Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
11975
View
174
Reply

Dian, Bunian and Me

[Copy link]

Author: dewi       Show all posts   Read mode

Post time 8-7-2019 09:21 PM | Show all posts
wohoo welkam back kak dewi!
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2019 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Maaf tanya cemana anak acik pegi keje sebab  memang bunian dok ngekor dia?
Cemana dia habiskan degree dia dgn gangguan macam tu?

Dekat bekas tempat keje dulu, kalau indon2 ada berdamping boleh nampak kat cctv dia cakap sensorang. Saya da penat review cctv operator2 technician cakap sensorang ni.
Dian cenggitu ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-7-2019 01:25 AM | Show all posts
joy_ah replied at 8-7-2019 10:47 PM
Maaf tanya cemana anak acik pegi keje sebab  memang bunian dok ngekor dia?
Cemana dia habiskan degr ...

Bunian x kacau pun dian. Kawan je. But its not just bunian makhluk halus dlm dunia ni. Byk bende lain gak.

Most of the time dian buat x nampak je. Idak la dia bodoh nak ckp dgn makhluk halus maupun bunian depan org ramai. Kang org kata dia gila lak.
Which is why now we limit dian nya interaction dgn bunian.  Buat mcm x nampak x dgr je la. So bende2 lain x bother dian.

Bunian are still part of our life. Cuma they x la 24/7 bersama kami. Watching from a distance je. And kalau perlu br berinteraksi.

Not like kita ada perjanjian dgn bunian. They dtg n pergi ikut suka depa la. Mcm kawan2 mai ziarah kat umah like that.  

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-7-2019 01:31 AM | Show all posts
KIM.K replied at 9-7-2019 12:51 AM
Saya baca benang kaka kat CI. Saya pun diorg push2 supaya hijab terbuka
Iols kat MPS meluah perasaa ...

Akak x pernah buka benang kat CI. Kadang2 reply ada la.

For real akak x rasa bunian leh paksa manusia buat apa2 pun yg manusia x relakan. Well at least not the one that we kenal la.   

Nak accept as kawan dia ok. If lepas tu u ckp jgn dtg lagi they will go. Unless la ada prg amal cara salah seru n ikat bunian tu pd org .


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-7-2019 07:18 AM | Show all posts
Edited by dewi at 9-7-2019 07:31 AM
KIM.K replied at 9-7-2019 02:03 AM
Sori, maybe benang acap kat sinilah agaknya sis. Saya ada baca kat CI tu juga sebut one forumer. T ...

Entah..dian x pernah lak kena paksa tido or di bawa ke dunia sana secara paksa.

They are always mindfull. Depa tau kau dian gi sana walau sejam waktu sana its days here. Kalau pi pun sat2 je la. Seminit dua. Waktu tido yg biasa.
Tak pernah la.dipaksa tido.
Maybe its not bunian yg kacau awak tu. Napa dia nak awak gi kenduri lak?  Does not make sense depa nak paksa sapa2 pi kenduri depa. Dlm mimpi tu x dak ke tanya sapa dia napa bawak gi sana.  

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-7-2019 07:33 AM | Show all posts
hatohatomo replied at 8-7-2019 09:21 PM
wohoo welkam back kak dewi!

Tq  tq.lawa cat kat pic profile tu. I like. 😁
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2019 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 8-7-2019 02:19 PM
kalau tengok aura sista vokuru tu, mcm2 tanduk ada,  sampai ariel astro pun ada kt kepala dia. denga ...

Sentiasa,terhibur dgn komen cilipadi sedap ni....


Sis dewi...teruskan bercerita....
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2019 12:17 PM | Show all posts
velkam back Dewi. ingat dah tak mau singgah dah..
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2019 12:42 PM | Show all posts
i follow cerita k.dewi. seronok baca sumtime dpt ilmu baru
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-7-2019 12:44 PM | Show all posts
Edited by dewi at 9-7-2019 12:46 PM
KIM.K replied at 9-7-2019 12:29 PM
Iols baca kat sini ramai je mimpi macamtu. Cuma pegi dalam mimpi time is parallel, sana 5 minit, ...

not here now to debate or update abt acap. benang lama pun kena hijack dan org borak tanya pasal acap bukan akak yg mulakan cerita . bende dah lepas i see no reason to update. kalau ada berita pun we update waris dia je la . not here.

u say dlm mimpi tak sedar tak leh communicate. actually boleh je cuma kena ada strong will je la.
kalau tak masa sedar sebut je.. macam cakap dgn org biasa . cakap la jgn kacau awak lagi . jgn bawak awak lagi dlm mimpi.
kalau betul dia bunian dia akan pergi.

kalau dian pergi pun mmg dia kena tinggal kan body dia . jasad dia masih di sini . no body can go there dlm concious mind bawak jasad sekali.
jasad manusia tak leh survive kat sana.  so to us it seems like dia tido je .
but most of the time they the bunian yg dtg to our world to communicate. dian tak perlu ke sana not even in her dreams.

Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2019 01:13 PM | Show all posts
ok...iols baca je sekadar menambah pengetahuan mana yg tak tau

tapi kak dewi pun mohon berlapang dada jugalah dengar cerita org2 yg penah encounter dgn bunian ni, pengalaman orang tak sama.
sebab saya ada terbaca kak dewi macam pertikaikan pengalaman orang lain, as if apa yg dian lalui adalah yg sebetulnya.

ke sy yg salah interpret....apa2 pun teruskan bercerita, sekadar komen je ni

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-7-2019 01:44 PM | Show all posts
edoraixora replied at 9-7-2019 01:13 PM
ok...iols baca je sekadar menambah pengetahuan mana yg tak tau

tapi kak dewi pun mohon berlapang  ...

i tak pertikai kan pengalaman org tu. i am sure apa dia cerita tu apa yg dia alami betul2. no reason to think otherwise pun.  

i am just not sure betul ke tak yg dia jumpa tu bunian.. base on the story and experince yg akak lalui dgn dian.
kalau rasa itu mmg bunian than who am i to say its not. i am not the expert pun .

but i tell as it is apa yg i tau .
do your own conclusion la lepas tu kalau nak kepastian betul ke tak bunian ke tidak yg encounter tu .
kalau  nak soh i cakap yes its bunian but i am not sure  ,cause tak sama dgn apa yg i tau tak adil gak kan .

Yes dian tak pernah lagi jumpa bunian yg leh tlg basuh baju dia or paksa dia tido bawak gi dunia sana.
or jumpa keturunan bunian yg lahir kat dunia kita.

call it whatever you want .. its a mystery. tak de siantifik evidence atau fakta pun yg boleh di bentangkan untuk mengesahkan .
but we can use our comman sense and masing2 buat la kesimpulan sendiri.

Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2019 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam... tertunggu tunggu benang kak dewi. Suka sangat baca. Ya orang yg mcm dian mmg mcm magnet dengan makhluk halus.
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2019 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam... tertunggu tunggu benang kak dewi. Suka sangat baca. Ya orang yg mcm dian mmg mcm magnet dengan makhluk halus.
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2019 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Dok sembg2  dengan perawat, setiap org ada level dia sendiri. Ad yg boleh dengr je, ada yg boleh nampak jelas, ada yg boleh nampak tp shadow je dan mcm2 lagi lah. Semua dengan izinNya.

moga kita btambah kuat amalan. Syaitan sentiasa akan menyesatkan kita
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-7-2019 02:06 PM | Show all posts
irlene_hana replied at 9-7-2019 02:03 PM
Dok sembg2  dengan perawat, setiap org ada level dia sendiri. Ad yg boleh dengr je, ada yg boleh nam ...

betul sgt2 tapi setiap dr mereka ada kelebihan masing2.

macam perawat yg kami jumpa . anak murid tok guru tu. mmg dia nampak sekilas2 je. tapi dia nya pertahanan diri kuat .
bukan calang2 org juga di mata akak dia ni .. dah ubat org nak kena tahan serang balas kan.

dian mungkin leh nampak , cakap , sentuh dgr semua tapi defense dia fail.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-7-2019 02:08 PM | Show all posts
irlene_hana replied at 9-7-2019 02:01 PM
Salam... tertunggu tunggu benang kak dewi. Suka sangat baca. Ya orang yg mcm dian mmg mcm magnet den ...

kalau magnet kecik leh la tahan , ni magnet ala magneto .
pandang tegur sebut tgk pun tak leh.

ingat senang ke nak pretend tak nampak tak dgr apa2 ? lama2 mau jd hermit je la anak akak tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2019 02:17 PM | Show all posts
Hi Kak Dewi! welcome back!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-7-2019 03:35 PM | Show all posts
gummygummy replied at 9-7-2019 02:17 PM
Hi Kak Dewi! welcome back!

hi gummy nak sambung citer d tadi x sempat dik.
ader je halangan nya . taip dah tadi panjang sekali hilang. padan muka akak.

ni tgh tunggu techies override system .. kata dia sejam .. ok ada masa sikit sambil tunggu tu

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-7-2019 03:45 PM | Show all posts
sambungan ..

lepas dah nampak byk lagi tali2 sihir terikat bak benang kait tersimpul di seluruh badan akak ni dian depress sikit.  tiap kali tgk akak dia macam nak nangis je. dah la dia tu tak sihat lagi sepenuhnya dr serangan lepas balik dr gopeng tu .  akak malas nak tanya dian byk2 apa yg dia nampak sebab dia mmg sedih giler.

masuk bulan pose dian ceria sikit. maybe sebab dah mula sihat  dan setan jin tak bertuan dah tak de kan. tapi yg bertuan tu tetap gak ada. infact  akak rasa lagi gigih lak depa ni buat kerja menyakit kan diri akak ni .. agak nya sunyi kot tak de lawatan dr kawan2 setan jin nak membawang.  hehehe tu my own perasaan je ok .  but itu lah mmg bulan posa tu akak lemah sgt. larat la gi balik kerja je.  itu pun tiap malam dian urut kaki .

then one day masa balik dr gi sopping rasa nya hujan . dian cakap , ma puteri cakap baca fatihah dan surah an-nas.  pas tu niat / doa supaya sihir2 pd ma tu terhapus.  dr lrt tu berdoa jalan dlm hujan yg gemiris .  dekat je pun nak sampai rumah akak muntah.  muntah angin tapi dian cakap dia nampak macam ketul darah hitam . tapi tali2 sihir masih utuh . agaknya sebab hujan sikit ke apa tak tau la.  lembik gak la muntah2 tu sampai masuk umah still muntah2 angin tu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.098103s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list