Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1264
View
14
Reply

Ku sangkakan cempedak, rupanya nangka.......cisssssss

[Copy link]

Author: menakkautau    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-7-2019 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Harinee tekak betul teringin nak makan cempedak, and yes tak mudah nak dapatkan cempedak around this time of the year mentelah lagi bukan musimnya...tapi alangkah gumbiranya as i was at supermarket hock choon jln ampang.....manak ternampak dalam bakul bahagian buah buahan, ada kelibat seperti cempedak....

So manak hampiri bakul tersebut, dari baunya manak confirm without any shadow of doubts, apa yg manak lihat itu adalah cempedak....utk memastikan lagi...manak angkat buah tersebut dan terus menerpakannya rapat pada hidung manak..sah...double conform..it is cempedak....so lepas membuat bayaran.....brought it back to my penthouse(have to rub this in)....bibik vogue manak pun laksanakan tugasnya prepare the fruit for me....

Terkejut al makrip manak rupa rupanya yg manak sangkakan cempedak itu bukan afterall cempedak tapi nangka........

Bila manak reflect back kejadian ini tetiba teringat citer nujum pak blalang...



Persoalannya, bagaimana boleh cempedak menjadi nangka????
Dan bila relate kan insiden ini pada kehidupan berumahtangga, brings me to one important question....

Selama mana you all mendirikan rumahtangga selama ini, ada pernah tak terlintas pada diri uols at any point of time in your marriage...that you all have been 'fooled' by your own choice of life partner.......seperti mana manak dalam kes ini, kusangka cempedak dari luar rupanya isinya nangka yg manak memang tak makan.....


Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2019 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Aiyarkkk... mcmna bau nangka blh sma ngn cempedak cuuoolls?
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2019 10:06 PM | Show all posts
stupidnya , nangka dan cempedak tak kenal, sila minum susu sis vokuru moga sel2 otak berhubung.

Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 10:11 AM | Show all posts
mmng skrg cempedak dan nangka dikawenkan jadilah cempedak versi nangka isi besar dan texture mcm nangka..rasa cempedak. tapi aku lebih suka cempedak orijinal. mcm hang dgn jacky la hang nangka jacky cempedak dpt anak jadi cempaka muka mcm buah terap.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 11:52 AM | Show all posts
pantun arwah mak aku dulu

kusangka cempedak
rupanya nangka
kusangka budak
rupanya org tua
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 03:55 PM | Show all posts
chandrahusin replied at 15-7-2019 11:52 AM
pantun arwah mak aku dulu

kusangka cempedak

ha ha ha ha

Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2019 10:10 AM | Show all posts
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Kusangka cempedak, rupanya nangka.  Biasa la tu, manak.  Hidup atas dunia mcm tu la.  Kalau kata tak pernah pikir "Mcm mana tipah boleh tertipu dgn nangka ni?", tipu la kan.  Dah terpikir gitu, istighfar la byk2.  Buruk baik semuanya dari Allah swt jua.  Kita redho je la dgn ketentuan dan kehendakNya.  Kita embrace je la nangka tu, manak.  Sekurang2nya musim2 panas, boleh buat es teler.  

Akhir kata, hati kita pun berpada2 la jugak yek... tak kira la dia cempedak atau nangka.  Dua2 pun buah-buahan je, tak kekal lama.  Tak mkn, busuk.  Mkn, jd tahi.  
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2019 10:46 AM | Show all posts
Entah lah manak. Kalau aku tak kenal buah tu aku tanya orang. Orang nak kata aku bodoh pun lantak la ada aku kisah kannn.. Tokleh nak relate la manak dengan hidup berumahtangga ni sebab awal-awal dah letak expectation -- tak ada manusia yang sempurna. Aku kawin lillahitaala. Semoga Allah bukakan hati untuk terima segala baik buruk dan semoga dapat saling melengkapi.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-7-2019 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
AyaqMeloSuam replied at 14-7-2019 09:41 PM
Aiyarkkk... mcmna bau nangka blh sma ngn cempedak cuuoolls?

Hang baca opening muqadimmah manak pakai hidung kah pakai mata????

Dah manak sebut manak tonyohkan buah tersebut kat hidung mancung manak dan sah bau cempedak.....kan????

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-7-2019 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 14-7-2019 10:06 PM
stupidnya , nangka dan cempedak tak kenal, sila minum susu sis vokuru moga sel2 otak berhubung.



Hang nak manak sambung????
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-7-2019 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
rospinki replied at 15-7-2019 10:11 AM
mmng skrg cempedak dan nangka dikawenkan jadilah cempedak versi nangka isi besar dan texture mcm nan ...

Kalau kacukan manak dgn hang jadik apa???

Buah kedondong pala pak ali???

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-7-2019 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Genkidesuka replied at 16-7-2019 10:10 AM
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Kusangka cempedak, rupanya nangka.  Biasa la tu, manak.  H ...

Salam...ummi sorang jer kalau makan semua jadi tahi..sedangkan manak  bila makan lebih banyak makanan tersebut menjadi darah daging yang baik......

Nak manak sambung lagik???





Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-7-2019 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
shahirakay replied at 16-7-2019 10:46 AM
Entah lah manak. Kalau aku tak kenal buah tu aku tanya orang. Orang nak kata aku bodoh pun lantak la ...

Hang jgn ambik hati sangat dgn sicilipadisodap tuh shakira...spesis takda ilmu macam dia yang selalu sebut org bodoh sedangkan pandai sangat ler dia tuh sebba tuh dah berpa kali cerai.......pandai sangat memilih.....

Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 12:10 AM From the mobile phone | Show all posts
cempedak goreng sedapp
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau cempedak tu jadi epal skalipon..
no choice..kenalah makan...
even masam ka..
manis kaa..
takkan nk buang..biar jadi busuk..
kan dah beli memahal..
so..camtu gak hidup ni...hadapi je apa yg ditakdirkan..
mcm epal tu..biarpon masam..
tapi dah abis mkn..kenyang..alhamdulillah..
so..hidup ni memula mmg pahit..
insyaallah..ada hikmah nnti..

tapi kan..kenapa bukak citer ni..
tt salah pilh bini ke..ke gf..
oppsss...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.084069s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list