Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4494
View
91
Reply

Bunting anak orang

[Copy link]

Author: Yucaa    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 22-7-2019 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Yucaa replied at 22-7-2019 03:10 PM
Klu dia xphm, kau bust stor je bilik satu lg.. br dia ade akai

rumah ade 3bilik, mmg lg 1 nak buat stor, harap dia paham la, cuma bini aku ni jenis baik sgt, kesian lah ape lah, kali ni kalau dia nak kesian mmg lepas tu aku malas nak kesian kat bini aku dah hahahahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Rumitnya.masalah tt
Kalau aku mcm tak.dpt tanggung
Smg tt kuat dan dapat idea yg bagus utk selesaikan.mslh ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
pindahla jejauh dari toxic people ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2019 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 22-7-2019 11:37 PM
pindahla jejauh dari toxic people ni

Rasa dah duk jauh dah you.. seberang laut dah.. hahhah . Tp hakikat yg harus di telan tu mak kepada suami aku.. hmmmm sedih jugak rasa hati ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2019 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
caca_eric replied at 22-7-2019 11:14 PM
Rumitnya.masalah tt
Kalau aku mcm tak.dpt tanggung
Smg tt kuat dan dapat idea yg bagus utk selesai ...

Aamiin.. terima kasih awak .. mungkin Allah bg ujian berat camni sbb sy mampu.. nampak je tak menangis tapi dalam hati sape tahu kan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2019 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
copy_paste replied at 22-7-2019 04:53 PM
rumah ade 3bilik, mmg lg 1 nak buat stor, harap dia paham la, cuma bini aku ni jenis baik sgt, kes ...

Hahaha.. i wonder mcm mana kau boleh duduk satu rumah dgn sil kau? Berlainan jantina kan.. rasa awkward sgt kan.. mil aku br call aku ni suruh anak bujang dia tu kerja kl n suh duk umah aku.. wtf.. aku maki kang mak mertoa.. geram je aku.. aku pass kat laki aku, laki aku pulak main tarik tali ngn mak dia.. aduhai apalah nasib aku ni..
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Yucaa replied at 24-7-2019 01:43 PM
Hahaha.. i wonder mcm mana kau boleh duduk satu rumah dgn sil kau? Berlainan jantina kan.. rasa aw ...

xbest kan ade jenis yg xfikir hati dan privcy org ni kan, diorg pk nak senang diorg je
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-7-2019 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
copy_paste replied at 24-7-2019 07:44 PM
xbest kan ade jenis yg xfikir hati dan privcy org ni kan, diorg pk nak senang diorg je

Ermm hari ni je dekat 10x mil aku call..ya ampunn, asal lh xphm bhs.. sng je dia nk lepas tgn.. lama2 makin gila aku ni kang..
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 12:01 PM | Show all posts
Yucaa replied at 25-7-2019 09:03 AM
Ermm hari ni je dekat 10x mil aku call..ya ampunn, asal lh xphm bhs.. sng je dia nk lepas tgn.. la ...

kalau ko ada anak dara atau ko yg mcm anak dara aku rasa mcm2 bleh jd kalau dengan ipar lelaki.
kalau ipar ko tu pompuan lagi la ko serabut,nk tunggu dia keluar kena dia kawin,tu pun kalau ada bf...
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
awanputih replied at 21-7-2019 01:34 PM
Klu sebelah S/S sana pregnant out of wedlock  is nothing to be ashamed of...talking from my experien ...

Sorry nak tegur,  jangan stereotype ya..

Tak semua orang ss tak kisah anak2 beromen dan beranak luar nikah.  Kat sem pun ada kan.. Perkataan bohsia bohjan wujud pun sebab isu sosial dan kaki2 lepak di kl kan..

Family aku takat ni yang out of we lock pun satu je,  tu pun jenis mak ayah tak tegas tegur pergaulan anak. Belah ayah aku takat ni tak de.

Maaf ye semua off topik.

Untuk TT tak payah layan kehendak mil kalau rasa menyusahkan,  nak patuh pada ibu memang bagus,  tapi ada batasnya. Kalau bawa mudarat pada tt suami isteri sebaiknya tolak mana yang patut.

Selamatkan diri sendiri dan suami sebelum selamatkan orang lain.  
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2019 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
CatMiow replied at 25-7-2019 10:28 PM
Sorry nak tegur,  jangan stereotype ya..

Tak semua orang ss tak kisah anak2 beromen dan berana ...

Family aku takat ni yang out of we lock pun satu je,  tu pun jenis mak ayah tak tegas tegur pergaulan anak. Belah ayah aku takat ni tak de.

Nmpak x ...dlm family you pun ada specis mcm ni..sama lah dlm family my in law...mcmmana nk berprasangka baik..kerana taik cicak seketul memang i pandang serong susu seteko
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2019 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts
awanputih replied at 30-10-2019 04:50 PM
Family aku takat ni yang out of we lock pun satu je,  tu pun jenis mak ayah tak tegas tegur pergau ...

But saying out of wedlock nothing to be ashamed of for sabahan and sarawakian  is too much.....

Mana ada keluarga muslim yg tak malu benda ni. Yang tak muslim pun akan malu.   May be your in law la tak malu,  mean something wrong with her/their attitude.

Setakat ni yang saya tahu memang malu,  semua akan kahwin seblum perut pmpuan besar.  Kalau tak,  mana mungkin retis yg kawin tiba2, bawang2 kat forum akan keluarkan edisi kalkulator kan..

Sepupu saya yg sedang belajar medik kat semenajung pun pernah jumpa kes cubaan gugurkan anak,(dan memang gugur)   dan prmpuan tu bukan pertama kali ke hospital untuk kes sama,  tapi saya tak la cakap budak smnnjung mmg gitu..

Sebab apa? Sebab saya melihat ia dari sudut seorang perempuan, perempuan kena ajar jaga maruah,  jika tak senang la kena ratah.  Elok la kalau lelaki nak bertanggung jawab,  jika tak?  Sendiri yang terpaksa tanggung akibat. Sakit nak gugurkan anak,  tanggung sendiri la,  lelaki nak sedap je.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.068506s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list