Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2019 09:45 AM From the mobile phone | Show all posts
degree kah adik ? ......
sebab ambil degree fizik baru starting point or terus sambung hingga PhD u akan overqualified...habis degree u pilih bidang mana yang u suka kemudian baru sambung  .... banyak bidang u boleh u masuk ..... fizik ada degree saja tidak cukup u akan mereput ......
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2019 09:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Kena ambik master.....buang Masa saja.
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2019 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
pekerjaan ada ....tetapi u perlu ambil peluang ....boleh masuk banking ......jadi attorney ...healthcare ...dan hi tech but require effort dari u ... bidang fizik broad subject u ....bukan akan mereputut di mana mana research centre...institution government yang sendu atau jadi cikgu saja ....pilihan ada cuma mahu cari orang yang guide u itu yang susah sebab mostly yang mereka peduli tentang gaji bukan skill dan knowledge u .....
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2019 07:36 PM | Show all posts
Dwdrum replied at 21-7-2019 02:01 AM
pekerjaan ada ....tetapi u perlu ambil peluang ....boleh masuk banking ......jadi attorney ...health ...

kapir bodoh ni mmbebel
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2019 07:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Keje kat NASA?
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2019 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedara sy grad fizik. Gomen amik jadi pegawai meteorology. Tapi keje gomen..tak banyak opening la kot.
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2019 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Bersotong replied at 19-7-2019 10:37 PM
cm ko ke?

Kau kenapa
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2019 08:27 PM | Show all posts

@Maideen. awek ko yg mne ni? haha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.304504s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list