Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1249
View
11
Reply

nak buat loan tapi dokumen tak strongg?

[Copy link]

Author: abeInc       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-7-2019 03:41 PM | Show all posts |Read mode
salam

dipendekan crita. A nk buat loan untk beli kereta tetapi A keja bawa grab fulltime. skrg ni A sewa keta alza RM60 sehari. bulan2 bayar RM1.8k kt kompeni tu.. dah 3 bulan dah A buat mcm tu. mcm rugi je sebab bukan kereta sendiri..

Sekarang A nak beli keta tp document tak strongg..ada tak sapa2 boleh tolong A @ kenal banker yang boleh kasi pinjaman loan keta sampai lulus. A nk beli keta perodua Aruz.

Kalau ada kasi no wasap atau PM saya.
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 04:18 PM | Show all posts
A xcerdik dia fikir dengan ada kabel banker atau kenalan dia boleh buat loan.

A akan di diperkenalkan dengan B, B janjikan loan boleh lepas dengan syarat bayar deposit dan processing fee. A percaya. A bayar B. A selesaikan wang dalam masa seminggu.

drama sinetron pun bermula B cakap macam2 bagi alasan kononnya bank ada polisi terbaru iaitu polisi lu kena tipu lu tanggung sendiri beb.

polisi ni banyak berlaku kepada mereka yang terjerat nak buat loan cepat tanpa perbetulkan profile kewangan.

profile kewangan - dokumen fail yang menunjukkan kekuatan kewangan individu dan displin kewangan yang kuat untuk di jadikan rujukan bagi pihak bank bagi pinjaman.

mudah je buat profile kewangan . tak susah. yang susah mudah percaya orang kena tipu. there is no short cut to success.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 04:20 PM | Show all posts
Apa sebab tak strong? Kalau keja bawak grab, ada statement duit masuk dalam bank account tak?

Simpanan macam mana? Ada rekod pembayaran hutang dengan bank tak? (kredit kad/etc.)

Bank xde masalah nak bagi loan kalau ada simpanan sikit dengan duit masuk dalam akaun stabil >3 bulan (tanpa blacklist ye, kalau blacklist, maaf la, xde bank boleh bagi loan, melainkan ah long).

Pegi je showroom tanya salesman Perodua tuh, most boleh tolong settlekan sebab deorang pon nak sales commission.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-7-2019 04:23 PM | Show all posts

drama sinetron  mungkin akan ada klau A ni mcm percaya bulat2 dan teruja nnti apa yg ditawarkan oleh B


akhir skli A akan menangis tepi bucu katil nnti

profile kewangan - dokumen fail yang menunjukkan kekuatan kewangan individu dan displin kewangan yang kuat untuk di jadikan rujukan bagi pihak bank bagi pinjaman.


saya suka ayat ni.  mungkin cara ni A boleh kasi kepercayaan kepada banker ni hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 05:04 PM | Show all posts
pendapatan awak sebulan sebagai driver grab pula berapa?
kalau nak cantik, awak carum epf ikut pendapatan bulanan tu..
bank bukan kisah awak kerja apa..
tapi dorang kisah pendapatan awak berapa..
and cara nak buktikan adalah melalui bank statement dan epf statement..
kalau ada bukti simpanan macam asb lagi bagus..
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Takda kaedah lain melainkan adakan strong documents.
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 06:56 PM | Show all posts
iyo lahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2019 04:50 PM | Show all posts
Jika anda ingin membuat PINJAMAN PERIBADI tanpa deposit / pendahuluan.
Boleh hubungi saya sekarang dan semakkan kelayakan adalah PERCUMA !!!

Jangan bimbang pasal BLASKLIST/CTOS/CCRIS
Boleh memohon juga.

Syarat memohon:
-Gaji mestilah masuk Bank (auto kredit)
-Mempuyai slip gaji MINIMUM 1 BULAN
-Gaji bersih MINIMUM RM500

Boleh Klik Link Wasap
http://www.wasap.my/+60183753799/SayaBerminatNakBuatLoan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 07:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mommyzhaf at 24-7-2019 08:01 PM

Salam. Kalau nak buat loan kereta tp tak lepas boleh hubungi no dibawah. InsyaAllah akan tolong selagi termampu ya.

0189835216 - man
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2019 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa pon, jangan terjerat dengan ah long.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy xde bank statement jgk. Haritu keluar kereta tp terpaksa gne aeon kredit mahal sikit.

Ni je. As long diaorg tgk ada income yg boleh byr kereta tu boleh je buat loan.
Bank statement 6bulan
Ssm

Kalau ada ni lg bagus
Tax
Epf
Asb

Sbb xda slip gaji ni mmg ssh sikit nak lepas bank sbb tu grab je la aeon kredit sbb tpaksa.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 11:31 AM | Show all posts
berapa lama nak clear nama lepas dah settle criss / ctos  ?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.128211s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list