Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1573
View
121
Reply

[Pelbagai] Apekah pemikiran yang paling pelik masa korang kecik2 dulu?

[Copy link]

Author: ikastacia    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-7-2019 08:27 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Salam semua..iolss baru nak blaja buka thread ni..huhu
Pernah tak korang berpikiran Pelik2 mase kecik dulu? Contohnya, macam iols dulu masa kecik2 dlm umur bawah 6 tahun gitu lah sebab belum sekolah lg rasenye..selalu fikir yg iols ni sorg je anak manusia..means org lain tu alien..hahaha
Iols slalu pk mcm parents & adik beradik iols ni alien sebenarnye..sebab bila time kita bercakap dengan die..rupa die macam biase lah normal..tp bila kita x bercakap  @ tengok dorg, dorg akan buka topeng kepala..n kepala dorg mcm alien dlm cter power rangers @ ultraman..hahaha pelik kan? Iols yakin je semua org mcm tu..bila kita x bertentang mata ngan dorg, semua mcm tu..akan buka helmet kepala masing2..kiranya muka yg ade tu, sebenarnye adalah helmet je bg dorg..kepala yg ori adala berbentuk alien..
Sekian..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2019 09:11 AM | Show all posts
omg i igt i sorang je yg suka berpikiran pelik2 masa kanak2 huhuhuhu
kalau u pikir u sorang je manusia org lain alien, i plak terbalik i pikir i ni anak alien bukan anak manusia...anak alien yg terpaksa dibuang ke bumi demi keselamatan i...i ni konon2 anak raja alien semuanye gara2 tgk cerita mat salleh pastu mula lh pk pelik2..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2019 09:38 AM | Show all posts
saya anak bongsu
masa kecik dlm umur 8 tahun saya sgt pelik nape kwn2 sebaya ada adik
tanya mak nape mcm tu
sepatutnya sama baya mestila semuanya bongsu
cane mak explain pon tetap saya xbole terima
saya cakap kalo camtu nk adik jugak la
mak kata tak bole sbb bla bla bla....
lagi la saya x paham mak explain pasal tak bole tu
lepas 2 3 tahun baru paham

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2019 09:49 AM | Show all posts
pemikiran meols : org yg dh lama mati, kesian diorg dah lama kena seksa dlm kubur (kalau yg masuk syurga kira berbahagia lah)


adil ke? sb yg baru mati ni, kjp je masuk kubur tup2 dah kiamat? kejap je la diorang diseksa?

gtuh pemikiran meols masa kecik.

then bila besar benda2 mcm tu tak fikir sgt dah.

tiba mse iols kat IPTA, kawan sebilik lagi mcm2 dia tanya bab2 soalan mcm iols fikir kecik2 dlu. kdg iols pun xde jawapan utk persoalan alam ghaib ni. kena tanya kpd yg pakar lagi arif jawab meols

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2019 10:20 AM | Show all posts
aku dlu pnh terfikir bestnya tgk anak yatim, xde mak bapak utk marah2, 2 tahun lepas bila mak aku meninggal, baru aku tau takde mak bapak tu lebih menyakitkan..
Al-fatihah utk ibuku...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2019 10:32 AM | Show all posts
Aku plak fikir kalau nyanyi / sebut zombie 44 kali. Nanti ada zombie akan hidup balik.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-7-2019 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
mawar_mustika replied at 17-7-2019 09:11 AM
omg i igt i sorang je yg suka berpikiran pelik2 masa kanak2 huhuhuhu
kalau u pikir u sorang je ma ...

Hahaha mesti uols fefeling anak raja alien giteww kan? Hehehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-7-2019 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
mdhelmi replied at 17-7-2019 09:38 AM
saya anak bongsu
masa kecik dlm umur 8 tahun saya sgt pelik nape kwn2 sebaya ada adik
tanya mak na ...

Sampai sekarang uols masih anak bongsu ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-7-2019 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
chinta89 replied at 17-7-2019 09:49 AM
pemikiran meols : org yg dh lama mati, kesian diorg dah lama kena seksa dlm kubur (kalau yg masuk sy ...

Itulah lan..kang kalau salah jawab naye pulak member tu dok percaya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-7-2019 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
iwansa replied at 17-7-2019 10:20 AM
aku dlu pnh terfikir bestnya tgk anak yatim, xde mak bapak utk marah2, 2 tahun lepas bila mak aku me ...

Al fatihah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-7-2019 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
eetodee replied at 17-7-2019 10:32 AM
Aku plak fikir kalau nyanyi / sebut zombie 44 kali. Nanti ada zombie akan hidup balik.

Tu dah kira macam zikir zombie pulak huhuhu..uols abiskan x zikir sampai 44x?
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2019 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
I anak yg tengah n adik beradik agak ramaj. So dulu2 mase kecik slalu best tgk org yg anak tunggal atau adik beradik sikit. Semuanya mak ayah yg tlg buatkan instead of kita buat sendiri. Makan minum pun x terjaga sbb mak ayah sume kerja. Bila dah besar skrg ni, ya Allah bestnya adik beradik ramai. Seronok sgt bile berkumpul. Mcm kenduri dah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-7-2019 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu2 pernah ikut ayah iols g memancing..die mmg suka memancing..pantang ade port baik punya, mesti pegi..yg iols igt iols pernah ikut die g masuk satu ladang sawit ni..pastu kat dlm tu banyak sgt kuil india yg kecil..mcm tempat semayang die la..yg ade bumbung pastu ade patung kecik dlm tu..kebetulan ade satu tempat tu, ade parit..sebelah die ade lah tempat semayang india tu..iols boleh duduk sebelah tempat tu mase tggu die memancing tu..dah la petang time tu..pastu nak dekat senja barulah ayah ajak balik..x ingat dapat ke x ikan haritu  
Mase duduk tu, mcm2 dlm pikiran ni takut patung sami india tu terbangun g cekik iols lah..memang x pandang sangat pun tempat tu..takut & cuak punya pasal hehehe..tp sebab x berani nak merengek takut kene marah pulak nanti..
Nasib baik balik tu ayah suruh basuh kaki & baca surah sebelum naik rumah..mujur lah mlm tu xde mimpi ape2..fuhh x sanggup dah nak ikut die lg lepas tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-7-2019 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
ladybugz replied at 17-7-2019 11:02 AM
I anak yg tengah n adik beradik agak ramaj. So dulu2 mase kecik slalu best tgk org yg anak tunggal a ...

Tulah kan mase kecik mesti selalu berdengki ngan adik beradik..x boleh lebih..bila dah besar ni, dorg juga lah yg banyak tlg..iols anak sulung..lagilah suka mendengki ngan adik2 hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2019 11:08 AM | Show all posts
masa kecik2 aku slalu fikir, adakah permandangan mata aku sama mcm permandangan org lain.

cth : klu aku tgk kucing, adakah org lain nampak kucing tu serupa bentuk dgn apa yg aku nampak?

so, bila aku tgk muka orang lain, adakah wajah tu sama seperti di mata org lain? or berbeza?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2019 11:48 AM | Show all posts
selalu gak terpikir msa kecik2 dulu...

1) dok prasangka yang diri ni anak angkat..
2) dok harap dapat penyakit sebab tak mau pi sekolah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2019 12:31 PM | Show all posts
ms kaka kecik kaka selalu terfikir yg mak kaka tu adalah mak tiri sbb garang ya hamats

lg satu kaka x fikir ttg syurga neraka ikut ajaran islam tp lbh cam org cina dan india gara2 selalu tgk
citer cina dgn hindustan so kaka pun fikir klu kita mati sure kita leh dilahirkan semula buat kali kedua, nsb bila dah sekolah jd bijak sikit klu x mahu terpesong akidah tu, nauzubillah

dan ms kaka dah sekolah kaka selalu fikir alangkah bestnya klu ayah kaka ni jd polis hutan sbb dpt naik trak diaorg tu ms ke school then bila dah beso sikit syukur sgt yg kaka bkn anak polis hutan coz ayah diaorg selalu xde kat rumah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2019 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Pemikiran masa kecik? Mmg sangat2 pelik...i pernah terpikir dan memikirkan yang suara i macam seniman terulung negara..hehe
I nih pompuan, tp punyalah perasan suara macam pramlee...siap nyanyi merata2 lagu azizah....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-7-2019 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam2 jenis ye pemikiran masing2 hehehe..baguslah tu imaginasi macam tu sebenarnye tanda otak kita sedang berfikir
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-7-2019 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Terasa sungguh indah je masa zaman kecik2 bole berimaginasi macam2..tp budak sekarang more to gadget..lagi advance pemikiran dorg
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.094201s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list