Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
1496
View
44
Reply

Macam mana nak pujuk anak..

[Copy link]

Author: Pisces1983    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 8-7-2019 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Pisces1983 replied at 8-7-2019 02:13 PM
Acik..dia tak selesa kat sana bukan sbb berjauhan dgn saya..tapi saya rasa layanan dari belah sana ...

Awak kena rajin sembang2 dgn anak2. Nanti dorang akan luahkan kenapa tak suka apa semua tu. And tugas kita buang prasangka anak2 terhadap kuarge satu lagi. Tak kisah la mcmana layanan dorang, didik anak utk tidak bersikap mcmtu
Terangkan kat anak kemungkinan2 org dewasa ni mcmni mcmtu begitu begin, jadi kakak dgn adik jangan ikut sikap mcmtu. Elok ke tak perangai gitu.
Semoga anak2 awak membesar penuh dengan perasaan kasih dan belas.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-7-2019 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 8-7-2019 01:25 PM
ok faham..
yg kakak ok sbb ada geng..sepupu..
tuk boy tu maybe sbb sana takde geng yg ngam kot.. ...

Kat rumah PIL tu mmg ada adik ipar yg dah kawin dok rumah PIL..anak2 dia la yg kawan dgn anak2 saya n dia ada sepupu lelaki sebaya dia..dulu2 ada pak sedara 2 orang dok umah tu jugak..saya rasa sbb kurang layanan..

Tapi tula..saya baru perasan..skrg ni anak saya bagi mcm2 alasan taknak balik ke sana..

Takpela..kalau dia taknak..saya takkan paksa..mcm nasihat forumer lain..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-7-2019 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Pisces1983 at 8-7-2019 02:38 PM
Acikgomen replied at 8-7-2019 02:19 PM
Awak kena rajin sembang2 dgn anak2. Nanti dorang akan luahkan kenapa tak suka apa semua tu. And tu ...


Ya..saya dah cuba ckp dgn dia..saya bagitau kat sana pun atuk n nenek dia..kena jumpa..pastu ada sepupu kat rumah atuk sana..

Tapi tula acik..mcm dah tak jalan pujukan saya..skrg ni mcm2 alasan dia bagi..
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2019 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Pisces1983 replied at 8-7-2019 02:35 PM
Ya..saya dah cuba ckp dgn dia..saya bagitau kat sana pun atuk n nenek dia..kena jumpa..pastu ada ...

Jadikan sembang tu perkara rutin. Bukan setakat nak pujuk, setakat ada issue baru nak sembang, memang la tak jalan.
Anak2 zaman skang ni kena jadi kawan. Kena share minat, share cerita, kawan dgn mak BFF dorang. Buat aktiviti yg dorang akan enjoy
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-7-2019 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 8-7-2019 04:25 PM
Jadikan sembang tu perkara rutin. Bukan setakat nak pujuk, setakat ada issue baru nak sembang, mem ...


Saya dengan anak2 memang biasa bersembang..masa anak2 saya byk dgn saya..tambah kalu dengan boboi ni..lagi la..dalam hati ada taman..hehe..kalu bangun pagi dia nak peluk2 dulu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.064186s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list