Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4439
View
161
Reply

[Buku] Novel yang berbekas di hati anda

[Copy link]

Author: fahdramli       Show all posts   Read mode

Post time 5-10-2019 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Berbalik ke topik utama. Novel yang paling berbekas bagi aku antaranya adalah :

1. Tenggelamnya Kapal Van der Wijck (HAMKA)
2. Ayat-Ayat Cinta (Kang Abik)
3. Surat Ungu untuk Nuha & Tanah Andriyana (Noor Suraya)
4. Siri komsas masa sekolah (bolehkannn sebab cerita dalam komsas ni ringan tapi sangat menarik untuk dibaca)
5. Dr Jeckyll and Mr Hyde

Novel BI aku kurang minat. Adapun yang terjemahan jer sebab jenuh nak bukak kamus sambil membaca yang versi BI punye .

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2019 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Novel Badai Semalam.

Masa form5   baca. Terjumpa kat rmh arwah makcik, masa lepak2 rmh dia masa tunggu result spm.

Rasa pnh tgk gak drama tu. Tp rasa tak best . Lagi best dan menusuk ke dalam jiwa kalau baca novel dia.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2019 02:15 PM | Show all posts
CatMiow replied at 29-8-2019 11:36 AM
Dulu saya suka baca novel keluaran creative,  sebab guna bahasa standart.  Agak susah nak cari yang  ...



novel yg buat saya menangis
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085692s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list