Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12130
View
174
Reply

Dian, Bunian and Me

[Copy link]

Author: dewi       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-7-2019 12:53 PM | Show all posts |Read mode
Assalamualaikum semua..

Sepi dah board ni .. memula acik nak minta maaf pd semua sebab menyepikan diri buat sekian lama nya.
Atas sebab2 yg tak boleh nak di elak kan acik tak sambung dah la benang bunian yg lama tu.

Ni dah buka benang ni pun i still have to tapis byk perkara demi keselamatan dian.
sebelum acik mula nak minta kerja sama semua.

Dian tak leh nak tlg tgk pic sapa2 untuk tgk aura ke tgk ada gangguan ke . maaf sgt2 x leh nak tlg sbb tiap kali Dian tlg org even tgk pic je pun kemungkinan utk bende2 tu cari Dian dan serang dia is very high. Since Dian belum cukup ilmu lagi nak lawan semua tu . harap sapa yg perlu bantuan pi kat org yg lebih berilmu lah. Dian tak cukup kuat lagi nak bantu ramai2. takat tlg mama dia je la boleh.

Also, peringatan juga ye.. acik ni story kat sini bukan nak glemer, nak kongsi pengalaman je dgn kawan2 lain  mana tau leh kongsi tips petua, doa ect. I do not have to prove to anyone to any doubters ke hapa kat luar tu. Tak cayer jangan baca.

kalau bod panas acik mintak momod pagar kan. tapi buat masa ni tak pe la.. tak yah pagar .  Amacam ?  ok tak . Kalau semua ok  acik terus kan la kongsi pengalaman acik kat sini.  





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2019 01:03 PM | Show all posts
ok...teruskan x sabar nk baca ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-7-2019 01:29 PM | Show all posts
Sebenarnya pening gak nak mulakan balik bercerita ni.. lebih lama acik dan dian mendalami dan menyelami  dunia mistik misteri ni lebih byk kami tak tau .. i know what I mean.. u think u know byk bende dah but then ada je lagi bende baru yg we discover dan belajar..  luas betul ilmu Allah ni.  Terasa kerdil sgt diri ni.

So like acik pernah cerita dulu Dian leh nampak, boleh dengar, boleh rasa , boleh berbicara dgn alam ghaib.  itu yg kita tau dr dulu. tapi rupanya  mmg belum habis semua yg dian boleh nampak.  Masih ada lagi yg terlindung dr pandangan dia.  

Selepas kami berkawan dgn a few perawat2 pengamal perubatan islam. Kami byk belajar . kalau nak cerita panjang kisah nya.  Kadang2 kan bila org dok sangkal apa yg Dian leh nampak tu acik sendiri pun terpengaruh untuk sama2 question tau. betul ke tak anak aku ni ? sampai gitu sekali kan hebat nya hasutan org2 ni . tapi bila jumpa pengamal perubatan yg boleh nampak juga. I am convince mmg acik tak gila lagi la to believe anak sendiri.

Dgn mereka 2 ini la Dian belajar untuk kenal dan bezakan sapa leh buat kawan dan sapa lawan.  Suffice to say Bunian2 yg Dian kenal tu semua baik2 belaka .  Pandangan Dian yg dulu nya terbatas juga sudah lebih jelas sekarang. Bab self defense je Dian belum cukup kuat.

Tapi tak se sapa pun yg lebih terperanjat dr acik sendiri. Dulu acik pernah cerita acik kena buatan kan hampir seluruh aura acik hitam , pas tu Dian tlg pulih kan acik. itu yg Dian nampak dulu.  Salah sorang pengamal perubatan yg kami kenal point out , dian tak nampak semua. masih ada byk sihir2 yg melekat di badan acik .  Selama ni acik dok ingat ada sisa2 je la sbb tu still sakit2 lagi.

Deng .. gitu kan.. berbulan juga kami ambil masa nak buang  even now ada lagi ni , tak leh nak buang semua sekali.. bak kata ustad kalau mak awak tu tua dah mmg dia saran tak yah buang sebab tiap kali buang bende tu melawan  acik akan sakit lebih teruk lagi.  jap lagi aik sambung with details .. nak pi tapau nasik jap










Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2019 01:38 PM | Show all posts
wah teruskan becerita kak dewi.lama da tunggu kemunculan kak dewi. sejak kes pencarian acap sblm ni, kak dewi da menghilang..  welcome back
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2019 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok kak dewi datang balik..teruskan bercerita ye kak dewi.suka cerita kak dewi.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-7-2019 01:46 PM | Show all posts
Norneng replied at 8-7-2019 01:38 PM
wah teruskan becerita kak dewi.lama da tunggu kemunculan kak dewi. sejak kes pencarian acap sblm ni, ...

thank you.. nak sambung balik tapi tak nak sentuh pasal acap..

walau bagaimana pun nak cakap gak  la sikit, walau kami tak berjaya tlg cari acap. Ada hikmah juga di sebalik semuanya.
kalau tak kerana kes tu kami tak jumpa manusia2 hebat pengamal perubatan semua tu . Perancangan Allah tu hebat kan .
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2019 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Kita tak nmpak bkn bermakna benda tu karut.....

Tu jawaban utk org yg pertikaikan kebolehan org lain.....eg: Dian
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2019 02:19 PM | Show all posts
kalau tengok aura sista vokuru tu, mcm2 tanduk ada,  sampai ariel astro pun ada kt kepala dia. dengar cerita nama mahluk tu saka astro
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-7-2019 02:22 PM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 8-7-2019 02:19 PM
kalau tengok aura sista vokuru tu, mcm2 tanduk ada,  sampai ariel astro pun ada kt kepala dia. denga ...

i have no idea bahasa apa ko guna ni..

acik ni otai dik.. mana paham bahasa org mude2
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2019 02:23 PM | Show all posts
dewi replied at 8-7-2019 02:22 PM
i have no idea bahasa apa ko guna ni..

acik ni otai dik.. mana paham bahasa org mude2:lol ...

bahasa bunian perkampungan vokuru
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2019 03:00 PM | Show all posts
Oooo ni yg dulu sembang Dian leh tlg, galak bercerita kak Dewi ni.

Dont have to prove konon. Mmg xde benda nak dibuktikan pon. Pas kes Acap senyap, takde benda nak spin, buat thread baru. Apa ada hal.

Ni sejenis sedap bercerita, bila org respon lagi galak dia bercerita. Kalo korg betul2 ade akal, ko leh tgk cmne dia spin cerita dia ngan anak dia Dian, segala puteri panglima sume tu.

Alam ghaib wujud, tapi org cam akak ni buat org meluat dgn alam ghaib sbb cite nonsense dia tu!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-7-2019 03:05 PM | Show all posts
Edited by dewi at 8-7-2019 03:08 PM
Au3 replied at 8-7-2019 03:00 PM
Oooo ni yg dulu sembang Dian leh tlg, galak bercerita kak Dewi ni.

Dont have to prove konon. Mmg ...

dah cakap kan tak nak cayer tak yah masuk bod misteri alam ghaib ..
ada soh ke ko cayer. acik ada dpt duit ke kalau i spin?

you think i have time untuk sakit kepala spin semua tu?  hang pi kat CI sana tu kalau nak cerita spin ,wayang semua tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-7-2019 03:18 PM | Show all posts
pesanan penaja jap..

abut acap.. perlu di ingat kan acik dan dian pergi tlg cari acap pun sebab org mintak tlg. we never claim kitorang ni hebat sampai leh gerenti leh jumpa acap and bawak balik acap (dead or alive)   

punya la ramai lagi perawat, ustad segala bomoh pi sana . kami ni kerdil la sgt  nak di bandingkan dgn mereka.  whatever happen there yg i cannot tell in this forum. thats between us and keluarga acap.  tak payah la nak over sgt macam awak tu waris acap lak.   lebih sudu dr kuah lak.  

Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2019 03:26 PM | Show all posts
kak dewi, dlm thread ni saya lagi prefer kak dewi kongsi pengalaman apa yg kak dewi alami bersama dian tentang alam ghaib. samada percaya atau tidak, itu terpulang pd diri masing2..kita tak payah sentuh mgenai pencarian acap.. rasanya itu lebih baik. sedang menanti perkongsian kak dewi   
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-7-2019 03:37 PM | Show all posts
Norneng replied at 8-7-2019 03:26 PM
kak dewi, dlm thread ni saya lagi prefer kak dewi kongsi pengalaman apa yg kak dewi alami bersama di ...

akak mmg tak nak sentuh pasal acap pun sebab itu itu perjanjian kami dgn waris nya.
kindda confidential kan . tapi biasa la tu mmg ada yg dr dulu tak puas hati. as if la life org lain tu hak depa.




Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2019 05:02 PM | Show all posts
hi kak dewi,

saya silent reader je dari dulu. tapi nk say hi juga hari ni...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-7-2019 05:14 PM | Show all posts
niejot replied at 8-7-2019 05:02 PM
hi kak dewi,

saya silent reader je dari dulu. tapi nk say hi juga hari ni...

hi niejot
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2019 05:30 PM | Show all posts
tak rugi juga baca pengalaman

percaya atau tidak hak masing2

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-7-2019 05:48 PM | Show all posts
sebelum akak sambung pasal my journey berubat ni , nak update balik pasal how Dian see tanda2 org kena sihir atau gangguan

1) kalau ada tompok2 hitam pada aura org tu. sometimes dlm kes2 yg teruk bukan tompok hitam lagi dah. seluruh badah separuh badan aura berganti jadi hitam.

2) ada tali2 sihir yg mana terikat pd mangsa  dan di hujung tali tu ada la setan jin yg terikat . kalau ada tali tapi jin setan tak de hujung tu tak semestinya tak de dah. tu mungkin setan jin tu lari jap .. selagi ada tali tu dia leh dtg balik. simbolik la tali tu macam ikatan dia dgn mangsa.

3) ada jin setan ikut tapi tak de tali  . ni most likely setan jin tu yg merayau2 mangsa tu tak sengaja terkacau ker so dia marah dia ikut la  n ganggu.  

kadang ada gak masanya dian tak nampak ye.. almaklum juga jin setan penuh dgn tipu daya.  
As was the case dgn akak  ni .. rupanya ada sekor tu  dia mmg tugas dia tutup pandangan Dian .
Lepas Dian jumpa ustad (tok guru pd perawat yg kai kenal) tok guru tu tlg buang  yg mana Dian tak nampak dan juga yg ganggu pandangan dian. tok guru juga ajar dian cara2 nak self defense ect.
but as tok guru cakap the best self defense for dian now is elak dr berinteraksi dgn bende2 ni semua.  dia macam viral tau .. sekor tau dian leh nampak , dia kasi tau kawan dia .. and so on gitu. pas tu lama2 byk yg tau n dtg kacau dian.  sekor dia larat la nak lawan.  kalau hari2 leh pengsan  even dgn bantuan puteri dan panglima sekali pun.

so this is the main reason why dian kena limitkan interaction dgn dunia lagi satu tu. even dgn bunian2 pun we limit kan . kalau sure tpt tak de mahkluk lain dtg intai  mcm kat dm umah yg dah berpagar baru lah dian bebas berinteraksi.  kalau kat luar dian akan buat macam tak nampak je la .  
frankly as a mother akak pun kesian bila dian sakit atau penat sgt bila dia terpaksa hadap bende2 macam ni ganggu dia atau akak.  dgn puteri dan panglima pun they paham n jaga dr jauh .. so bende2 halus lain nampak dian macam normal je la  macam org lain gitu tak de istimewa nya.

balik dr jumpa tok guru tu la dian nangis bila tgk akak. dian cakap mama.. maaf la kakak tak nampak dulu tapi mmg byk lagi ma. dulu  mmg ada dian nampak tapi dia nampak 5 tali je.
tapi lepas dah buka pandangan yg tertutup tu .. dian cakap tali nya tak terkira. berangkai2 berselirat tak leh nak kira pun .  tok guru cakap bawak ma jumpa dia . tapi tok guru cakap payah tu mama nak gi , pasti byk halangan . pasti ada je yg halang ma dr gi jumpa tok guru.  

akak sendiri belum pasti macam ne nya jin2 ni leh invisible kan diri ke atau tutup pandangan semua termasuk dian dan puteri dan bunian2 lain.  but yeah it happen.  dah tak larat nak rationalise pun how it was done.  yg akak tau syukur alhamdullah , tok guru nampak.  
padan la badan still sakit walau nampak macam dah tak de gangguan dah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-7-2019 05:56 PM | Show all posts
Paiya replied at 8-7-2019 05:30 PM
tak rugi juga baca pengalaman

percaya atau tidak hak masing2

right..

tak paksa pun org cayer.. but then again if i did spin n tipu , i must be one hell of a spinner story telller with unlimited imaginationt to come out with such story kan .. .  kalah j k rowling gitu


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.107021s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list