Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
8392
View
69
Reply

Caprice Buli Siber Cik Epal? Dah Kenapa Semua Cepat Sentap Ni..

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-7-2019 09:50 AM | Show all posts |Read mode





Nampaknya pergaduhan Cik Epal dengan Michael Ang seperti terjangkit pula dengan artis lain. Caprice yang dikenali kerana sentiasa mengulas isu-isu semasa sempat bergurau apabila menjadikan isu Stroller 3K dan Balenciaga sebagai bahan jenaka ketika menikmati durian di Raub, Pahang.


Berulang kali menyebut "Balenciaga, Who do you know" membuatkan ramai netizen menyebut nama Cik Epal sebagai orang yang disebut-sebutkannya. Namun, berbeza dengan video lain, Caprice tidak mengulas panjang, cuma sekadar menjadikannya bahan jenaka.



Namun lain pula jadinya apabila ia sampai ke pengetahuan Cik Epal dan suaminya, Jofliam. Bagi mereka 'artis' ini adalah duta siber buli tetapi rupanya membuli netizen lain pula. Tanpa menyebut nama Caprice sebagai artis yang dimaksudkan, ramai pengikut Cik Epal bersetuju dengan pendapatnya.



  



  





Dengan kedua-dua video tersebut, warganet menyatakan Caprice sengaja menjolok sarang tebuan manakala Cik Epal dan Jofliam pula didakwa kuat sentap kerana tidak boleh disentuh langsung.



Kredit foto: IG




Akhirnya, Caprice menyatakan bahawa ianya adalah "trolling" di mana dia menjadikan sebagai usikan kepada Cik Epal, begitu pasangan suami isteri itu yang 'troll' Caprice dan mereka bertiga merasakan ianya kelakar. Akan tetapi warganet pula yang merasakan mereka sedang bergaduh sedangkan mereka sedang berjenaka.



"Bukan semua benda dalam Instagram saya adalah serius.

Sometimes i love jokes. However if you listen 'Whatsup gang', itu serius."



  







Kredit foto: IG




Sempat mengusik warganet Malaysia yang terlalu mengambil serius dengan perkara ini kerana mungkin banyak drama dipertontonkan sebelum ini, Caprice menjelaskan ianya sekadar 'trolling'. Berbeza pula pendapat warganet yang menjadi semakin keliru dengan penjelasan tersebut. Jika mereka menyatakan ianya 'trolling', apakah perbezaan dengan 'buli siber'? atau ianya sudah diterima normal sekarang? Pening juga dengan kerenah selebriti sekarang. - CARI


Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 10:49 AM | Show all posts
baguslah. pondan vs pondan
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Lohhhhhh
Lantaklah deme.  Habis kita perlu sakit apa???  Hohhhh
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 11:02 AM | Show all posts
Stroller yang bagus orang biasa2 pakai pun memang macam gitukan harga?

anyway, kisah stroller CE ni dah makin bercabang2 kalau kita buat mind mapping nyer. LOL

Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 11:09 AM | Show all posts
Entah, rasa cam biasa je harga stroller rm3k. Raykat maheran mampo je beli la. Setakat rm3k kan? Tue pon nak kalot show off bagai, si epal and mempelam nie.

Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 11:19 AM | Show all posts
Bosannya drama laki bini ni
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
So paking annoying tgk muka epal n laki dia ni,  i mmg xnak follow,  bila ada dlm cari ni terbaca la pulak.  Rengsa.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 11:23 AM | Show all posts
hahahaha lawak lah diaorg neh. kuat sentap
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 11:39 AM | Show all posts
dua2 nama makanan.satu topi nasi satu lagi epal.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Poyo je JOngos  ni. Bukan kau pun kaki cyber bully gak ke? Dok hentam org sana sini. Micheal ang yg xde kena mengena pun kena. Pastu saman2 org. Lagi teruk perangai.

Btw nape janggut ke side burn caprice macam tak siap
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Sesi buli membuli sentap menyentap
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 02:05 PM | Show all posts
CE patut stick to reviewing boba. Aku suka dia review boba supaya aku tak buang masa try satu2 ahahaha review makanan dia best jugak. Takde sugarcoat. Kalau tak sedap dia cakap tak sedap, sekali pakej harga.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 02:08 PM | Show all posts
kenapa yg siap cakap 'stroller rm3k ni org biasa pun bleh beli', nampak sgt korg ni out of touch dgn realiti.  sedih aku tgk malaysia ni dah mcm negara jiran tu ha, yg kaya makin kaya sampai tak tau malaysia ni ramai lg yg gaji cukup-cukup makan
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 02:09 PM | Show all posts
Sama je sengal dan sendu. Produk ntah apa-apa, follower bodoh sama.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 02:35 PM | Show all posts
elok la tu
dua2 gila glamour
entah keje apa2 menunjuk2 kaya
sama aje

sekufu gaduh mcm pondan
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 02:36 PM | Show all posts
mieymiey replied at 15-7-2019 11:19 AM
Bosannya drama laki bini ni

ya...soooooooo BOSAN yg amat!!!
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
dedua pun tahpape..kepris as usual kalau tak membawang skali hal tgh panas, bkn la pondan kepris

anyway netizen dh bole bolayan si buah yg tak relevan ni..makin layan makin menjd2..rengsa btl..

hrp duit byk2 sgt tu takde la end up anak2 terpakse pinjam ptptn je nanti reti2 la beringat ye bebuahan
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
mrs_salvatore replied at 15-7-2019 02:08 PM
kenapa yg siap cakap 'stroller rm3k ni org biasa pun bleh beli', nampak sgt korg ni out of touch dgn ...

Kannn...mungkin sheols/heols yang berkata begitu hanya bercampur dalam lingkungan socialit, golongan elite have-have ajerrr.
3k tu bukan sikit bagi golongan biasa-biasa.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 02:57 PM | Show all posts
Orang yang betul2 kaya xde makna nak show off brands /label yg dia org pakai.. cuma org miskin yang baru nak merasa kaya jer yang macam beruk nak tunjuk2 ni..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
makin menarik tgk ini drama, aku follow je tunggu ending laki bini ni. Femes pun ramai meluat dan org nak tgk Tuhan bayar cash je.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.126036s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list