Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
10427
View
132
Reply

Minggu akhir : EdisiDrama : Semua Salahku, Rabu-Khamis, 9 malam, apa jadi dgn Sofi, Haris, Cik timah, ???

[Copy link]

Author: qqOfficial       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-7-2019 03:07 PM | Show all posts |Read mode
Edited by qqOfficial at 6-8-2019 07:34 PM

makin makan hati laaa pelakon2 mid40an ke atas bila ratu drama air mata fasha sandha dah mula terima job sbg pelakon mak2 kpd anak remaja/awal20an... yg penting watak utama okayyy..
wpun sebelum ni ada je drama fasha pegang watak mak2 tp kepada anak2 kecik below 12years old.... namun dlm drama ni sheols berani mati yach ambil watak sebagai wanita usia 40an.....walaupun...


drama terbaharu di tv3...tajuk Semua salahku, fasha pegang watak kpd hero baru yg sedap dan ranum Nafiz Muaz (terima kasih ibu, cinta tiada ganti)... beza sheols dgn nafiz 15-16 tahun ...cenggitu tp melihat fizikal nafiz yg tinggi dan tegap seolah nafiz ni usianya mid20 dan ke atas, dapatla jua nafiz merasa sesedap memeluk fasha..(adegan mak + anak). hehehh

apa komen chuols??? sesuaikahhh...setelah 2 episod disiarkan.,....kebanyakan semua memuji lakonan 'hebat' fasha.... dan nafiz..usah dipertikaikan kebolehan heols...heols telah menunjukkan kecemerlangan lakonannya dlm drama terima kasih ibu dan beberapa drama lain.





kabarnya cerita ni cerita pengajaran, memula fasha amat berat utk terima watak ni namun dipujuk oleh director along kamarudin dan puan produser a.aida, sheols terima utk cabaran katanyehh...

makanyaaa...apakah selepas ni fasha terus terusan ambil job sbg watak mak2...yg penting watak utama okay..... meols percaya fasha antara pelakon wanita TV paling mahal bayarannya....


kalo bukan fasha pegang watak ni, sapa je sesuai?? selain nama2 cliche seperrti : marissa yasmin, jasmin hamid, vee imran, maria farida, kuza, noniswara, catriona ross

p/s :

Ritrud pernah pegang watak mak kepada syafie naswip/fimie don, mak tiri kpd zahiril adzim
che ta - watak emak kpd shahz jaszle
siti elizad - watak mak kepada mimi lana/ eyra hazirah/elysa sandha
nabila huda - watak mak kpd syafie naswip
kuza - mak kpd kamal adli/ mak kpd ramai hero termasuk hero30an
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 03:09 PM | Show all posts
bagus cite ni..bnyk pengajaran
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Cerita ni best sbb jalan cerita dia real. Maybe Fasha dapat anak masa umur 17tahun, bohsia flat masa muda.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
good luck pada drama melayu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2019 03:17 PM | Show all posts
sokmogitu replied at 15-7-2019 03:10 PM
Cerita ni best sbb jalan cerita dia real. Maybe Fasha dapat anak masa umur 17tahun, bohsia flat masa ...

khens... cerita ni tak citer lagi camna sheols dpt anaknya haris tu kan...siapa suami pertama sheols...

bohsia flat, lps tu kerja kilang (minah kilang) then jd jurusolek...
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Muda naw mak.. bergetah.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 03:25 PM | Show all posts
elok laa mak2 cantik bergaya walo usia 40an..
mcm drama2 latin, baik mak atau ayah tetap cantik hensem bergaya wangi..
kdg watak emak lagi cantik dari watak anak..
baru best tgk..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Dlm teratai kemboja budak ni berebut fasha dgn adi putra..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
masa scene fasha mengadu kat anak dia siap menangis2 tu lps laki mati , rasa mcm real sgt lakonan dia menjiwai betul
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2019 03:33 PM | Show all posts
myakayina replied at 15-7-2019 03:26 PM
Dlm teratai kemboja budak ni berebut fasha dgn adi putra..

oohhh dia ada berlakon jua kaa dlm teratai kemboja??

heheee... tak follow plak citer tu...tp tau juga drama tu sbb ada pelakon feveret meols kak lina pompom... dgn hasnul rahmat
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
qqOfficial replied at 15-7-2019 03:33 PM
oohhh dia ada berlakon jua kaa dlm teratai kemboja??

heheee... tak follow plak citer tu...tp ta ...

Ada, dia jadi budak sekampung dgn fasha..syok dgn fasha..last2 fasha kahwin dgn adi putra jadi 2nd wife..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 03:36 PM | Show all posts
Untung ko dik. Mak moda
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 03:36 PM | Show all posts
fasha sandha mmg hebat la lakonan..
yg laki tu helok ke lakonannya?? (bkn sindiran tp serious question)
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2019 03:51 PM | Show all posts
myakayina replied at 15-7-2019 03:35 PM
Ada, dia jadi budak sekampung dgn fasha..syok dgn fasha..last2 fasha kahwin dgn adi putra jadi 2nd ...

hahaaa...mesti krik2 kann..

sebelum ni berlakon watak ala2 boipren-girlpren tak jadi...

lps tu skrg...watak mak-anak pulok....
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Iolllss suka gila cerita ni. Pelakon pun semua okay lah tak ada yang kayu. Fasha mmg menjiwai watak betul. Finally ada juga cerita selain bisnes juta2. Simiskin dengan sikaya. Muahahaha. Mertua/Nenek Mertua tak suka.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 03:55 PM | Show all posts
macam best je cerita semua salahku ni..

harap2 tak de la dialog juta-juta dan staf beratus ribu..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2019 04:07 PM | Show all posts
ohh ye cerita ni setiap rabu hingga jumaat 9 malam

sinopsis ceritanya antara lain mengisahkan :

Ketika Haris masih kecil, bapanya meninggal dunia tanpa meninggalkan sebarang harta menyebabkan ibunya, Sofea terbeban kerana terpaksa bekerja keras untuk mendapatkan pendapatan. Walaupun begitu, duit gaji Sofea dihabiskan hanya untuk bergaya dan mencari suami kaya lantas meminggirkan keperluan Haris dan ibunya Fatimah. Haris bergaul dengan rakan yang salah dan mula merompak di luar. Sofea pula sudah berjaya memikat Rosli, suami Yanti yang juga seorang pengurus kafe. Nasib Sofea ingin berkahwin dengan orang kaya malang apabila Yanti mengambil alih semula kafenya dari Rosli meninggalkan Rosli papa kedana. Suatu hari, Haris mula berang dan bertindak ganas setelah gagal mendapatkan duit dari Sofea sehingga sanggup menampar dan ingin membaling kerusi ke arah ibunya. Abang Sofea, Hassan yang datang ke rumah Sofea sedih dengan apa yang terjadi dan bertanya kenapa Sofea tidak langsung mengambil tahu perihal ibunya yang tinggal bersama Hassan. Hassan turut menasihatkannya supaya berbakti dengan ibu bapa. Haris akhirnya ditahan reman kerana kesalahan mencuri di kedai telefon bimbit. Sofea pula menyesal dengan silapnya yang mengabaikan ibunya, bergegas ke rumah Hassan untuk memohon ampun tetapi malangnya, ibunya meninggal dunia.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2019 04:09 PM | Show all posts
YomiuriLandMae replied at 15-7-2019 03:36 PM
fasha sandha mmg hebat la lakonan..
yg laki tu helok ke lakonannya?? (bkn sindiran tp serious quest ...

bg meols helokk sesangattt...taklahh kekayuan..

meols sarankan chuols tgk drama tajuk terima kasih ibu, memang cemerlang lakonan heols .... ditambah dgn gandingan bersama sherie merlis dan azhan rani...
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 04:17 PM | Show all posts
ai pun follow cite ni..  fasha jadi hot momma milf dalam cite ni.. sesuai la tu dia pegang watak tu..
kesian dia arwah laki pinjam duit 30K nak buat down payment rumah katanyeh.. padahal nak kawen lain.. sekali mati eksiden, kawan dia pulak sapu duit 30K tu.. pastu pulak kawan yang sapu 30K ni konon2 nak bantu la fasha ni kesian balu katanyeh.. walhal nak amik kesempatan jah.. mmg bagus cite ni pasal rakyat marhaen penduduk flat pprt..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 04:19 PM | Show all posts
rengsa aku dengan fasha pekik2.semacam doraemon pulak yang pekik.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.655607s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list