Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8894
View
226
Reply

isteri jumpa lelaki lain tanpa pengetahuan suami

[Copy link]

Author: copy_paste       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 8-7-2019 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Beribear replied at 8-7-2019 04:29 PM
TT saya ni belum ler kawin lg. Tp elok la tt nasihat dan sama2 la buat solat taubat mlm2. Semoga hub ...

mmg aku syg sgt kat bini aku sbb tu aku maafkan dia... aku nak betulkan balik dia walau apa dia dah buat.
pada mata aku mmg cantik bini aku,tp xtahu la kalau mata org lain, sbb tu aku syg sgt dan bg peluang, selagi dia menyayangi dan mencintai aku akan tegur dan perbetul segala kesilapan dia.
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2019 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy seorang perempuan n isteri. Pendapat sy baik berpisah. Perempuan yg baik takkan berperangai sebegini. Ini perangai perempuan yg tiada maruah. Tidak bermoral.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-7-2019 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
lostfaith replied at 8-7-2019 05:37 PM
Sy seorang perempuan n isteri. Pendapat sy baik berpisah. Perempuan yg baik takkan berperangai sebeg ...

kalau sy bagi peluang ada apa2 kesan buruk utk jangka masa panjang dan pendek?
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2019 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Ceraikan saja sebab tidak menjaga maruah suami dan juga maruah diri sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2019 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
pada aku la kan, boleh bg peluang skali lg.. anggap dia ter'off-track'.. tp kasi basuh cukup2 la dan peranan ko mungkin kena lebih kuat nnt supaya dia tak tersasar lg..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-7-2019 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
hanibee replied at 8-7-2019 08:21 PM
pada aku la kan, boleh bg peluang skali lg.. anggap dia ter'off-track'.. tp kasi basuh cukup2 la dan ...

masih diberi peluang utk dia tebus kesilapan,
terpksa la dia relakan apa yg aku nak
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2019 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
copy_paste replied at 8-7-2019 10:30 AM
wife aku kerja,dengan kawan2 lelaki tempat kerja x pernah buat hal biasa2 je.
cuma aku semak duk  ...

Kalau ko tak selesa..elok la bincang ngan isteri ko pasal ni..bagitau je yang ko tak selesa n minta adik ipar tu cari bilik sewa lain..

Aku dulu pun penah ada isu camni..baru kawin, suami bagitau adik lelaki dia nak duduk sekali ngan kitorang..aku terus terang je ckp..abg keje syif, kalu orang datang tangkap kitorang, abg nak percaya sape? Kalau adik pompuan takpe nak dok sekali..senyap terus dia..

Kena bertegas sikit bab ni..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2019 09:07 PM From the mobile phone | Show all posts
copy_paste replied at 8-7-2019 06:18 PM
kalau sy bagi peluang ada apa2 kesan buruk utk jangka masa panjang dan pendek?

Chuols akan idup dl keadaan tak tenteram. Dlm keadaan curiga. Dlm keadaan berjaga2. Mungkin lah.sbb mmg smpai bila2 akan teringat.atau esok bini chuols pegi memane je chuols tertanya2 betol ke dia pergi sane pergi situ. Trust tu dah tkde. Nti akan selalu rasa nk check hp dia. Lm2 bini chuols pong boleh rengsa wlpon dia tau dia slh tp tetap diungkit knp xboleh nk pcayekn i lg kn i dh mtkmf dh jnji nk brubah pastu dia plk mrh n buat kita plk yg bersalah. Gitu kot meols rasa.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-7-2019 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Beautifulliar. replied at 8-7-2019 09:07 PM
Chuols akan idup dl keadaan tak tenteram. Dlm keadaan curiga. Dlm keadaan berjaga2. Mungkin lah.sb ...

owh kalau mcm tu dia kena la terima kalau aku ada sifat2 curiga, dia kena la pandai dptkan blk kepercayaan aku.
tp aku x curiga malah dia yg curiga pula kat aku.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-7-2019 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
NamaKuMawar replied at 8-7-2019 08:58 PM
Kalau ko tak selesa..elok la bincang ngan isteri ko pasal ni..bagitau je yang ko tak selesa n mint ...

mmg dah bgtau x selesa, dia pun sama x selesa jugak, tp dia anak sulong mmg jd tempat tumpuan adik2 dia y baru nak up
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2019 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
copy_paste replied at 8-7-2019 09:24 PM
mmg dah bgtau x selesa, dia pun sama x selesa jugak, tp dia anak sulong mmg jd tempat tumpuan adik ...

Aduhh..susah jugak tu..

Aku pun anak sulung jugak..tapi mcm family aku..adik beradik aku ramai perempuan..dari zaman kami bujang lagi..mak pak aku dah pesan..hangpa nanti dah kawin..adik pompuan jgn tumpang dok umah kakak..nak dok sehari dua takpa..

Ada jugak sorang adik aku (no. 4) dok ngan adik kedua..tu pun sebab suami dia jarang ada rumah..keje offshore..opis kat KL..rumah adik aku no. 2 tu kat pahang..suami dia kalu balik pun weekend..tu pun kalu balik la..
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2019 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
copy_paste replied at 8-7-2019 09:22 PM
owh kalau mcm tu dia kena la terima kalau aku ada sifat2 curiga, dia kena la pandai dptkan blk kep ...

Trust bila dh dkhianati mmg kita akn ambik msa back to normal utk lupakn. Tak ksah laki or pmpuan.Tp depends on individual jugok lah sbb kita ni nama je manusia tp emosi kita lain2.

Ada org bleh hdap n sbar ada org ambik msa btahun utk lupakn prsn sedih bila dh dikhianati tu.Bnda ni bleh pngaruh emosi kita semua n timbulkn mslh lain plk nti. Klo kt sini chuols yakin chuols bleh blapang dada trima n maafkn bini chuols n lupakn hat dh lpas tu, hrp2 bini chuols jga la maruah lps ni.

Lgpn dia ibu kpd zuriat chuols, jd tunjukkn la cntoh yg baik sbb ank2 tgh mbesar.Klo idup dlm umahtgga yg xde spark nti sedih la jgk. Nk bgurau pn jadi lain nti sbb dh malu kantoi.Maaf tu cuba dibibir, tp dihati dijiwa kite tetap akan teringat.

Meols doakn smoga dpermudah sgala utk chuols lgpn tkde org kawen nk cerai, jd sblum pisang buah dua kali,bhati2 la.and klo tbalik dia curiga kt chuols,satu je sbb dia dh buat mencurang so sbb tu dia terpikir kot laki buat sama. Org ni klo dia xbuat, dia xkn ada rasa gitu kt org lain. Sbb dia buat bnda tu, maka dia tpikir eh kot2 laki aku ni buat benda sama mcm aku buat. Kn xbest idup xde rasa pcaya kt pasangan gitu
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2019 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Tegur isteri. Jangan dibiarkan. Kena halang. Tapi kalau dia curang jugak, then itu pilihan dia. Tapi sebolehnya tegur dulu. Mesti bertegas. Duduk heart to heart, tanya dia kenapa nak layan lelaki lain sedangkan dah ada suami. Bagitau dia hukum hakam. Lagi senang bawak pegi pejabat agama, minta kaunseling
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-7-2019 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
NamaKuMawar replied at 8-7-2019 09:32 PM
Aduhh..susah jugak tu..

Aku pun anak sulung jugak..tapi mcm family aku..adik beradik aku ramai  ...

Suami selalu xde ok la,ni aku hari2 ada mmg semak,
Jenis keluarga xde privacy,budaya sampai bwk ke rumah kakak diorg,
Kadang tido bersepah rumah aku dah mcm rumah org bujang.
Aku ni kadang mcm dah xde hati nak blk rumah cuma fikir anak2 je perlukan aku.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-7-2019 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Beautifulliar. replied at 8-7-2019 09:49 PM
Trust bila dh dkhianati mmg kita akn ambik msa back to normal utk lupakn. Tak ksah laki or pmpuan. ...

Aku ni dah tahap antara amik kisah dan x kisah,
Kalau xnk aku lepaskan,kalau nak aku go on je,
Aku tgh serabut dengan rumah tangga cacamerba ni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-7-2019 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Knowlee replied at 8-7-2019 09:53 PM
Tegur isteri. Jangan dibiarkan. Kena halang. Tapi kalau dia curang jugak, then itu pilihan dia. Tapi ...

Kalau bab tegur bab agama tu dia lagi tahu agama dari aku .
Aku cuma mengingatkan dia je apa hukumnya.
Nak tegur2 pun payah bini aku ni.
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2019 01:52 AM From the mobile phone | Show all posts
copy_paste replied at 8-7-2019 10:27 PM
Suami selalu xde ok la,ni aku hari2 ada mmg semak,
Jenis keluarga xde privacy,budaya sampai bwk k ...

Jangan la macam tu, dah la korang masih di fasa recovery. Lepas apa yg dah jadi. Bincang elok2 dgn wife minta adik dia duduk asing. Korang deserve ruang privasi korang sendiri. Dah la nak memulihkan keadaan lagi. Btw, aku rasa ko dah dapat jawapan pada soalan ko kan, dan ko dah decide pun utk bagi peluang. Lagi ko baca komen kat sini lagi serabut pula ko nanti. Apapun org boleh ckp apa saja, diri ko, family ko dan kebahagiaan ko, ko sendiri yg cipta
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-7-2019 06:23 AM From the mobile phone | Show all posts
jd kebanyakan pendapat sini  berpisah jalan terbaik..
aku xnk pisah sbb aku masih syg lg bini aku,
lgpun aku dapati x sampai ke katil lagi,


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-7-2019 07:10 AM | Show all posts
doubleA replied at 9-7-2019 01:52 AM
Jangan la macam tu, dah la korang masih di fasa recovery. Lepas apa yg dah jadi. Bincang elok2 dgn ...

da bincang nak hantar blk kg tp mak dia yg xnk adik dia duk kg,
mmg ada bilik bujang tapi dia mcm lebih suka berulang je,jenis x reti berdikari.
aku ni hari2 mooddy je,
bila situasi mcm ni aku mula rasa malas ambik kisah pasal dengn siapa bini aku nak kawan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-7-2019 07:21 AM | Show all posts
zulka replied at 8-7-2019 10:04 AM
kalau mcmtu punya conversion dlm chat, memang gatal sungguh bini TT ni...pujuk sikit je confirm bleh ...

mmg cara chat mcm tu nampak mudah dipjuk ke?
rasa2 kalau diorg masih chat lagi ade kemungkinan utk lebih jauh?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.088857s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list