Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
2521
View
54
Reply

Suamiku yg skema..Dan aku yg keliru

[Copy link]

Author: orkid_lestari       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 10-7-2019 05:18 PM | Show all posts
shahirakay replied at 10-7-2019 01:18 PM
Cepat merajuk tu kan you buang kejap. Nak membudayakan benda ni ambil masa and kena konsisten. Ken ...

i lupa nak mention..i tak penah tengok hb i jeles kt tau...huhu..mungkin dia tau i ni jenis setia dan bukan jenis kaki melayan. Sbb tu kot dia tak jeles sgt.

bab melawa ni. i dah tahap intafamous dah cuma tak famous je..hihi gurau je. i memang suka melawa pun. dari zaman anak dara lg. dan hb i pun suka i melawa. dia akan tegur kalau dressup i tak kena dgn taste dia.

itu lah utk memerubah dia mungkin i kena kental kan diri. kena tahan merajuk. tapi i hati i ni mcm tisu. baca komik sedih pun i boleh nangis tau.
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
orkid_lestari replied at 10-7-2019 05:09 PM
u boleh ajar i ke mcm mana nak test hb i tu..selain nak merajuk2 ni.
sbb i memng la selalu meraju ...

tt..kisah my ex sama ngn hubby u.my ex tang anak..kerja umah..apa sahaja..i suruh..mmg tip top. cuma kurg kasih syg. takper..bak kata org lain..syukurlah..as long dia suami yg bertanggungjwb..
i setuju ngn forumer sorg tu..suami tu baik sebenarnya hanya jlnkan tanggungjwb je. kalau dia tul syg kita..dia akan manjakan kita..mcm kita sygkan ank kita kan. kita belai ank kita. gitu lah..

finally kami pisah..sbb syg dia pd org lain. ada lah kisah tu..

tp sampai skrg..alhamdulillah..dia ayah yg sgt baik.malah kalau i ada prob, dia akan tlg i walaupon i maki dia..i sgt ssh nak maafkan dia. dia ckp, selagi i tak kawin lg..dia akan bertanggungjwb pd i. i jd janda yg aman2 je..

i tak kata..suami u tak syg u. tapi u kena cari effort tuk tarik perhatian dia..

i doakan yg baik tuk u.ada jalannya nanti.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
orkid_lestari replied at 10-7-2019 05:18 PM
i lupa nak mention..i tak penah tengok hb i jeles kt tau...huhu..mungkin dia tau i ni jenis setia  ...

ye..ex i pon camtu. dia langsung tak jeles kat i. dia ckp..i nk kuar..nak buat apa..buat lah. tak perlu mintak izin dia. as long makan pkai anak siap.
dia pon tak kisah i pergi mana. cuma ada skali je dia kisah. dia ckp..dia kena tau sbb nnti org tanye i bini kat mana, dia tau lah apa nk jwb. hahahaha..rupanya dia tak kisah pon keselamatan i..sedih pulak fikir.

i pon..tak gemuk. bersiap juga orgnya. tp tulah dia. soal hati ni ssh nak ckp..

fikir baik2 je. u usaha..dia mesti akan berubah.
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 12:12 PM | Show all posts
i xde pengalaman bab2 kawin ni sbb i xkawin lagi...tp maybe u blh try cara kakak i ajar kat kwn die...kwn die ni bermasalah dgn husband die...kakak i suggestkn kwn die tulis surat kt husband die curahkn semua ape yg die tak puas hati & ape yg die nk dr husband dia..

alhamdulillah menjadi kwn die ucap trima kasih kat kakak i

try lh maybe membantu
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
mawar_mustika replied at 11-7-2019 12:12 PM
i xde pengalaman bab2 kawin ni sbb i xkawin lagi...tp maybe u blh try cara kakak i ajar kat kwn die. ...

i agak setuju dengan cara ni. i selalu buat tapi thru whatsapp. panjang lebar i taip lepas tu dia blue tick je. taaapiii jangan kecik hati sebab dia take note benda tu. cuma dia tak tau nak react macam mana tapi percaya lah akan ada sedikit action dan perubahan nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 02:15 PM | Show all posts
shahirakay replied at 11-7-2019 01:54 PM
i agak setuju dengan cara ni. i selalu buat tapi thru whatsapp. panjang lebar i taip lepas tu dia  ...

kwn kakak i tu pjj dgn husband dia...anak plak ramai duk dgn isteri..tp i xtaulh ape masalah die..cume yg i tau wife die masukkn surat tu dlm bag husband die ms husband die nk blk ke tmpt kerja die...ble husband die jmp je surat tu dh bc luahan hati wife die time tu jugak die blk ke kg jmp wife die...i xtau ape masalah cume kakak i crita husband die mntk maaf sbb xpaham ape yg isteri die nk...kadang2 ape yg kita rs kita xdpt ckpkn...kakak i ckp komunikasi tu penting dlm rmh tangga

Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 02:26 PM | Show all posts
orkid_lestari replied at 9-7-2019 01:04 PM
Harap2 takde lah sampai nak melayan laki lain. Semoga i terus di kuatkan iman..

Persoalan nya a ...

tak berubah dah la tu....ex i dulu mcm tu sejenis cold. langsung x tunjuk affections, so bila kantoi dia menggatal dgn org lain or dok ketagih tgk porn i sungguh la terluka rasa mcm dia nk kawin dgn aku semata2 dh ada bini je ke apa. my current husband sejenis terlebih romantik la pulak, sokmo nk peluk cium manjang sampai naik rimas...tp best la sebab baru kita terasa betul2 disayangi, dalam hati rasa full saja. tu apa i rasa lah, previous marriage rasa empty
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 04:27 PM | Show all posts
ramai yg cadangkan uji dia,,,
tp jgnla sampai melampau nak uji takut nt trus dpt talak.
cemburu tandanya syg,tapi cemburu buta tu lain lah..
yg penting kena tahu adakah dia ambil peduli ko kuar kemana,dengan siapa,buat apa.

sbb lelaki x semua sama,ada yg boleh manja2 ada yg serius je,
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Hai tt.. sy x kawen lagi.. tp nak menyebok bagi pendapat.. kalau baik bole ambil.. kalau x bole abaikan.. ahahha ni yg selalu mcm current bf bgtau.. sbb sy kuat merajuk dan manja.. tp dia jenis clueless x faham perempuan sgt.. dia bgtau.. apa2 yg x puas hati.. kena cakap, kena bgtau dia.. sbb dia xleh baca hati dn fikir saya.. xleh tau apa yg sy nak.. dn sbb dia clueless sgt, kalau sy majok pun buat penat ja sbb dia xkan sedar dan xkan faham.. ahhahaha jadi, apa2 yg sy x puas hati sy akan bgtau dia dn dia akan take action.. apa yg sy x puas hati dan apa yg saya nak dia buat sy akan bgtau panjang lebar.. sbb bila pendam2 sendiri pun x juga jgk, sbb dia xkan faham.. so, sebaiknya tt bgtau secara terus terang.. takkan nak memendam perasaan sampai akhir hayat kan? . Semoga hubungan tt dimudahkan
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2019 02:17 PM | Show all posts
Edited by aunty_onion at 7-8-2019 02:20 PM

apa cerita TT now?
senyap jaa

i doa yang baik2 untuk your marriage.

but i have to agree dengan one of the forumer, seems like he's not that into you. maybe ada la sayang sikit tapi u know, kawen sekadar tangkap muat cos he just wants to settle down.  
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2019 03:18 PM | Show all posts
camne dapat 2 org anak?
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2019 03:21 PM | Show all posts
yuki812 replied at 10-7-2019 06:14 PM
tt..kisah my ex sama ngn hubby u.my ex tang anak..kerja umah..apa sahaja..i suruh..mmg tip top. cu ...

soo x-asben u dulu jenis tak kisah apsal u sebab sebenarnya kasih sayang dia apda org lain?
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2019 03:25 PM | Show all posts
anish911 replied at 11-7-2019 05:52 PM
Hai tt.. sy x kawen lagi.. tp nak menyebok bagi pendapat.. kalau baik bole ambil.. kalau x bole abai ...

kalau setahun 2.. ok la jugak x paham.. ni dah 10 tahun kot,,,,

mungkin hati dah kematu
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 12:38 PM | Show all posts
suami saya pun pemalu tapi tak adalah dalam bilik nak peluk pun tak bagi .. Tapi memang ada orang sejenis macam tu, yang tak romantik, macam ada kes kawan saya ni . Husband dia nak kata pemalu tak,tapi cara layanan dia dekat isteri macam kawn-kawan je tapi dari sudut hati dia sangat mencintai isteri dia cukup time dia bawa pergi holiday . Dalam waktu holiday tu pun dia tak romantik janji bawa berjalan sudah cukup katanya haha .. tapi memang pelik la lelaki macam ni. Susah nak faham
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Dik.
Orang lelaki bila dah kawin, ada yg terjemahkan kasih sayang dia dengan bekerja kuat bawa valik duit utk anak isteri.
Kalau makan pakai tempat tinggal dia cukupkan bukankah itu suatu pernyataan kasih sayang?
Dia rasa secured,  dah memang u wife dia.tak lari mana dah..
Tolong la jgn dengar nasihat yg kata ur husband tak syg u...
Dah 10 tahun patut dah kenal hati budi masing2..

Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 06:16 PM | Show all posts
mungkin TT  boleh tgk link utube pesona d'zahra mengenali pasangan by ustaz al amin untuk rujukan

https://youtu.be/YGiEdi30YV8

n byk lg tajuk pesona d'zahra ni yg kita boleh rujuk sbg panduan n boleh juga jd motivate untuk kita..n boleh bg link ni pd husband TT. supaya dia pun dpt ilmu tu...

sy nak kongsi pengalaman sy, ermm..nanti jatuh mcm buka aib suami pula..tp itulah yg sy buat cr ilmu n slh satu cara utk motivate diri sendiri...

mcm2 ada...cara timbulkan sifat prihatin n mcm2 le...

all d best in ur wedding ye..tp jgn berputus asa..hati manusia Allah yg pegang, so doakan suami TT lembut hati dgn TT untuk layan TT dgn lbh kasih sayang...






Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.075035s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list