Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2605
View
54
Reply

Suamiku yg skema..Dan aku yg keliru

[Copy link]

Author: orkid_lestari       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 5-7-2019 05:11 PM | Show all posts
supermum replied at 5-7-2019 04:06 PM
Cuba pergi therapy. Mana tau laki u ada mild autism ke. Kalau begini, boleh klasifikasikan takde naf ...

Nak ajak hb gi terapi oh tidak...mcm payah benar sangat tu kot. Sx life i ok cuma tak enjoy sgt. Macam u ckp takde belaian jiwa gitu.

I rasa hb i tu ego+malu kot.Entah lah. Sebenarnya masa i mula2 kenal dia dulu pun mcm ni. Tapi dulu ok sikit la mungkin time nak mengayat i kan. tpi sekarang ni nan hado.

Ok nk story sblum i kawen dgn dia. kitorg couple lama juga sblum kawen. tpi pjj. dan dalam byk2 bf i dulu (amboi mcm byk pulak bf i). Hb i lain dari yg lain. Hb i susah tau nak puji i. Klau bf lain tu siang malam dok puji. Jemu pun ade juga rasa mcm tak ikhlas pun ade. Sbb tu i pilih hb(tbukan sbb ni samata-mata) sbb dia unik sangat mahal pujian dia pada i. Skrg ni padam muka i la kan....
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2019 05:24 PM | Show all posts
ayuct replied at 5-7-2019 10:15 AM
Jangan risau, bukan semua lelaki yang suka romantik2 ni.  Suami saya pun sama.  Saya dah kahwin hamp ...

ya btul cik kak..
kdg bila gajah tak lalu dpn kita..
semut yg lintas pun jd masalah besar dh..

ni perumpamaan..yg fhm tu fhm la
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2019 10:07 PM | Show all posts
Edited by tiramisuu at 5-7-2019 10:13 PM

Maybe love language suami lain

Ada 5 love languages -words of affirmation, gifts, acts of service, quality time, and physical touch. Cuba ko buat search google,test untuk tau love language ko dgn suami. Aku assume ko pnya highest love languages daripada penceritaan ko adalah words of affirmation dan physical touch. Maybe suami ko pnya adalah acts of service contohnya dia tunjuk love by helping house cores contoh la

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-7-2019 12:47 PM | Show all posts
tiramisuu replied at 5-7-2019 10:07 PM
Maybe love language suami lain

Ada 5 love languages -words of affirmation, gifts, acts of service ...

i dah try buat quiz macam yg sist suruh tu...betul lah..jawapan yg i dpt physical touch..tpi i rasa both ..words of affirmation dan physical touch

yg ni ape yg i rasa love languages hb i lah



-words of affirmation >> no
-gifts >> time birthday sajo, tpi tahun ni dia tak bagi pun. i pun segan nak mintak
-acts of service >> bila diminta saja dia akan buat..
-quality time >> ade je ngn i tpi byk abis kt hp/game and tv je
-physical touch >> no

Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2019 02:38 PM | Show all posts
kasihan kat u...sesetengah lelaki ada yg kayu...tidak paham naluri seseorang wanita yg lemah lembut, berjiwa seperti kanak-kanak...

laki u ni masih perlu mendalami jiwa seorang wanita dan isteri...amat rugi sekiranya seorang suami tidak meromantiskan kehidupan berumahtangga...

i can feel your pain in love, but i can never be the one who denies it...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2019 03:16 PM | Show all posts
drpd apa u kata, as a guy, apa i boleh cakap ialah, he's just not really into you, drpd masa kapel pon he's just OK with you.

does he care? maybe...a little. why did he select you? Because you are complacent and easy.

try jual mahal, see his reaction, kalau reaksi dia negative (don't care/ignore)...i can pretty much tell he doesn't really love you.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2019 05:25 PM | Show all posts
Edited by kodoklawa at 8-7-2019 05:27 PM

laki ko kedekut nak lafaz kata sayang sama mcm laki aku.Aku hari2 berperang dengan perasaan sendiri dek perangai laki.Dulu aku tak kisah pun dia x nak panggil aku ayang  ke tidak?Bukan aku yg minta dia panggil aku gitu ..sebaliknya dia yg cakap nak panggil aku ayang .

lama2 mak aku pun perasan dia x pernah dengar laki aku panggil aku dengan panggilan apa.Of course aku kecik ati.Tahun lepas aku bergaduh besar bila dpt tahu dia pergi jumpa balik ex gf yg tinggalkan dia dulu.Alasan dia sebab dia mimpi ex gf tu dlm kesusahan.

Aku rasa kena tikam sekali lagi ..kena tipu sekali lagi dgn lelaki.Aku rasa dia reverse panggilan sayang tu khas utk 1st gf dia bkn aku.Kecewa tak usah cakap bila org yg setilam sebantal alih2 cari balik ex gf semata2 sbb mimpi bodoh dia.

letih sangat bila aku aje yg mengemis ,menagih cinta ,menunggu dia untuk tunjuk rasa sayang kat aku.Aku rasa mcm aku cuma isteri atas kertas nikah aje.Mak untk anak2 dia.

walaupun skrg  berkali2 dia minta maaf sebab melukakan hati aku,dia ckp dia sayang aku ,cinta kan aku..hati aku dh tawar.Aku dah jadi pendendam semula sama mcm aku dendam  bekas tunang aku dulu.Dengan ex tunang ..aku amik masa 24th untuk benar2 ikhlas memaafkan dia.

Mulut aku ckp terima maaf dari laki aku tapi aku tipu aje..sakit hati masih terasa.Abang jamil dah lama mampus ..hidup balik pun belum tentu aku dapat melupakan perbuatan dia.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2019 12:42 PM | Show all posts
aku rasa laki ko mmg jenis skema,x suka peluk2 romantik2 rimas badan rimas kepala.x semua lelaki sama,ada yg suka ada yg tak.
kalau aku mmg jenis suka peluk2 cium2 bg love,
lain org x sama,pesan aku sabar ajelah,jgn cuba2 melayan lelaki lain,kalau terperangkap dengan perasaan nt payah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-7-2019 01:04 PM | Show all posts
copy_paste replied at 9-7-2019 12:42 PM
aku rasa laki ko mmg jenis skema,x suka peluk2 romantik2 rimas badan rimas kepala.x semua lelaki sam ...

Harap2 takde lah sampai nak melayan laki lain. Semoga i terus di kuatkan iman..

Persoalan nya adakah laki mcm hb i tak boleh berubah ?
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2019 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
orkid_lestari replied at 9-7-2019 01:04 PM
Harap2 takde lah sampai nak melayan laki lain. Semoga i terus di kuatkan iman..

Persoalan nya a ...

dah jd kebiasaan mmg payah nk berubah...
korg kena bincang dari hati ke hati secara terbuka apa yg ko nak apa yg dia nak.
keterbukaan tu penting jgn cari kesalahan masing2,tp perbaiki kekurangan masing2,
objektif perbincangan ko nak dia romantik dan ko tanya apa dia nak pulak.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 11:10 AM | Show all posts
yprat replied at 8-7-2019 03:16 PM
drpd apa u kata, as a guy, apa i boleh cakap ialah, he's just not really into you, drpd masa kapel p ...

it's gonna hurt like hell if it's true



Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 12:29 PM | Show all posts
nak cari laki romantis cakap mulut manis tp masa sakit dia x jaga ang kencing berak minum.. atau laki jenis diam mulut tp tangan gerak kasi bersih ang punya kencing berak dan suap ang makan.. ada dekat ang selalu?

bodoh ang nie..

pandang la sisi lain dari ikut kehendak nafsu..
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
orkid_lestari replied at 5-7-2019 04:33 PM
rupa nya ade geng jugak ngn i..tpi your mission dah accomplished, i masih otw. mungkin u boleh bag ...

Cepat merajuk tu kan you buang kejap. Nak membudayakan benda ni ambil masa and kena konsisten. Kena biasakan dia dengan keberadaan dan kemesraan kita. Bila dah terbiasa sangat, bila benda tu tak ada nanti, dia akan kenang dan rindu.

If dia macam alahhhh esok nak balik
pun tak peluk pun takpe kan.. you peluk jugak. Dah diri you memang manja kan, so you tunjuk je kemanjaan you tu. Takyah sentap, takyah rasa down.

Andddd satu lagi you kena melawa. Bila melawa, laki kita ni akan rasa terancam juga walaupun dia tak cakap dan tak tunjuk. Bila dia rasa terancam, dia akan layan je manja kita tu. Tu pendapat I la based from my own experience.

Lepas tu I ada banyak jugak baca pasal personaliti and how to tackle husband I ni. Kitaorang memang opposite. Husband I ni introvert. So I learn macam mana sifat and sikap orang introvert ni, masa bila yang sesuai untuk I nak manja2, ect ect.
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
tiramisuu replied at 5-7-2019 10:07 PM
Maybe love language suami lain

Ada 5 love languages -words of affirmation, gifts, acts of service ...

wahhhh ilmu baru ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 02:35 PM | Show all posts
orkid_lestari replied at 9-7-2019 01:04 PM
Harap2 takde lah sampai nak melayan laki lain. Semoga i terus di kuatkan iman..

Persoalan nya a ...

ko tak boleh ubah dia, sebab benda nih berkaitan hati dan perasaan.

aku dah kata, ko kena test dia, tengok reaksi dia. Don't be in denial kalau dia x react positively, face the facts that he doesn't really love you.

kalau ko syg anak, mesti ko layan dan manja2kan, bagi macam2, betul tak? sebab bila kita tgk anak kita bahagia, kita pon bahagia. Sama macam dalam mana2 perkahwinan, aku sebagai suami sudah tentu nak tengok isteri aku senyum dan bahagia, dan cara yg terbaik adalah memanjakan dia, memuji, melayan, mendengar, etc.

drpd apa yg ko luahkan, i am 90% sure he doesn't love you, sorry to break the bad news, but the earlier u realize this the better, so u can find happiness elsewhere, and this time, carik lah org yg betul2 nampak sayangkan u.

cuba test jual mahal, merajuk, tak nak layan, saja carik pasal, tengok reaksi dia macam mana. Orang yg ignore adalah org yg x kesah, dan org yg x kesah, xde kasih sayang pada org tuh. At least kalau dia upset/marah balik adalah jugak sayangnya tuh.

All the best!
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 04:23 PM | Show all posts
i feel u, u sgt inginkan perhatian, kasih sayang dan dimanjakan oleh suami.

but, dia lagi bagus dari lelaki di luar sana, like artis pr instapemes yg tayang bahagia suami isteri, hujung2 cerai.

candle light dinner, melamar mcm mat salleh, wedding kemain romantik peluk sana sini, bercuti up gmbr hingga mcm taknak berpisah langsung duk berkepit tayang bahagia, wish anniversary semua sweet2 penuh ayat Novel Alaf 21, kat ig memasing tulis sweet2 psl pasangan mse peknan dan beranak, seolah2 itulah suami sejati teragung di dunia.


hujung2 bercerai. ye, tiada yang nak bercerai utk siapa2 dh kahwin. jodoh pun rahsia Allah, tapi... jika dibandingkan ngn uols, uols lagi bernasib baik dari mereka yg tayang bahagia tapi destinasinya   perpisah jua. meols tahu, segala ayat ini sekadar menyedapkan hati uols, yg uols mahukan ialah mcmne hubby u tu nak berubah ke arah penuh cinta kasih syg utk ditunjukkan kpd u, bukan u nak up kat socmed tp cukuplah sekadar uols berdua je tahu.

iols doakan u bahagia tau.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-7-2019 04:52 PM | Show all posts
chinta89 replied at 10-7-2019 04:23 PM
i feel u, u sgt inginkan perhatian, kasih sayang dan dimanjakan oleh suami.

but, dia lagi bagus d ...

ya betul .. mcm u ckp tu'hubby u tu nak berubah ke arah penuh cinta kasih syg utk ditunjukkan kpd u, bukan u nak up kat socmed tp cukuplah sekadar uols berdua je tahu"



itu yg i harap kan

terima kasih kerana mendoakan i....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-7-2019 04:55 PM | Show all posts
Dewa19XKangen replied at 10-7-2019 12:29 PM
nak cari laki romantis cakap mulut manis tp masa sakit dia x jaga ang kencing berak minum.. atau lak ...

sampai hati ckp i mcm tu....

setakat ni i belum penah la sakit sampai tak boleh bagun nak kena makan bersuap bagai..jadi i tak tau la klau dia care kt i ke tak time sakit mcm tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-7-2019 05:09 PM | Show all posts
yprat replied at 10-7-2019 02:35 PM
ko tak boleh ubah dia, sebab benda nih berkaitan hati dan perasaan.

aku dah kata, ko kena test  ...

u boleh ajar i ke mcm mana nak test hb i tu..selain nak merajuk2 ni.
sbb i memng la selalu merajuk dgn dia tapi paling lama pun 3 hari ja. dia memng buat tak tahu je. lepas 3 hari tu memang ktorg bebaik semula mcm tak ade apa2 yg berlaku..dan i tengok kalau anak i merajuk or buat perangai hb i pun memng jarang nk pujuk anak i..selalu i yg pujuk sbb i tau di failed bab2 pujuk ni..

hb i ni bukan nya pemurah nak beli hadiah2 ni. tapi klau bab brg household dia tak penah kedekut. mcm i selalu minta tlg dia bawa baju turun utk laundry (umah double storey) dia plak asyik lupa ja. nak tak nak i la kena naik atas ambik. agaknya i asyik bising je dia pun beli lg 1 washing machine letak kat atas. bila i asyik minta tlg dia jemur baju plak..dia beli kan i dryer plak. Bila i complaint peti ais kecik dia beli kan yg besar almari bg i. Bab2 ni i bersyukur dia memahami. cuma bab kasih sayang je tak...


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-7-2019 05:18 PM | Show all posts
shahirakay replied at 10-7-2019 01:18 PM
Cepat merajuk tu kan you buang kejap. Nak membudayakan benda ni ambil masa and kena konsisten. Ken ...

i lupa nak mention..i tak penah tengok hb i jeles kt tau...huhu..mungkin dia tau i ni jenis setia dan bukan jenis kaki melayan. Sbb tu kot dia tak jeles sgt.

bab melawa ni. i dah tahap intafamous dah cuma tak famous je..hihi gurau je. i memang suka melawa pun. dari zaman anak dara lg. dan hb i pun suka i melawa. dia akan tegur kalau dressup i tak kena dgn taste dia.

itu lah utk memerubah dia mungkin i kena kental kan diri. kena tahan merajuk. tapi i hati i ni mcm tisu. baca komik sedih pun i boleh nangis tau.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.094779s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list