Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
3611
View
49
Reply

Aliff Syukri Dimaki Sebab Naik Gajah, Wardina Saffiyah Pun Ikut Marah

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-7-2019 11:43 AM | Show all posts |Read mode
Foto: IG




"Jangan naik gajah!J angan naik gajah! Jangan naik gajah ketika pergi bercuti."


Dah berjuta kali rasanya pesanan ini disebarkan di kalangan masyarakat sebagai cara untuk membanteras perlakuan kejam dan penderaan terhadap haiwan.


Tapi, dengan selambanya Datuk Seri Aliff Syukri memuat naik gambar dirinya di atas gajah semasa bercuti di Thailand baru-baru ini.




  



Apa lagi ,memang kena makilah bertubi-tubi.


Ramai pengikutnya meminta agar Aliff tidak menaiki haiwan tersebut lagi selepas ini.




  



Ada juga yang maki terus.


"Ramai orang ada duit tapi tak ada otak!"










Pelakon Wardina Safiyyah juga ada meninggalkan komen meluahkan perasaan marah dan tidak puas hati.






Bagaimanapun, penyanyi lagu Bobo Di Mana ini membalas semua komen dengan cara baik.


Mungkin sengaja cari fasal dan kontroversi. Biasalah nak kekal relevan, kadang-kadang memang kena buat perkara bodoh. Tak begitu? -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok yg ni sebab dia memang tak tau ke atau mintak maki tak boleh nak agak. Sbb dia selalu sengaja buat benda bodoh mintak dimaki
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 12:07 PM | Show all posts
dia ni bizness sibuk branding diri dgn anak2, dari bizness tu sendiri

Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia tak aware je tu. Bukan dia nk mengundang maki sgt pun
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 12:13 PM | Show all posts
hmmm benda2 ni kadang x semua orang tau

awareness

Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 01:08 PM | Show all posts
tak boleh naik ke gajah

aku dah banyak kali naik gajah kalau gi siam nung
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak digalakkan dan sekarang ramai yang tak suka kerana ibarat mendera gajah   ..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 01:27 PM | Show all posts
ler.. Dodi pon dia tak reti jaga... Dia bukan animal rescuer ke.. animal lover sangat pon... manela dia perasan n tau pon pasal kempen2 jangan naik gajah ni. Aku umat marhaen pon.. kalau berpeluang naik gajah.. ye nak jugak.. Dah itu jadi local attraction kat Thailand.. kita melancong mestila nak cuba.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 01:30 PM | Show all posts
iols mengaku iols penah naik gajah masa pegi hatyai dulu..
lepastu dulu2 iols penah tengok circus depan mata..
iols insaf yach... lepasni iols taknak support benda2 gini
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 01:31 PM | Show all posts
ada tertengok youtube dia pergi holiday naik Air Asia...pergh tak sanggup aku habiskan tengok...memanjang berlagak tak habis2, tunjuk kasut, tunjuk beg, rasa macam menongkat langit betul...
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Toklip ni mana la tau. Dia tau berbisnes aja. So pasni jgn buat lg ye tok.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
I pun x brp aware xboleh naik gajah
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
fushimi replied at 15-7-2019 01:08 PM
tak boleh naik ke gajah

aku dah banyak kali naik gajah kalau gi siam nung

Gajah kat sana kena pukul and kena dera dek owner dia (either semasa training or bila gajah tu disuruh buat some act).
Itu antaranya la.

And tulang belakang gajah tidak diciptakan untuk carry barang/orang.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
kt sini tak brp meluas kempen psl knp tak bole naik gajah..tak sume alert dan tau proses nk jinakkan gajah tu smpi bole jd mcm tu..same jugak mcm aktiviti persembahan yg gunekan binatang mcm sarkas tu sume..

toklep maybe tak alert atau dh alert sgaje buat? sbb heols sejenis suke gaduh dgn netizen kan lps tu bini stress
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 01:53 PM | Show all posts
Tang hal ini aku setuju dgn Wardina. Elok disekolahkan orang yang tak peka begini. Kurang peka isu semasa tu yang boleh bangga panjat gajah yang seksa didera. Ingatkan dah kurang la tengin mamat ni
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 02:40 PM | Show all posts
dia nak heran apa...spenda pun blh tunjuk, kebodohan apetah lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 02:41 PM | Show all posts

naik aja, ramai lagi lebih kejam bunuh & makan haiwan (ikan ayam lembu dll),
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Pg Chiangmai tengok gajah2 sana main bola best wooo...hilang stress...tapi bila gajah berlari sana sini bergegar tanah ingat gempa ke hapa...
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 03:03 PM | Show all posts
ALDRIN replied at 15-7-2019 02:59 PM
Pg Chiangmai tengok gajah2 sana main bola best wooo...hilang stress...tapi bila gajah berlari sana s ...

ai pon last year g tgk gajah kat chiang mai jugak hehe
comel theyols main bola la, melukis la. sempat tengok gajah berak lagi haha
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
kaklong32 replied at 15-7-2019 03:03 PM
ai pon last year g tgk gajah kat chiang mai jugak hehe
comel theyols main bola la, melukis la. se ...

Chuols ada tengok tak Gajah2 tu joget2 pegang payung dah mcm joget ketipang payung tu?? Iols ingat iols terminum ketum ke..mana tak nyer...nengok bapak gajah gedabak2 joget2 pegang payung...comel laaa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.108077s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list