Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
16995
View
195
Reply

Macam Orang Kristian! Majlis Nikah Adik Ipar Ummi Nazeera Dikritik

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-7-2019 12:40 PM | Show all posts |Read mode
Foto: IG




Baru-baru ini, Ummi Nazeera ada berkongsi gambar perkahwinan adik iparnya, Ain Khani.


Ramai yang mempersoalkan tema majlis pernikahan yang didakwa meniru agama Kristian.




  



Terkilan dengan tuduhan dilemparkan, Ummi menyatakan Ain mengimpikan perkahwinan yang ringkas dan inilah hasilnya.


"Come on la Malaysians. Nonsense sgt. And ini nikah belakang rumah je kot."




  



Malah, Diana Danielle juga ada meninggalkan komen menyatakan dia kecewa dengan masyarakat negara ini yang berfikiran sempit.






Tak kira apa pun, memang susah nak puaskan hati semua orang kan? Jadi, abaikan jelah mulut jahat selagi ianya tidak menyalahi hukum agama. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Tang mana yg christiannya?
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Adik chuols bukan retis. Sapa soh chuols tayang kat ig sangat
Mendapat lah dekkkk
Macam lah chuols taktau pemikiran meleis ni caner
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Yang komplen tu habaq kat dia" bersanding , tepung tawar tu ikut adat apa,?habih mak/pak hangpa bersanding kira ikut adat hindu la"
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 12:47 PM | Show all posts
sume pon xboleh..duk dlm hutan la korg
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 12:47 PM | Show all posts
cuba tunjuk sikit sapa yang komen tu..
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah tu kalu nikoh konsep outdoor kena camana dekkk takmo dikata ikut kristian? Kena hampar tikar, semua org duk bersila? Sebab duk atas kusi tu rukun nikoh cara kristian? Tolol betul ummah sekarang ni...
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Br keluar gua ke yg ckp tu? Ke org2 tua yg sibuk nk main ig pastu komen kt ig retis mbebel mcm retis tu ank dia.
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 01:05 PM | Show all posts
tang mana yg christiannya??? so kolot acik2 netizen kepam..

ramai dah buat konsep akad nikah mcm ni, yuna pun buatkan.
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 01:08 PM | Show all posts
ok la gini.aku harap byk lagi majlis2 yg org buat dok atas kerusi sbb aku tk tahan bersila kt bawah krem kaki
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 01:10 PM | Show all posts
Edited by ira_229 at 10-7-2019 01:12 PM

mcm nikah biasa saja buat outdoor...sempitnya pemikiran.....lainlah kalau nikah kat church..
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Bodoh x leh nk ajar la sapa yg argue wedding ni. Tang mana yg mcm kristian ntah.. kosserrr
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Bestnya ade blkg rumah cantik camni{:love
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Kampongnyaa laa hai.. Skang ne ramai dah buat nikah style gini. Orang skang dah moden la. Outdoor senang tak payah nak kemas2 rumah. Takde kes orang melilau mencuri barang duit barang kemas bagai kalau buat kenduri kat rumah. Apoo
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 01:12 PM | Show all posts
ape yg kristiannye?   ok je tgk...........
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak lebih tepat mcm western style kot. Ikut suja lah. Bbnu skang kawen bagai nk rak.. Alih2 x sampai dua tiga taun meroyan letih jaga anak ngan laki goyang telor. Pastu cerai.. The end. Buang duit je kawen. Alih2 jd janda
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Lah adik ipar dia ke? Nampak org share2 pic tu. Tp rasa takut tgk pokok besar yg jadi backdrop tu. Uuuu mcm creepy
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 01:18 PM | Show all posts
tang mane kristian nyer tuh... elok jer duk cara tuh....

lopak pakai tudung stail kristian tuk majalah aritu xmo highlight plakkk.... dah tu asek promo tudung stail sarung benggali... elok ker tu dr segi aurat euuuw!!!  
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 01:19 PM | Show all posts
weezerfan replied at 10-7-2019 01:14 PM
Nak lebih tepat mcm western style kot. Ikut suja lah. Bbnu skang kawen bagai nk rak.. Alih2 x sampai ...

Win sangat statement ko dekk...hacik sukaaa
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 01:20 PM | Show all posts
mesti yang cakap cam kistian tu level pprt

nak buat lawa lawa takde duit

pastu sibuk komen majlis orang
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.126024s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list