Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1600
View
40
Reply

Arrogant - how arrogant are you or your circle can be?

[Copy link]

Author: adila39    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 18-7-2019 01:19 PM | Show all posts
Edited by yuki812 at 18-7-2019 01:20 PM

i tak kisah ngan spesis org camni..
dia citer..i dengar..i layan kan jer..iyakan je lah..
nak citer mendongak smpai langit ke 7 pon..biarlah..berlagak..dia yg betul pon..biarlah..

tp plg penting..i buat lawak, gelak2...jgn pulak sentap..
itu tak leh..ini tak leh..aduhai...
kita hidup nak hepi2...
malas nk pening2 pala..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-7-2019 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 18-7-2019 05:19 AM
i tak kisah ngan spesis org camni..
dia citer..i dengar..i layan kan jer..iyakan je lah..
nak cite ...

exactly... sometimes feel like doing a favor letting people feel good by talking big.

Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 04:40 PM | Show all posts
pagi tadi aku dengar 2 cerita pasal arrogant.. husband colleague bawak balik durian dari kebun kat kampung dia

1) call n tanya sorang kawan mau tak?? dia cakap dia tak makan kampung punya.. dia hanya makan musang king atau yang baik2 je.. pastu suh bagi kat pekerja2 bangla dia je

2) bagi jiran belakang rumah.. dah menteke darah esoknya tu suh bini dia cakap kat yg bagi durian ni lebih baik bagi bangla je durian2 nih.. tak sedap.. aku macam.. ya Allah.. berlagaknye kau di muka bumi Allah ni.. nasib ko kapiaq
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-7-2019 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
whadda replied at 18-7-2019 08:40 AM
pagi tadi aku dengar 2 cerita pasal arrogant.. husband colleague bawak balik durian dari kebun kat k ...

euwww... sarcastic pangai dia. berlagak xkena tempat dia
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 12:03 PM | Show all posts
Edited by msamyrazi at 22-7-2019 12:08 PM
adila39 replied at 18-7-2019 09:59 AM
oooo rasa ni arrogant style yg ala ala poyo ni...heheheh idakla..to me ni bukan arrogant  mybe u j ...

kita serupa .. i pun jenis susah nak senyum , jalan menonong je laju. sampai kan ada 1 laki org kat opis i yang terberkenan ngan  i pun naik takut nak tegur i . pikir balik kan , bagus jugak sebenarnya i buat gitu selamat dari godaan laki org yang bujang tiga tempat kosong . tapi , kalau dak kenal rapat ngan i, i nie actually kuat mengusik org.  (depends jugak , if org esp laki org nampak cam nak menggatal idok i nak layan gitu. itu nama nya tempah bala)
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2019 04:59 PM | Show all posts
whadda replied at 18-7-2019 04:40 PM
pagi tadi aku dengar 2 cerita pasal arrogant.. husband colleague bawak balik durian dari kebun kat k ...

cakap kat si pemberi nih, lepas ni tak payah bagi apa2 dah

sombong sangat dan tak reti nak menghargai pemberian orang...apa jenis manusia lah

Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2019 05:00 PM | Show all posts
aku pulak, kalau orang tak kenal memang akan ingat sombongnya
kita jenis introvert, tak reti nak memulakan perbualan, sekadar senyum aje lah
tapi kalau dah yg memang kenal tu, becok pulak mulut aku ni
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2019 05:21 PM | Show all posts
edoraixora replied at 23-7-2019 04:59 PM
cakap kat si pemberi nih, lepas ni tak payah bagi apa2 dah

sombong sangat dan tak reti na ...

biase la.. orang kayo

tapi boleh tak esoknya tuh si berlagak ni call cakap dia dah rasa bangla tu punya durian.. sedappp.. dia kata lenkali turun nak amik durian dia suh pakai hilux dia.. pastu sampai kl bagi dia pilih dulu yang elok2.. aku dengar cam WTF!!
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2019 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada jer species ni Kat opis...nyampah nak layan...serba hebat ..dia ja bajet betul semua org salah...eh eh Kat forum pun Ada kot
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-7-2019 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Kakalongmu replied at 23-7-2019 10:56 AM
Ada jer species ni Kat opis...nyampah nak layan...serba hebat ..dia ja bajet betul semua org salah.. ...

kat memana ada je sis... golongan ni kita xpayah layan
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2019 09:25 PM | Show all posts
not even close..
i'm nice literally to everyone..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 12:22 AM From the mobile phone | Show all posts
I bukan jenis belagak.
Tp kalo ngn org yg jenis belagak ni i bolayan je.
Ada isteri rakan sekerja suami i jenis belagak. Padahal gred bawah 30 je pon. Time pegi dinner kmpeni i ignore je dia. Salam pun tak walopun dduk semeja

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-7-2019 08:43 AM From the mobile phone | Show all posts
cekgihani replied at 25-7-2019 04:22 PM
I bukan jenis belagak.
Tp kalo ngn org yg jenis belagak ni i bolayan je.
Ada isteri rakan sekerj ...

faham situation ni. tapi nnt org kata kita berlagak. fact that ada reason why.. hehehe  so its kinda cute when we act like one... for me sometimes I have to try hard to ignore ppl yg arrogant ni.
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 26-7-2019 08:43 AM
faham situation ni. tapi nnt org kata kita berlagak. fact that ada reason why.. hehehe  so its kin ...

Tula.
I x kesah kalo dia anggap i yg belagak. Sbb i x hidup berdasarkn persepsi orang.
Tp ngn org lain i ramah je.
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 18-7-2019 11:40 AM
thats good. we can brag.. but belittle org ni sgt buruk pangai

True but dont brag too much, nnt orang menyampah.

Belittle people is a big no. Muka cantik tapi kalau suka memperendahkan orang, dah jadi tak cantik.
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2019 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
I pon sejenis berlagak dan keras hati dan angkuh. Tapi perangai keji ni akhirnya makan diri sendiri. Dah 2 tahun ni I banyak berubah. Banyak mendengar dari berkata. Selagi takda benda yang ketuk kau, susah nak ubah. Dah namanya angkuh.
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2019 11:22 PM | Show all posts
circle of friends i kecik je kak mod.

orang kalau x kenal i, selalu ingat i sombong. hahaha. sebab muka saya ada rupa2 resting bitch face kekdahnya. tapi i nak buat camana kan, takkan aku nak sengih 24jam.

tapi kalau orang dah kenal dan rapat, meereka akan nampak sisi mulut hansuang aku, sisi kaki forum aku, sisi sisi gelap lah. tapi i xde la jahat mana..manusia biasa je..

so, i keep my circle small. tapi semua dalam circle saya tu memang kawan2 yg susah senang sentiasa ada. syukur..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 04:27 PM | Show all posts
Tgk keadaan jugak.
i can be the sweetest of all
boleh jugak jadi the most arrogant of all the arrogant queens
tapi dari jaman sekolah aku mmg buat hal sendiri dgn BFF jer, x campur hal org sgt
mmg sejenis anti social
sbb tu bila ada school reunion, aku byk x kenai org huhu
kadang rasa bersalah jugak sbb org ingat kita tp kita x kenai org
Dah kije pun sama jugak. aku buat hal aku jer most of the time, so x terkesan sgt dgn politik keji dlm opis
Org lain nk lunch pun kena ada geng. Aku boleh jer survive sorang2 sbb aku membuta sokmo lunch time
Yes...people might think of me as an arrogant woman

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 11:03 AM | Show all posts
i think i am a friendly person.
tapi everytime i meet new people diorang akan bagi remarks muka i ni muka sombong
i selalu tanya sombong kat manaaa????
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2019 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
I rasa org yg blagak ni bila dia anggap org xsetaraf n xlayak nk berborak dgn dia..
Bila bckp nk sentuh bab2 isu yg dia je tahu then mula nk tnya bljr kat mana..graduate kat mana..then buat muka bila kte ni x sehebat dia..
I prnh jmpa org mcm ni..tp xkisah la sbb mak ayh ajar kte g mana2 pun kena kena pndai bwk dri..kalau org tu cara mcm ni..kte ikut cara dia..bila tmpt mcm ni..kte ikut mcm tu..masuk kndang kerbau,menguak..masuk kandang kambing mengembek..
Bg sy la blagak2 ni xkemana pun..kdg2 bila kte susah..org yg kte xsangka tu la yg dtg bg bantuan pd kte..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088679s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list