Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
580
View
7
Reply

Mcm mana nak dapatkan surat hak penjagaan anak?

[Copy link]

Author: ceempaka       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-7-2019 02:04 PM | Show all posts |Read mode
Sy dah search tapi tak jumpa pasal topik ni. Bulan lepas sy dan bekas suami dah hadir ke mahkamah. Alhamdulillah bekas suami setuju utk berikan hak penjagaan anak keatas sy. Selepas sebulan baru sy terfikir, mana sy nak dptkan surat yg mengatakan anak ni ialah di bwh jagaan sy? Adakah pihak mahkamah akan hantar surat tu melalui pos atau kita kena pergi ambil sendiri? Dari pagi sy cuba call mahkamah tapi operator je yg jawab...

Mohon maklumat dari kalian

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2019 05:27 PM | Show all posts
selalunya masa kat court tu, dah ckp siap2.

nanti kat perintah akan tulis setuju hak penjagaan pd wife and hak lawatan/bermalam and giliran beraya sekali.

kalau guna lawyer, boleh mintak lawyer, tp kalau sendiri, pergi tny kat kaunter..
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2019 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts
JPJ/Puspakom????

Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
ms nk bercerai ada form tulis tu semua. kalu xde kena g mahkamah balik tanya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2019 08:57 AM | Show all posts
awanysss replied at 17-7-2019 05:27 PM
selalunya masa kat court tu, dah ckp siap2.

nanti kat perintah akan tulis setuju hak penjagaan pd ...

Sy mmg dah naik court dan hakim pun dah sign semua persetujuan antara sy dgn bekas suami...lepas habis bersidang,agaknya sy terlalu happy,terus blk rumah. pttnya masa tu sy tny dekat kaunter lah kan haha. dh sebulan kemudian bru tertanya mana aku nk dptkan surat perintah tu ye? Sbb nk buat passport utk anak bru lah teringat surat tu belum dpt kat tgn sy lg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2019 08:58 AM | Show all posts
awanysss replied at 17-7-2019 05:27 PM
selalunya masa kat court tu, dah ckp siap2.

nanti kat perintah akan tulis setuju hak penjagaan pd ...

mahkamah di shah alam, sy tinggal di KL..nak pegi sana kena ambik cuti gak tu.. Sy cuba call no mahkamah tapi takde jwab langsung
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2019 09:00 AM | Show all posts
cikputih15 replied at 18-7-2019 12:03 AM
ms nk bercerai ada form tulis tu semua. kalu xde kena g mahkamah balik tanya

Sy bercerai dah 3 tahun, now baru nak buat hak penjagaan..lagipun cerai boleh buat kat mahkamah rendah tp hadhanah kena gi mahkamah tinggi
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 09:02 AM | Show all posts
ceempaka replied at 19-7-2019 09:00 AM
Sy bercerai dah 3 tahun, now baru nak buat hak penjagaan..lagipun cerai boleh buat kat mahkamah re ...

oh dah lama ke cerainye.. file kes baru la kot camtu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.108763s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list