Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2980
View
100
Reply

[Seni] AKU, POTLOT DAN LUKISAN

[Copy link]

Author: KILL_NANCY    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-7-2019 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by KILL_NANCY at 19-7-2019 05:34 PM

Thread ni bertujuan untuk forumer share hasil seni lukisan masing-masing tanpa rasa malu dan segan. Lontaran pendapat juga dialu-alukan. Seni tiada kasta.
John-Ruskin-on-Drawing.jpg

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2019 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts


Title = Kawan (commissioned)
Medium = stick charcoal (medium/hard), 4b pencil
Paper type = CAMPAP A4, white, medium pressed
Drawing completion time = 4 hours 50 minutes

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2019 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
my first attempt at digital drawing .... aku noob lagi pasal digital art ni mana otai2 kat sini silalah beri tunjuk ajar.

thanks abang @ip_lepat bagi komen pasal ni ....



Title = Hail The King
Drawing completion time = 4 1/2 hours
Software = procreate
Concept = King Solomon Employ The Jinn
Reference = Wheel of Time Myrddraal

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2019 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KILL_NANCY at 19-7-2019 03:21 PM

Title = I Love You 3000 kilowatts (kalau nak boleh pm aku)
Medium = mech. pencil 2b, graphite pencils, coloured pencils
Paper type = CAMPAP A4, white, medium pressed
Drawing completion time = 5 hours 20 minutes

sembang sikit, part flash kat dada dan tangan tu memeningkan aku.
aku pakai pemadam dengan pembaris touch up sikit kaler luna berhampiran cahaya tu kasi naik tone tu.







siap je drawing ni aku terus post kat reddit, lepas 15 minit aku kena ban dengan automod.dengan thread aku sekali kena karung.dah kena ban baru dia bagitau tak boleh letak nama pena.patutlah aku tengok kutu tak letak nama pena.haha.rules sangat ketat kat sana bila kau jadi TT.mod sana hanat.



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2019 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts


Title = Arthur Fleck (kalau nak boleh pm aku)
Medium = stick charcoal (medium/hard/soft), 6b pencil, mech. pencil 4b
Paper type = CAMPAP A4, white, medium pressed
Drawing completion time = 3 hours 20 minutes

sembang sikit, karakter (villain) komik dc yang aku minat gile dari kecik, lama aku tunggu next joker lepas heath ledger .... sociopath, anti sosial disorder, bangsat, takde mercy .... nilah dia Joaquin Pheonix, teaser trailer yang sangat artistik, heart breaking, dark ....

aku harap sangat2 Todd Philips dapat bagi all out efforts dalam naskah ni, jadikan joker tu sebangsat yang boleh, joker yang bakar orang hidup2 dalam satu container, bakar sekolah.bukan joker Jared Leto, kasanova, gelak macam bodoh2.yang pasti joker yang ni ikut susur galur the dark knight bila mana thomas wayne dibunuh oleh joker bukan Joe Chill.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2019 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KILL_NANCY at 20-7-2019 05:39 AM



*abaikan telinga, telinga tu tak siap ....

Title = The Blonde Lady
Paper type =sax cream #2 drawing paper A4 size (beli kat popular bookstore)
Medium = mechanical pencil - 2B
graphite pencil - HB and 2B, coloured pencils

Drawing completion time : 4hrs 45mins

Polychromos Colour Code/Art-Nr [content of set 36] :

Cinnamon - 182
Cream - 102
White - 101
Warm grey II - 271
Venetian red - 190
Raw umber - 180
Bistre - 179
Earth green yellowish - 168
Walnut brown - 177
Rose carmine - 127
Pale geranium lake - 121
Burnt ochre - 187

sebenarnya tak perlu pun banyak jenis warna, kalau korang biasa dengan brand ni korang taulah macam mana nak blend warna ni semua.aku noob dalam bab ni terpaksa trial and error .... aku beli benda alah ni pun sebab nak rasa tekstur dan bermain dengan pigmentasi colored pencils ni.ramai pros dan rookies yang pakai prismacolor tapi terlalu tipikal di kalangan artist, jadi aku memilih faber castell.

melalui pembacaan aku mengenai review pengguna, performance dia ni macam tailgates prismacolor - smooth, soft, vibrant pigments, highly recommended pada yang serius dalam portrait drawing and colouring.tapi kalau korang nak pakai mid range brand pun ok janji pandai main dengan shades, proportions kena betul, stroke kena soft, kreatif nak blend coloured pencils, senang cerita semua berkaitan dengan teknik dan yang paling penting bersabar.

drawing aku memang pakai cheap art supplies, cuma polychromos ni aku beli nak rasa experience dia ....

practice makes perfection!!!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2019 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KILL_NANCY at 20-7-2019 05:39 AM



Title = Woman In Fetal Position (proportion)
Paper type = CAMPAP A4, white, low pressed
Medium = mechanical pencil - 2B
graphite pencil - HB and 2B, coloured pencils

Colour Code/Art-Nr :

White - 101
Raw umber - 180
Light ultramarine - 140
Pompeian red - 191
Rose carmine - 124

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2019 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
macam biasa

@dani-rox
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 05:17 PM | Show all posts
@hibermation
@MeghanK
@aleX-S
@fixit
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2019 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts


Title = Reflection
Artist = Oren .... The Legend
Medium = Digital art

aku suka konsep yang oren bawak.sangat nice ....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 06:17 PM | Show all posts
pndai tol mlukis
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 06:18 PM | Show all posts
My sis + niece terer seni ni...memang berbakat dari kecil...niece siap menang pertandingan mewarna anak-anak Sidek...sis memang lecturer dia siap booking lukisan batik dia
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 06:32 PM | Show all posts

Waaahh cantek2 lukisan u, Kill wish i was that talented sobsobsob. ai reti mengkritik jah

Share lagi dan lagi
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
wow... ini @KILL_NANCY lukis? terornya... jap kita tepek
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Wahh pandainyerrrr melukis! Sayang nyer baru hancurkan hdd baru-baru ni, tak boleh tunjuk koleksi lukisan zaman purbakala dulu. I wish my proprioception was still good now haha. Anak buah ada yang mewarisi bakat melukis

IMG_20190719_215517.jpg

Ni lukisan dia, cara-cara mengambil wuduk dari kaca mata seorang kanak-kanak umur 4 tahun

Now she's 12, boleh lukis potret sikit2 tapi batang hidung orang fail lagi nak share lukisan dia boleh ker?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Berbakat betul dik Nancy nih ya
Kagum akak tengok lukisan2 nancy tu
Teruskan berkarya ya..
Akak bagi seploh bintang
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 10:34 PM | Show all posts
Edited by Ipo at 19-7-2019 10:52 PM

cantiknya!! Amazing!!sangat kreatif lah @KILL_NANCY
menulis boleh, melukis boleh...


ni I punya drawing..kertas drawing block biasa
water color
Red Apple For You

apple merah.-1.jpg


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 10:36 PM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 19-7-2019 03:02 PM
my first attempt at digital drawing .... aku noob lagi pasal digital art ni mana otai2 kat sini sila ...

tk blh komen byk sbb aku pun ke laut pasal menda2 gini
teruskn berkarya, yakin pada diri sendiri & sentiasa berusaha yg terbaik utk diri sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 10:39 PM | Show all posts

Apple bite
Water color

bite apple.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 10:42 PM | Show all posts
Tomatoes
water color
bolehlah kan? lukisan budak-budak

tomatoes 1.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.673433s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list