Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
872
View
8
Reply

[Tempatan] Bapa turun pangkat demi terbang bersama 2 anaknya.

[Copy link]

Author: FOTHER-MUCKER       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-7-2019 04:52 AM | Show all posts |Read mode
Bapa turun pangkat demi terbang bersama 2 anaknyaFMT Reporters -

July 16, 2019 8:30 AM





Pengorbanan seorang bapa itu normal demi kasih sayang untuk anak-anaknya.

Namun ia berbeza dengan apa yang berlaku kepada kedua beradik ini Safia Anisa dan kakaknya Safia Amira.

Berkongsi mengenai cerita ayahnya yang sanggup bertukar tempat kerja dan menjadi juruterbang junior bersama anaknya, mendapat respon meluas dari netizen menerusi laman sosial Twitter.

Safia Anisa dalam laman sosial Twitternya itu menceritakan serba sedikit perjalanan karier bapanya sebagai seorang juruterbang.







Ia bermula sebaik sahaja bapanya tamat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan menjadi Kadet untuk sebuah syarikat penerbangan Malaysia dan berkhidmat di situ selama 40 tahun.

Ia lebih manis apabila bapanya membuat keputusan untuk bertukar tempat kerja dan rela menjadi juruterbang Junior untuk bersama dua orang anaknya sebelum bersara.

Safia juga tidak ketinggalan meluahkan rasa syukur dan gembiranya kerana berpeluang untuk terbang bersama bapanya yang digelar abah.

Tiada apa lagi yang diharapkan seorang ayah apabila sudah mencapai kejayaan yang diingini dalam hidup.

Apa yang penting hanyalah menyimpan memori bersama yang tersayang termasuklah terbang bersama anak-anaknya sebelum beliau bersara.


https://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/2019/07/16/bapa-turun-pangkat-demi-terbang-bersama-2-anaknya/



Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 09:12 AM | Show all posts
terbaik la anak beranak ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 09:30 AM | Show all posts
eleh. bapa kaya kerja pilot boleh lah hantar anak dua orang pergi flight school. kalau bapa kerja kerani?
~done bitter.
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 10:12 AM | Show all posts
akik replied at 18-7-2019 09:30 AM
eleh. bapa kaya kerja pilot boleh lah hantar anak dua orang pergi flight school. kalau bapa kerja ke ...

sabar

kelihatannya dunia spt tidak adil..




Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 10:18 AM | Show all posts
akik replied at 18-7-2019 09:30 AM
eleh. bapa kaya kerja pilot boleh lah hantar anak dua orang pergi flight school. kalau bapa kerja ke ...



macam kawan sekolah rendah iolss la. ayah dia pilot. 2 orang abg dia n dia sekali g flying academy.
adik dia iolss tak sure g ke tak.

cousin iolss pernah masuk jap. tapi parents dia tak mampu nak bayar fee. so dia drops out.
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 11:07 AM | Show all posts
kechikchomel replied at 18-7-2019 10:18 AM
macam kawan sekolah rendah iolss la. ayah dia pilot. 2 orang abg dia n dia seka ...

klu dropout bakal pilot kapaltebang
takle tukar jadi pilot helikopter ke?


Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 11:34 AM | Show all posts
batmana replied at 18-7-2019 11:07 AM
klu dropout bakal pilot kapaltebang
takle tukar jadi pilot helikopter ke?

pilot kereta aje lah kot
tapi lepas dia dropout, dia masuk uni yg kat perlis tu.
amik mekanikal ke electrical ke apa ntah
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 11:52 AM | Show all posts
akik replied at 18-7-2019 09:30 AM
eleh. bapa kaya kerja pilot boleh lah hantar anak dua orang pergi flight school. kalau bapa kerja ke ...

TAKPE bro. jangan dengki.  Allah atur perkara2 ni semua siap2.  ada hikmah nya..  
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Seronoknya bersama sama ayah dan anaknya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.101463s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list