Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
2639
View
54
Reply

Suamiku yg skema..Dan aku yg keliru

[Copy link]

Author: orkid_lestari       Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-7-2019 05:36 PM | Show all posts |Read mode
Edited by orkid_lestari at 4-7-2019 06:40 PM

I ni seorang yang manja, a bit loner, tak banyak cakap and mememdan rasa pun ia juga. My hb pun sama jenis yg tak byk cakap. We all dh kawen 10 thn atas dasar cinta lah. Dah ade anak 2 org. Tpi I sgt keliru dgn sikap hb I yg agak skema or takde perasaan ni. Kadang tu I confuse dia syg I ke tak..

Hb I ni sangat la tak romantic dah tu skema plak tu. I bukan la nak ayat jiwang2 sgt pun. Tpi uols tahu tak sejak dh kawen ni bukan kata nak ckp..i miss u keI love u ke..nak bg icon yg bentuk lovely2  kt msg ni pun nan hado. I sorang je terhegeh2 msg dia macam tu. Bila I tanya u tak penah pn bg icon mcm tudia buat dekkkdah tu klau I msg dia berpatah-patah..dia jawap sapatah dua je..nk tggu dia msg I dlu memang tak la..

Lagi satu hb I tak pernah nak peluk iI masih igt lagi masa awal2 kawen dlu..(dlm familydia..dia kawen dlu..kakak2 n adik blum)kakak hb ambik pic ktaorg berduathen I pun konon nk romantic laI peluk bahu dia time snap pic tu..uols tahu lepas tu dia boleh marah I ckp..apa ni peluk2 depan kakak malu la..i down sgt masa tu..dlm hati bukan dosa pn dh kawen kanpadahal kakak dia ok je..skrg ni diorg smua( adik-bradik Hb) dh kawendiorg slamber je peluk takde prob pn

Hb I mlm2 tdo memang membelakangkan I. mungkin sbb tu dia tak peluk i kot. Dia hanya peluk I bila nk ml je. Dan hb I jarang kiss I juga. I keliru,I rasa kurang kasih syg rasa macam tak penting sgt dlm hidup dia..entah la

Jangan tanya bab penampilan. I jaga luar and dlm. I rajin pergi spa ok.  Nanti ada lak ckp I gemuk la busuk la..no..no I bukan mcm tu ok.

I sedih baru lg 10tahun kawen dh rasa mcm ni..jauh lg perjalanan. I selalu pujuk hati mungkin dia malu kot. Jadi I cuba take action..i slalu msg dia  dgn bagi icon yg lovely2..tdo malam peluk2 diamasih takde perubahan mcm tu juga..tpi bila gaduh tak la I buat semua tu..then bila dh bebaik malu plak I nk start semulaawal tahun masa anniversary ktorg haritu I ade la ckp dgn dia mcm ni
klau boleh tu I nak u romantic sikit dia jwap ermmmmmcm tu je jawapan dia..so makin lama self-confident i pun dh down I pn macam dh give up pn ada.

I selalu musabah diri masalah I ni bukan besar sangat pn. Org lain lg teruk. Tpi uols memang ade ke lelaki mcm hb ni..org yg  jenis takde perasaannormal ke ?..apa patut I buat..
ke uols ade tips macam mana I nak ubah layanan hb terhadap icer share sikit.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2019 05:51 PM | Show all posts
edit la penulisan dan ejaan u bagi elok..
pening nak membacanya..
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2019 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Biasalah lelaki dik. Dah dpt. Buat apa usaha lg
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2019 07:15 PM | Show all posts
sis vokuru malam2 dia peluk budak nakal sambil jadi hantu kopek. laki dia kt rumah xpeluk.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2019 08:38 PM | Show all posts
Skema tu anxiety, anxiety mengurangkan sex drive. Kena train hubby you kearah jadi carefree, spontaneous, wild dog.

Tingkatkan testosteron dalam diri hubby you, yang ni kena eat healthy vegge low sugar lean protein, exercise regularly untuk repair kardiovascular dan metabolisme.

- wealthy
- good physics
- clear mind
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2019 10:15 AM | Show all posts
Jangan risau, bukan semua lelaki yang suka romantik2 ni.  Suami saya pun sama.  Saya dah kahwin hampir 19 tahun.  Mula2 kita akan rasa macam suami tak sayanglah, tak romantiklah dan macam-macam tapi kalau puan sabar ok je.  Tak romantik bukan bermakna dia tak sayang.  Ada je  suami macam ni, tak suka tunjuk kasih sayang dia.  Puan kena yakin dan percaya pada diri sendiri.  Abaikan rasa yang negatif tu.  Saya percaya suami puan akan berubah seiring dengan peningkatan usia so bersabar dan cuba buat gedik2 sikit kat dia tapi janganlah depan orang lain sebab suami puan ni pemalu.  Bila perasaan tak tak puas hati puan datang, cuba puan perhatikan orang lain yang lagi teruk masalah dia orang contoh suami kaki pukul ke, curang ke, secara tak langsung puan akan pujuk diri sendiri dan bersyukur masalah puan tak sebesar orang lain....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-7-2019 12:08 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 4-7-2019 05:51 PM
edit la penulisan dan ejaan u bagi elok..
pening nak membacanya..

ok dah edit..sebelum ni copy paste dari words...tak perasan jadi macam tu..sorry2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-7-2019 12:10 PM | Show all posts
Lagubestbest replied at 4-7-2019 08:38 PM
Skema tu anxiety, anxiety mengurangkan sex drive. Kena train hubby you kearah jadi carefree, spontan ...

i baru tau skema tu pun satu anxiety..neway thanks
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-7-2019 12:18 PM | Show all posts
ayuct replied at 5-7-2019 10:15 AM
Jangan risau, bukan semua lelaki yang suka romantik2 ni.  Suami saya pun sama.  Saya dah kahwin hamp ...

ni yg selalu i buat pujuk diri sendiri...sambil fikir byk lagi masalah org lain yg berat.
Tapi tu lah kadang2 tu rasa boring pun ade..rasa jeles ngn org lain pun ade juga. Tak payah cakap org luar dgn family and family in law pn i jeles juga. Coz diorg husband/wife boleh je berlovely dovely ni..huhu..

Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2019 12:20 PM | Show all posts
abis madu sepah di buang la

proceed hanya utk kebahagiaan anak

n kelangsungan idop
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2019 02:16 PM | Show all posts
x smua lelaki romantic sis.. ni pkara biasa la.. kalau romantic lagik sis susah sbb bukan dgn sis je dia romantik..dgn pompan2 lain pun dia apply jadik romantik.. x ke haru!
Sis kena ingat..kat luar2 sana..bila ada lelaki2 yg sngat caring..sngat romantik....pompan2 mmg cepat mudah jatuh ati..bahaya utk umhtnga sis ... I bercakap melalui pngalaman je....syukur la apa yg sis dah ada skrg...
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2019 02:18 PM | Show all posts
I feel youuuuu !!
I rasa you tak perlu mintak dia untuk romantik instead you ajar dia dan you kena bawa budaya tu dalam hidup you laki bini. Lama-lama dia akan terbiasa.

Bila tidur, kalau dia membelakangkan you, you spoon la dia. You peluk dia dari belakang. Sekali sekala you mintak "nak sleep sambil peluk boleh tak?" like that. Masa mula-mula dulu penat jugak. Bila cakap love you dalam phone pun dia akan reply "youuuu" je. Idk why. Tapi I akan ulang lagi banyak2 kali love you. Hahaha..

Masa mula2 kahwin dulu kerap bergaduh pasal ni. Sampai ada sekali tu my husband cakap dia dah fed up dengan I (which I tau dia tak maksudkan pun. tengah marah kan) sebab selalu bergaduh pasal tidur. and lepas tu I cakap okay.. I nak sleep sambil peluk malam ni since esok kita nak pi pejabat agama dah. and dia pun last last menyerah je sebab bininya tak makan saman.

lama-lama dia dah terbiasa. lagi satu sebelum tidur I salam, hug and kiss. and dekat anak2 pun i terapkan macam tu. Bila I tak buat semua tu dia akan tanya I kenapa? I ada sentap apa-apa ke? Camtu..

I pun kadang macam alaaa nak tengok tv sambil manja2 baring kat sebelah tapi I know dia bukan jenis macam tu. So I demand nak manja2 masa tidur je la. just be yourself. kalau dia tak memberi  you mintak je hahahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2019 02:22 PM | Show all posts
ko jual mahal aje la kekdahnya...payah sgt la laki ko ni satu mende pon tak faham bab rumah tangga pon zero nan hado nak belaja ke baca buku ker...
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2019 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Laki mcm ni lah tak carik lain tau..sila bercukur
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-7-2019 03:56 PM | Show all posts
bemyself replied at 5-7-2019 02:16 PM
x smua lelaki romantic sis.. ni pkara biasa la.. kalau romantic lagik sis susah sbb bukan dgn sis je ...

ha betul..tapi hb i ade package lain jugak.....tetap kena risau juga sikit
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2019 04:06 PM | Show all posts
Cuba pergi therapy. Mana tau laki u ada mild autism ke. Kalau begini, boleh klasifikasikan takde nafkah batin tak? Ngesek je ada. Belaian jiwa takde.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-7-2019 04:33 PM | Show all posts
shahirakay replied at 5-7-2019 02:18 PM
I feel youuuuu !!
I rasa you tak perlu mintak dia untuk romantik instead you ajar dia dan you kena  ...

rupa nya ade geng jugak ngn i..tpi your mission dah accomplished, i masih otw. mungkin u boleh bagi banyak tips lagi utk i cuba. Bukan i tak penah cuba cuma kelemahan i..i ni sensetif and cepat merajuk. Bila i dh try satu2 then bila i dh marajuk malas dh la kan. Time i merajuk pun takde nye hb i nak pujuk. Selalu lepas 2-3hari automatik i ok balik sbb i tau buat ape nk merajuk lama2 dia bukan nak pujuk pun. Pastu bila nak start balik dh rasa malu.
penah i hantar dia kt airport gi o/s..dia gi 2hari je pun. Esok tu balik. I pun salam + cium pipi and hug ( selalu klau dia gi o/s baru i hug dia. hari biasa cium tangan and pipi je). U tahu ape hb i ckp..' alah esok dh balik pun tak peluk pn takpe' perli i tau. sakit hati i ok.

i punya self confidence pun makin lama makin down tau.


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-7-2019 04:35 PM | Show all posts
TalibanRock replied at 5-7-2019 02:22 PM
ko jual mahal aje la kekdahnya...payah sgt la laki ko ni satu mende pon tak faham bab rumah tangga p ...

takut bukan ape..i skrg pun jual tak berapa mahal + discount lg pun. tak berapa nak beli...ni kan nk jual mahal..takut tak beli langsung la kot..kakahkah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-7-2019 04:41 PM | Show all posts
megan_pox replied at 5-7-2019 02:49 PM
Laki mcm ni lah tak carik lain tau..sila bercukur

ya i bersyukur..tpi takut org lain pulak yg cari
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2019 04:43 PM | Show all posts
orkid_lestari replied at 5-7-2019 04:35 PM
takut bukan ape..i skrg pun jual tak berapa mahal + discount lg pun. tak berapa nak beli...ni kan  ...

xtau la bangrock nak cakap ape pasal laki ko ni..kalau bangrock ni luar je rock dalam lelehhhh..
pape pon berdoa la jalan terakhir..kl ade masa pegi depan Kaabah tu minta betul2...okeh dear sistuurrrr???
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.088793s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list